Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ytreeesa

Jak zlagodzic odparzenia u starszego dziecka??

Polecane posty

Gość ytreeesa

Moja corka (II kl.podst) ma od jakiego sczasu problemy z ukladem moczowym, (wyniki fatalne) i potrafi nawet kilka razy dziennie sie zmoczyc, przy czym pierwsza o tym nie powie , i tak chodzi w mokrych majtkach az do czasu kiedy ja albo maz przyuwazy(wstydzi sie powiedzieć)W szkole tez potrafi popuscić.Noi wczoraj podczas kąpieli zauwazylam ze ma czerwoną wrecz odparzoną skorę , starsznie ją szczypalo,i dzisiaj tak samo rano obudzila sie mokra i jeszcze bardziej ma zaczewrienienia.Nawet nie dala sie dotknąć.Ale jakos sudokremem posmarowalam ,przedwczoraj,wczoraj i dzisiaj lecz poprawy nie ma.Ona sie wstydzi isc jutro o lekarza i sie zaparla ze nie pojdzie, a widze jak cierpi.Nie wiem co robic.Te wszysstkie specyfiki dla niemowląt są za słabe jak na jej dolegliwość.Juz mam dosc tego coidziennego pranai piżam i poscieli,ubran, i przygladac sie jak jej to okrutnie dokucza

Gość 3 lata
dawaj jej wkładki,podpaski..... jaka jest przyczyna moczenia sie?

wydaje mi się, że po pierwsze wyjaśnij córce, żeby po każdej wpadce od razu się myła, dokładnie wycierała i zmieniała majteczki, bo będzie bardziej boleć. Jeśli chodzi o złagodzenie odparzenia to może tak jak małe dziecko spróbuj ją wykąpać w krochmalu, zasypuj mąką ziemniaczaną. Próbowałaś tormentiol? Do lekarza idź, bo jeśli to konkretne odparzenie, może być konieczna silna maść

Gość 3 lata
niech sie sama smaruje a nie ty to robisz - wystarczy ze pojdziesz sama do lekarza i przepisze masc robiona w aptece na bazie cynku i oleju

Gość x hcxzkc,ccccccccccccccc
A dlaczego do końca nie wyleczycie tych problemów ???? Zapytaj dlaczego się wstydzi lekarza. No jesteś jej mamą i na pewno potrafisz na ni wpłynąc. Zapytaj czy woli iść i przełamać wstyd czy dalej popuszczać siuśki w majtki... Kup jej wkładki higieniczne i niech nosi. Wytłumacz porządnie dlaczego jeśli już się taka wpadka zmoczy to musi od razu musi się przebrać.

Gość ytreeesa
sudokrem jej nie pomogl ani te drugie bepanten czy cos takiego,a ona sie zaparla ze dolekarza nie pjdzie, widocznie ja sama bez niej bede musiala isc do jej lekarza po jakis preparat ,choc lepiej by bylo gdyby ona byla ze mną

Gość dagna88
to jak mowisz ze próbowalas wszystkie specyfiki dla niemowlat, to sudocrem pewnie tez? ja w lato jak nosilam bluzki bardzo opiete pod pachami a sie spociłam, skóra mnie tam tak piekła ze nie moglam reka ruszyc, podkradlam dziecku sudocrem i od razu poczulam ulge, szybko to zagoilam, nic innego nie pomagało

Gość dagna88
aha czyli sudokrem uzywalas, to tylko lekarz ci zostaje i to szybko, szkoda dzieciaka

Gość ytreeesa
MINIA85 o to wlasnie ten problem z eona potrafila pół dnia chodzic cala mokra az po plecy obsikana dopoki ktos tego nie przyuwazył, bo ona sama nie poszla sie przebrac, i stąd te pieczenie skory od moczu jak tyle godzin chodzila obsikana

Gość ytreeesa
no niestety nie potrafie na nia wplynąc a jej infekcja po jakims czasie znow powaraca, na krotkją mete dzialaja leki lecz i tak za jakis czas znowu wyniki fatalne.ostaje mi isc sam jutrobez niej do pediatry, chociaz wiadomo ze lepiej by bylo jakby ona ze mna poszxla ale widze jak sie zaparla ze nie pohdzie,.Nie mam sposobu ja przekonac zeby poszla ze mną :o

Gość psmnxc
Kurcze ale musisz jakoś ją przekonać ! Zmusić ? Zaszantażować ? Przekupić ?? żeby te jej problemy się kiedyś nie odbiły na jej psychice.. To już duża dziewczynka jest...

Gość ytreeesa
najgorsze jest to ze w szkole potrafi na lekcji sie zsiusiać i dzieci sie z niej smieją.Ma w plecaku majtki i spodnie do przebrania ale taki stres zawsze przyzywa.Ja nie wiem jak ja ją jutro zaciagne do lekarza, jak ie dam rady to ostatecznie sama pojde i pediatrze opowiem problem

Gość sgsgsgsgsggs
Jesli ona chodzila dlugo mokra i ma tak powazne odparzenia, to te kremy dla dzieci nic nie pomoga. Byc moze wdala sie juz grzbica i mala powinna smarowac sie kremem: CLOTRIMAZOLUM .

Gość sgsgsgsgsggs
I z ta grzybica to wcale nie zart, zdarza sie nawet u malych dzieci, kiedy dlugo chora skora styka sie z pielucha .