Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nosi olulary ray ban

odciaganie laktatorem a potem butla

Polecane posty

czy da sie tak wytrzymac? dla noworodka sciągac laktatorem i podawac z butelki?

Gość chodzi o becikowe?
laktator nie ściągnie tyle pokarmu ile dziecko. Może więc pokarmu stopniowo być coraz mniej aż w końcu zaniknie.

a jest w ogóle sens tak robić? trochę sie obawiam bólu, co jest lżejsze karmienie pierią czy dojenie?

ktos sie wypowie?

wiadomo że karmienie piersią jest o niebo lepsze boli tylko na początku, dopóki dziecko nie nauczy się jeść potem jest całkiem przyjemnie a bliskośc niezastąpiona

to nieprawda że pokarm by zanikał. przez miesiąc musiałam odciągać mleko bo mały był karmiony przez sondę, jego potrzeby były coraz większe więc odciągałam coraz więcej mleka i nigdy go nie brakowało. podstawową sprawą jest picie dużej ilości wody. gdy już mógł sam jeść zaczęłam go przystawiać do piersi i karmiłam go do roku. mam więc porównanie i dla mnie zdecydowanie lepsze, wygodniejsze jest karmienie piersią ale co kto lubi

Gość a ja sie wypowiem :/
ja zaczelam odciagac i dawalam butelke maluch ma 5tyg chcialabm go karmic teraz tylko peirsia ale on nie chce piersi jak zrobic zeby pil z piersi jak narazie drze sie w niebo glosy :(

Gość cebula akurat jest zdrowa
robisz sobie dodatkową robotę, wyparzanie butelek, smoków, mycie laktatora, odciąganie.....potem karmienie, a tak to przemęczysz się kilka dni aż dziecko nauczy się ssać a ty przystawiasz i potem masz super wygodę. bez butelek i laktatora.

Gość cebula akurat jest zdrowa
so a ja się wypowiem > wiesz jak już załapał że z butli leci bez wysiłku to już go raczej nie zmusisz do wysiłku w postaci ssania piersi.

Gość mam stały nick normalnie
Ja tak robię. Powiem tak: przez prawie 2 meisiące od urodzenia moja córeczka nie nauczyła się ładnie jeść z piersi: ciągle był wrzask, płacz, kopanie nogami - a z mojej strony stres i płacz. Mleka miałam aż za dużo, dziecko się dławiło, mleko sikało dookoła, aż miło. Była u mnie położna, przystawiałyśmy małą razem, pytałam lekarza, próbowalam odciągnąć trochę mleka na początku - nic nie pomogło, nie będzie jadła z cycka i koniec. Postanowiłam przestać męczyć siebie i dziecko, zainwestowałam w porządny laktator eektryczny, ściągam mleko i daję malutkiej z butelki. Pięknie je, po jedzeniu się do mnie uśmiecha, rośnie i przybiera na wadze. Sterylizacja butelek i smoczków i ciągłe mycie laktatora (odciągam raz na 3-4 godziny, przeważnie 2 butelki 125 ml i zajmuje mi to jakieś 30 minut) - fakt, jest to upierdliwe, ale jak karmiłam piersią, to dostawałam dteszczy na samą myśl że zbliża się pora karmienia:( Butelek mam kilka i raz dziennie sterylizuję wszystkie w garnku do gotowania na parze, nie tracę przez to pół życia;) Mała ma prawie 3 miesiące, a ja mam coraz więcej mleka, będę karmić w ten sposób najdłużej, jak się da. Skoro mam swoje mleko, dlaczeog miałabym go jej nie dawać, a że nie chce jeść z piersi - taka jej uroda, ja też tak miałam jak byłam mała:)

Gość dziecko ma spac jak chce
jak sie chce karmic piersia to sie nie daje butli.dziewczwyny ,ale wy tempe jestescie.pozniej chcecie,zeby dziecko znowu chcialo piers.jest zasada chcesz podawac piers,podawaj piers,a nie butelke.