Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sgvsnbn

co robicie w ciagu dnia z miesiecznym dzieckiem?

Polecane posty

Gość sgvsnbn

bo ja nie wiem co robic z córką ktora ma miesica jak nie spi wiec skupiam sie ciagle n atym zeby ja usypiac bo niewiadomo co z nia poczac

Gość kania polna
hmm ja duzo rozmawialm..pokazywalam ..chodzilam wszedzie po domu...i mowilam co widze, pokazywalam zabawki,ksiazeczki nawet...takie dziecko jest bardzo kumate...wiec trzeba to wykorzystac...

Gość nic. a co masz robic? zajmij
sie soba poki jeszcze mozesz, bo pozniej jak zacznie buszowac po chalupie to bedziesz tesknila za tym spokojem.

Gość hipiseQ
ja rowniez nosilam na rekach , przytulalam , pokazywalam zabawki , rozmawialam ;)

Gość Aśka38
"hmm ja duzo rozmawialm..pokazywalam ..chodzilam wszedzie po domu...i mowilam co widze, pokazywalam zabawki,ksiazeczki nawet" z pierwszym tak robiłam i to był BŁĄD. Później dziecko ciągle wymagało mojej uwagi, nie umiało się sobą zająć. Z drugim byłam mądrzejsza i dopóki było grzeczne pozwalałam, żeby sobie leżało. Ewentualnie w grę wchodziła karuzelka czy grzechotki na takim stojaku. Oczywiście troszkę nosiłam, zagadywałam itd., ale nie całe dnie. Drugie dziecko umie się samo bawić, zajmuje się sobą.

Gość kania polna
Ja nie mialam takiego problemu..bo staralam sie rownowazyc, czasem wlasnie robilam jak opisane wyzej a czasem zostawialam ja kompletnie sama ...zeby mogla sama poodkrywac swiat....nie lubie jak takie dzieckoza duzosie zabawia tzn. no usmiechnij sie bobasku tititi a bubu a kuku..i rodziece robia z siebie pajaca i mecza dziecko niepotrzebnymi glupotami....hmm trzeba z wyczuciem zajac sie dzieckiem....

Moje jak nie spało a wiadomo ze okresu czuwania u tak małego dziecka są krótkie to rozkładałam lezaczek na leżąco i on sobie tam lezal i gapil sie co ja robie np w kuchni. Gadalam do niego itp. Poza tym jak bartus mial miesiac to bylo lato i my wiecznie na spacerach, na placu zabaw ... wiec generalnie spal w wozku.