Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maselniczka 2011

co oznacza słowo MASONERIA?

Polecane posty

Gość maselniczka 2011

czesto słysze je w tv, ale nie wiem co oznacza a tłumaczenia z netu sa niejasne i zawiłe. czy ktos moze wytłumaczyć w prosty i przystępny sposób?

Gość ptasiek nastroszony
od masować , grupa facetow masujaca sie w zaciszu tajnych gabinetow po czlonkach

Gość maselniczka 2011
bardzo śmieszne :O

Gość kafffeter oki
ptasiek --->>>>>kocham cię.Już dawno się tak szczerze nie uśmiałam:):):)

Gość lia lia lila
a mózg masz żeby chociażby poszukać w internecie, a nie pytać na forum o taką bzdurę??? głupia jak but Masoneria Wolnomularstwo, inaczej masoneria lub sztuka królewska - ponadnarodowy, częściowo tajny ruch etyczny o swoistych strukturach organizacyjnych (m.in. trójkąty, loże, obediencje), który swe pryncypia i idee wyraża za pośrednictwem rozbudowanej symboliki i rytuałów. Masoneria to także zespół bractw o charakterze elitarnym i dyskretnym. Kolorytu masonerii dodaje wielka ilość legend i spiskowych teorii na jej temat. Nauka badająca historię wolnomularską i idee wolnomularskie nazywa się masonologią.

Gość maselniczka 2011
sama jesteś głupia, takie definicje to ja w necie znalazłam. chodziło mi o jakąs jednozdaniową skróconą i jasną definicję a nie rozbudowany opis z którego trudno wyciągnąć jednoznaczne wnioski. co za debil:O ale dzięki za fatygę kopiuj wklej:D