Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problem mama bo

Co kupić synkowi na mikołajki? Czy dobrze zrobię jeśli kupię mu

Polecane posty

Gość problem mama bo

Mam 2 dzieci. Chłopca i dziewczynkę. Zawsze dostawali zabawki mniej więcej dostosowane do płci. Ale ostatnio córka dostała lalkę, a syn auto i w domu rozegrał się dramat bo syn chciał lalkę. Prosił żeby oddać auto i wymienić na lalkę bo on chce ją karmić i przebierać i bawić się w dom z siostrą. Jakoś załagodziliśmy sprawę. Siostra oddala mu swoją starą lalę. Teraz mikołajki. Dla córki planujemy kupić zwierzaczka niemowlaczka. Syn miał dostać samochodzik, ale po ostatniej akcji nie wiem czy nie powinnam kupić dwóch tych zwierzaczków. Co myślicie? Na syna nie ma co liczyć bo jak go pytamy co by chciał to ma milion pomysłów i zupełnie nie jest zdecydowany. Wszystko co zobaczy w sklepie albo w reklamie to mu się podoba niezależnie od tego czy to dla dziewczynki czy dla chłopca zabawka. Nawet grzechotki dla niemowlaków sa interesujące. Doradźcie proszę czy kupić dwa te zwierzaczki tylko różne np kotka i konika, czy kupić dla synka samochodzik?

Gość problem mama bo
4 i 3 lata

kup im takie same zabawki, synek jest jeszcze mały, zabawki typu lalki misie naucza go opiekuńczości, wrażliwości, na samochody przyjdzie jeszcze czas ;-)

Gość mamama27
ja też bym brała 2 zwierzaczki

Gość problem mama bo
Dziękuję Wam. Synek się i tak średnio bawi zabawkami. Ale dostawać je bardzo lubi. Tyle się nimi bawi co razem z siostrą. A ze siostra samochodami pogardza to on ostatnio też nie tak chętnie po nie sięga. Lalkami tez nie bawi się tak jak dziewczynka. Raczej próbuje im założyć ubranie albo zgłębia tajemnice jak wydłubać lali oko. Ale jak siostra zarządzi zabawę w dom to on z tą swoją lalą co mu podarowała jest od razu gotowy i bardzo zadowolony.