Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klopsiiki

czy kupujac bilet w kasie pksu na dworcu.mam zagwarantowane miejsce siedzace?

Polecane posty

Gość klopsiiki

bo kiedys kupujac bilet w taki sposob byl na nim numer siedzenia, wiec bylo pewne ze ma sie miejsce siedzace. Jednak jadac ostatnio autobusem zauwazylam, ze w kasie na dworcu jest drukowany taki sam bilet jak u kierowcy (m.in. bez nr siedzenia). Czy wiec teraz nie ma juz wiekszego znaczenia gdzie ten bilet nabede? Jade w dluzsza podroz i jestem niestety zmuszona skorzystac z pksu i boje sie ze moge nie pojechac, bo ta trasa jest popularna, a jeda tylko 2 autobusy.

Gość maturks4
W kasie nie mogą sprzedać więcej biletów niż jest miejsc siedzących w autobusie. A kierowca ma obowiązek w pierwszym rzędzie zaprosić na pokład osoby z biletami. Tyle tylko, że numeracja już nie obowiązuje i każdy siada gdzie chce

Gość dkjgfjk
Wydaje mi się, że tak. Jak autobus przyjeżdża to kierowca powinien najpierw wpuszczać osoby, które już bilety mają. I dopiero potem sprzedawać reszcie. Raczej się tego pilnuje. Z kolei w kasie, pani sprzedająca wie ile jest miejsc siedzących i nie sprzeda biletów w większej ilości niż liczba miejsc siedzących. To raczej osoby, które bilet chcą kupić u kierowcy mogą mieć problem z brakiem miejsca, chociaż niekoniecznie. Są kierowcy, którzy nie biorą więcej osób niż miejsc siedzących.