Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lubie pyskówki

samok w buzi u 2,5 latki i jeszcze butla z mlekiem

Polecane posty

Gość lubie pyskówki

porażka na całej linii. Czy Wy mamusie nie wiecie że dziecko oducza się od smoka ok roku a nie 2.5 lata z kolczykiem w uchu, bransoletą na ręku i smokiem w buzi, wiecie jak to wygląda? GROTESKOWO. Tak samo jak buta z mlekiem, bo inaczej nie chce? Bo mamusiom się nie chce inaczej bo tak wygodnie.

Gość to o was
nie ma co sie podniecać :)

Gość wirtualna sowa
popieram

Gość ja zabralam
Mojej 20 miesiecznej corze smoka i powiedzialam ze pies zjadl,tydzien poplakala bylo ciezko ale jest juz okolo miesiaca bez,najwaznijsze to sie nie lamac :)

Gość kolorowe marcepany
i jeszcze kolczyki w uszach, to mnie rozsmiesza

Gość ma-ma...
Ja ostatnio widziałam mamę wystrojoną z synkiem ok. 2 lata w butach Nike, skórze, rurkach i ze smokiem non stop... straszne to było! My odstwiliśmy smoka z dnia na dzień, myślałam, że będzie płacz, rozpacz, nieprzespane noce, a tu wręcz przeciwnie, mam mądrzejsze dziecko niż sądziłam. Obcięłam smoka do połowy i mówię, że myszka zjadła, synek pooglądał, powiedział be i odłożył na stolik, celowo go tam zostawiłam na widoku i leżał kilka dni, mały nawet na niego nie spojrzał, usypia w parę minut, nie budzi się, co najwyżej napić się wody. Ze smokiem co rusz pobudka, bo a to wypadł, a to coś i tak w kółko.

Gość samsung samsung
Zgadzam się. Nie rozumiem jak mozna dawac dziecku śniadanie butla z kaszą, kolacja to samo jak dziecko ma ponad 2 lata, o smoku nie wspomne

Gość 2,5 to jeszcze nic
Ja znam dziewczynke, ktora ma 5,5 roku i dalej ze smokiem lata. Moja cora (w tym samym wieku) jak widzi ta dziewczyne to wybucha smiechem.

Gość janinka grzeczna dziweczynka
fakt,ale to jest wygoda dla rodzicow-mojej kolezanki dziecko (4latka)nadal pije z butelki ze smoczkiem soczki itp....a pozniej lament bo zabek czarny niby ze gdzies nim uderzyla itp....Moj syn rozstal sie z smokiem jak mial 15 miesiecy-obcielam koniec pokazalam ze zepsuty i powiedzialam ze musimy kupic nowy-oczywiscie zapomnialam i tak bylo po klopocie.

Gość ALE OC CO CHODZI ?
I czym sie chwalicie ?:) Co was tak obchodza cudze dzieci ? Porównujecie sie i czujecie sie lepsze ! :) A słoma z butów...:P) Pilnujcie swojego nosa i zycia i nie bedziecie miały stresów:) A , mój syn do 4 roku zycia na noc mial pampka :) Ale mnie na to stac było :)

Gość a cicho mi tam.>
ALE OC CO CHODZI ? -wiesz mysle ze z tym pampersem na noc to jednak trudniej sie rozstac niz ze smoczkiem-chyba ze te matki podchodza do tego tak ze skoro je stac na smoczki to dzieci nosza......

patrz mój jeszcze nie miał 2 lat a już mu na noc pampersa nie zakładałam i co twoim zdaniem to oznacza że mnie nie stać na pampersy? a ciebie stać to może do 4 roku życia sikać w majtki?? ale się uśmiałam :D

Gość ALE OC CO CHODZI ?
Nie kochana , nie musiał lac w majtki do 4 roku zycia :) Tylko do 3-go :) Powiedz z reka na sercu , ze ani razu nie pozaliłas sie ile to te pampki kosztuja i , ze zawsze kupowałas orginalne :) Pęd zeby niemowlaki sadzac na nocnikach jest też podyktowany sprawa ekonomiczna i nie ma co sie wypierac ! A i jeszcze : moje dziecko jest najbystrzejsze i szybciej niz dziecko...tu se wpisz co chchesz. Kazde dziecko jest wyjatkowe i kazde rozwija sie indiwidualnie ! A czy matka jest leniwa.. nie wam to oceniac , bo po co ? Patrzie na siebie :) Wasze ego i tak jest już zajebiaszcze !:P

wiesz co nigdy ale to nigdy nie pomyślałam w ten sposób że muszę dziecko nauczyć sikać na nocnik bo pampersy są drogie, tak samo jak nigdy nie pomyślałam widząc 3 latka w pampersie że ma bogatych rodziców bo ich stać na pampersy... wcześnie zaczął sygnalizować swoje potrzeby i jemu też było z tym o wiele wygodniej. i tu Cię akurat zaskoczę bo tak się składa że nigdy nie kupiłam innych pieluch niż Pampers

Gość eee przeadzasz
moje wpawdze nie ssaly nigdy smoczkow, za to ranną butle z mlekiem chyba do 5go roku zycia, to byl rytual, zeby w ogole wypic mleko. Picie trwa 5 minut dzinnieraptem, nie zniszczylo zgryzu, poza tym nikt tego nie widzial, Skonczylo sie bez oduczania, z dnia na dzien, z powodu wyjazdu z innymi ludzmi zaczely sie tego krepowac. Smoczek non stop - ok, moze zniszczyc zgryz, ale szybka butla? bez przesady...A wiadomo ze i tak przestaną

Mój syn nigdy nie używał butelki ani smoczka :) Najpierw karmiłam go piersią, a potem sam zaczął jeść widelcem, łyżką i pić samodzielnie z kubka. Nie mam ani jednej butelki w domu :D

Gość eee przeadzasz
moje tez byly bardzo dlugo karmone piersia i obiady np zaczely szybko jesc same bardzo ladnie widelcem i nawet jako-tako nozem, co nawet ludzi zadziwało , tylko to ranne mleko w butli...taki zwyczaj W sekrecie, bo przy ludziach pewno bylby obciach . Smiejemy sie, jak to wspominamy.

Hehehe, ja karmiłam piersią rózno 2 lata :) Trochę wcześniej zaczął już jesć ładnie łyżeczką. Bardzo wcześnie zaczął pić sam z normalnego kubka i jeść sztućcami. Wiele osób się dziwiło, że taki maluch już tak sobie radzi. Myśmy nigdy nie używali butelek, jakichś nie kapków i innych. Syn ma teraz 2,5 roku i dawno pije pięknie sam ze szklanek, kubków, filiżanek.... je ładnie łyżką, łyżeczką, widelcem... Wiele osób to zachwyca, dla nas to norma. Nawet dziecku butelki nie kupiłam, bo nie było potrzeby. Herbatkę jako maluch pił najpierw z łyżeczki, potem przez słomkę i z kubka.

Gość mama dwoch chlopcow
Wlasnie zauwazylam, ze dzieci karmione piersia latwiej ucza sie pic z kubeczka. Chetniej to robia niz dzieci karmione butelka. Ja mam dwoje dzieci jedno karmione piersia umialo pic z kubeczka ok 7 msc zycia, a drugie, karmione butelka ponad dwa lata mialo. Znam jeszcze kilka takich przypadkow.

No tak, dzieci nauczone karmienia z butli mają problem się oduczyć.... natomiast karmione piersią czasem w ogóle butelki nie znają... Za to piersi ciężej oduczyć :D Nie no, ja z synem problemów nigdy nie miałam, ale martwiłam się, że go karmienie nie oduczę nigdy :D Jednakże nie potrzebował nigdy smoczków, ani butelek.

Gość tetewt
A ja nie jestem ambitną matką. Wolę więcej wygody. Daję więc córce (2 lata) butelkę z kaszą na mleku dwa razy dziennie, i te posiłki mała spożywa szybko i do końca. Ze smoczkiem też jeszcze śpi. I ciągle używamy pieluch bo wysadzać kilkanaście razy dziennie nie mam ochoty.

Pod względem pampersowej wygody ja też byłam leniwa i wygodna. Ciągle uważałam, że mój syn jest jeszcze mały i nie gotowy na nocnik.... Nie chciało mi sie go pilnować i wysadzać... kopiliśmy tylko nocnik z fisher price, taki gadający na przyszłość... gdy go kurier przywiózł mój syn sam się nauczył z niego korzystać w ciągu dwóch dni !!! :D

Gość Ingeborg z domu Jana
jeśli dziecko jest na mm to zdarza się że do 3 rż będzie siorbac z butli, bo to wygodne i dla matki i dla dziecka

Gość Ingeborg z domu Jana
ale o co chodzi - ale masz się czym chwalić, ze dzieciak do 4 rż szczał za twoim przyzwoleniem, legat i tyle jesteś, / /___ __ )) / \ / \ \\

Dziecko ma 4 lata i siura w pampersa bo Mame na to stac H@H@H@H@H@H@H@H@H@H@H@H@H@H@H@H@H@H@ no co za debilka jak Boga kocham No to pewnie jakbys wygrala w totka 10milionow zł to by sralo dziecko w majtki do 18rż. u mojego meza w bloku byla dziewczynka ktora miala 13lat i jej mama dupe wycierala po kupie:O prymuska w szkole i "MAMO ZROBILAM"

Gość Malwines
ale jesteście wścibskie i wszystkowiedzące, co Wam do tego, jak kto wychowuje swoje dziecko, nie Wam jest oceniać, czy smoczek i butla z kaszą na noc są niedopuszczalne.I zresztą nie rozumiem, by robić tak wielkie halo z takiej błahostki.Niech sobie dziecko ciumka tego smoka ile potrzebuje, a butla z mlekiem na noc krzywdy mu nie wyrządzi. Patrzcie więc na swoje dzieci zamiast wścibiać się w cudze.