Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CocoCheri

Czy moglam zajsc w ciaze?? Poprosze o rade...

Polecane posty

Gość CocoCheri

A wiec sprawa wyglada tak... W poprzednim miesiacu bralam tabletki antykoncepcyje,bralam je juz dluzszy czas,z przerwami mies lub dwa sie zdarzalo,ale zaprzestalam ich brania poniewaz zle sie zaczelam czuc po nich. Podobno w nast.cyklu po tym jak kobieta zaprzestala brac tabletki jeszcze nie jest plodna. Dzien przed i dzien po domniemanym dniu owulacyjnym (mam taki kalendazyk w tel ktory sam mi wylicza dni plodne i nieplodene)kochalismy sie z moim chlopakiem,wlasciwie nie doszedl we mnie ale majac ze tak powiem sperme na palcu wlozyl mi go do srodka. Troche glupia sytuacja... Ale teraz tak sie zastanawiam czy jest mozliwe ,ze ten sposob moglabym zajsc w ciaze?? Niby w ten pt.mam dostac okresu,ale nie pobolewa mnie brzuch,ani piersi jak zwykle przed . Jak sadzicie

Gość CocoCheri
Dziewczyny doradzcie cos...

Gość fotel
gratulacje.zostałaś zapłodniona palcem.

Gość CocoCheri
Nie no bez zartow. Nalezy wziasc pod uwage ze bralam dlugi czas tabletki anty i mies wczesniej tez,wiec prawdopodobnie ten nst cykl plodnosc jeszcze nie wrocila...

Gość niedouczona jestess
co ty bredzisz kobito, ja zaszlam w ciąze w 1 cyklu po odstawieniu. czasem wystarczy zapomniec jednej tabletki i wpadka gotowa a ty bredzisz o miesiacu. Druga sprawa ze watpie ze cie palcem zaplodnil ale kto wie ? a kalendarzykiem dni plodnych i nieplodnych nie wyznaczysz bo do tego potrzeba obserwacji sluzu i temperatury zeby wiedziec kiedy masz owulacje.

Gość fizyk
Od pierwszego dnia, kiedy to zaprzestalas brac tabletki mozesz zajsc w ciaze. Niektore tabletki nie dzialaja nawet jak sie zapomni je wziasc regularnie. Wtedy do konca cyklu trzeba sie zabespieczac jeszcze inaczej. Jak nie jestes pewna, to sa jeszcze tabletki do 3 dni po- wczesno poronne

Gość rositavargas
Jak sama piszesz:PODOBNO płodność nie wraca A ja zCi powiem że wraca Moja siostra zaszła w ciążę zaraz po odstawieniu Odstawiła i okresu juz wiecej nie dostała po zaszła w ciążę Także jak sama widzisz PODOBNO nie daje nam pewności prawie żadnej Skoro twój facet wsadził Ci palca ze spermą a dodatkowo wcześnij był w tobie bez gumki to mogłaś zajść w ciąże

Gość CocoCheri
Ja zawsze zapominalam brac tabletki,casem nawet 2,3 dni i bralam dosc nieregu;arnie i nie zaszlam w ciaze. Co chyba dowodzi ze nie jestem zbyt plodna kobieta. A wiec mam nadzieje ze to nie mozliwe ze od odrobiny spermy na palcu mozna zajsc w ciaze...

Gość rositavargas
Zdziwiłabys się od jakiej ilości spermy mozna zajść W jednym milimetrze spermy są miliony plemników!Poza tym przed wytryskiem z prącia wydostaje się płyn preejakulayjny zawierający plemniki To ze nie zaszłas do tej pory swiadczyc moze o szczesciu a nie stopniu płodnosci Mam nadzieje ze nie zaszłaś bo TWoja niewiedza jest porażająca

Gość CocoCheri
oj wiem o tym wszystkim co napisales. Wiec nie pisz mi ze moja niewiedza jest porazajaco. Ata sytuacja ktora opisalam nie byla zamierzona,poprostu stalo sie to przypadkiem...

Gość CocoCheri
Czyli jest taka mozliwosc? Czyli poprostu powinnam poczekac do dnia w ktorym ma sie pojawic okres i jesli sie nie pojawi zrobic test.

Gość katikalej
mysle ze to raczej niemozliwe,tak ze sie nie martw.

Gość fruzzzia
mhm,mhm...pogratulowac

Gość uhaha
Nie no bez zartow. Nalezy wziasc pod uwage ze bralam dlugi czas tabletki anty i mies wczesniej tez,wiec prawdopodobnie ten nst cykl plodnosc jeszcze nie wrocila... wiedz o tym, ze po zaprzestaniu antykoncepcji hormonalnej jestes plodna jak krolica i to nie zart, wyjatek stanowia zastrzyki depo-provera choc tez sa naszpikowane hormonami.

Gość CocoCheri
No to nie zle. Bo mi ginekolog pow ze jeszcze do miesiaca po zaprzestaniu brania tabl.jest sie nieplodnym poniewaz organizm musi sie oczyscici z pozostalosci chormonow.

Gość ooooo jaaaaaa
ten ginekolog to chyba rolnikiem jest z zawodu

Ty mówisz, że kochałaś się dzień PRZED owu i dzień PO owu ( wyliczone kalkulatorem,idiotyczna metoda, ale załóżmy że dobrze wyliczył ) to jakim trzeba być idiotą żeby nie wiedzieć, że plemniki w tobie mogą przeżyć nawet do 7 dni ! więc kochając się nawet 7 dni przed owu mogłaś wpaść a co dopiero jeden dzień :O i po odstawieniu tabletek jesteś płodna... i to bardzo, często wtedy dochodzi do poczęć bliźniąt bo uwalnia się pare jajeczek.