Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tra tyderd

co kupujecie do lodówki w trakcie zakupów?

Polecane posty

Gość tra tyderd

jak robię zakupy to ciągle sięgam po te same produkty i wydaję sporo kasy a generalnie jak potem jestem głodna to nie ma co jeść..... niby te markety takie duże, niby tyle towaru a jakoś jak przychodzi co do czego to nic nie mogę wybrać.... zazwyczaj sięgam po jakieś jogurty lub typowo składniki na jakieś obiady typu: jaja, mleko, jakieś mięcho lub ryba, makarony itd. no ale co na przekąski?? dodam, że odpadaja wędliny bo są tak wstrętne, przesolone, że nie moge nawet patrzeć (nawet w najlepszym mięsnym w mieście są do dupy) co wy najczęsciej wrzucacie do koszyka?? może mnie zainspirujecie..

Gość ja tam nie narzekam
Dobre kabanosiki, najbardziej lubie peperoni Tunczyka- szybko mozna zrobic z niego paste i zejesc z podpieczona bagietka albo salatke z ryzem czy makaronem. Salate, taki gotowy mix i dotego pomidorek ogorek czasami szynka lub ser do tego albo tunczyk.

Gość tra tyderd
no taką sałatę też często kupuję.. a z twarogiem co dobrego można zrobić??

Gość ja tam nie narzekam
Twarog to ja tylko tak normalnie jadam, na kanapce z ogorkiem. Ale mozna tez zrobic ruloniki z lososia norweskiego z twarogiem i odrobina musztardy. Nalesniki z twarogiem i szpinakiem .

Staram się zawsze mieć w domu jakieś warzywa -> mrożonki na parowar lub patelnię. Można wyczarować fajną niskokaloryczną kolację :) Jakiś ser, typu feta lub mozzarella wtedy jakiś pomidorek, oliwki i już !

A co do wędlin... nie kupuję już tego gówna, którym nas karmią sklepy mięsne od kilku lat :) Wolę sobie kupić mięso w JEDNYM , sprawdzonym sklepie i piekę sama: schab, karkówka, boczek... I na kanapki i na obiad :) Polecam

Gość tra tyderd
no dawajcie więcej pomysłów! za jakąś godzinę jadę na zakupy... ja lubię takie grzanki tzn sucharki (wygląda to jak wysuszona malutka bułeczka przekrojona na pół) posmarowane grubo serkiem turek naturalnym i posypuję to świeżo zmielonym pieprzem kolorowym. lubię też mozzarelle z pomidorem ale do tego trzeba świeżej bazylii a ta w sklepach to potem szybko wysycha wkurzam się, że muszę kupić doniczkę na raz....

makaron razowy penne i spaghetti, pomidory pelatti, mozzarelle, salaty mix pomidorki cherry avocado jak jest, parmezan kawa;lek, losos i krewetki, losos wedzony i surowy, makrela, krewetki bo latwo mozna dodac czy do spagetti dla dzieci czy salatki, puszke anchovies, jakas papryka, chili , mrozonki: brokuly, fasolke i mixy, jogurty nat i fruktoza, jablka i banany

Gość bez przesadyyy...
na kanapki: twaróg serki ze szczypiorkiem, ziołami, rzodkiewką, pieczarkami, itd żółty ser pasta z makreli, tuńczyka, łososia, ew jajeczna (można zrobić samemu, taniej i smaczniej) dżemy, konfitury, miód wędliny tylko w osiedlowej budce, sprawdzone, prosto z wędzarni kabanosy, kiełbaski pepperoni tatara (z lenistwa, kiedy nie chce mi się robić samej) Poza tym kupuję często owsiankę, musli, otręby, kefiry, jogurty nat., bagietki, ciemne pieczywo. Kawa, herbata, Inka. Zioła w doniczkach (mi wcale szybko nie wysychają, nie mogą tylko stać w oknie i trzeba je podlewać codziennie, po odrobinie) - bazylię, miętę, estragon, tymianek, melisę, kolendrę. Mozarellę, gorgonzolę, czasami jakieś słodkie jogurty czy serki, ale rzadko, u mnie nikt tego prawie nie je. Podpowiedziałam trochę? :)

Gość bez przesadyyy...
No nie wymieniam owoców i warzyw, które kupuję na targu,l bo taniej i świeżej: kalafior, brokuły, marchewki, ziemniaki, por, seler. Z mrożonek uwielbiam groszek (strączkowy) i mixy do zup albo na patelnię. Owoców też u mnie nikt nie je, ale jeśli już to winogrona, kiwi, banany, mandarynki, pomarańcze. A z produktów długoterminowych (do sałatek, na jakieś okazje, kiedy szybko muszę zrobić coś z niczego) kupuję wszelkiego rodzaju makarony, ryże, kus kus. Poza tym puszkowane: czerwoną fasolę , kukurydzę, groszek, ananasy, kiełki pora, pomidory, mam tego zawsze jakiś zapas w lodówie ;)

Może nie na temat, ale muszę coś wtrącić. Do "bez przesadyyy... " Owszem podpowiedziałaś jak zajadać się, szkoda tylko, że chemią :( "serki ze szczypiorkiem, ziołami, rzodkiewką, pieczarkami, itd pasta z makreli, tuńczyka, łososia, ew jajeczna " Kobiety czy Wam już naprawdę nie chce się utrzeć sera na twaróg i dodać odrobinę szczypiorku z wsadzonej do donicy cebuli (?) , pokroić jajka do sałatki to taki kłopot (?) , rozdrobnić łososia lub makrelę ... :)

Gość bez przesadyyy...
O, jeszcze mi się przypomniało (chociaż pewnie nikt już nie czyta:P), że często kupuję sobie coś do podgryzania zamiast słodyczy (a przy okazji można takie rzeczy dodawać do potraw, sałatek, mięs): suszoną żurawinę, migdały, orzechy, słonecznik, prażony ryż i takie tam :)

Gość bez przesadyyy...
Rumcajsowa - przecież napisałam w nawiasie, że robione samodzielnie są smaczniejsze i tańsze, ja robię :) Ale przyznaję bez bicia, że czasem po całym dniu czy tygodniu pracy zwyczajnie nie chce mi się stać nawet tych 15 minut przy krojeniu cebulozy :) Ale na ogół robię, masz całkowitą rację :)

Na sniadanie, kolacje, czy przekaske kupuje parowki drobiowe, jogurty,platki . czekoladowe czy owsiane. Robie nalesniki,gofry. Kupuje ser topiony, zolty, z czosnkiem, cebula. Na obiad warzywa w paczce i robie zupe, piers z kurczaka i robie kotleta w platkach kukurydzianych.

Gość szybka przekąska
pomidor, twarożek, ząbek czosnku, rzodkiewka, szczypior, tuńczyk. Mieszamy twarożek z pokrojonym drobno ząbkiem czosnku, rzodkiewką, szczypiorkiem i kawałkami tuńczyka, doprawiamy pieprzem i solą a nastepnie wkładamy do gniazd pomidorów. pycha :)

Gość gość
Browar