Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marlenka...

Hostessa w supermarkecie - w jakim wieku?

Polecane posty

Gość marlenka...

Mam taką sprawę. Chciałabym dorobić trochę jako hostessa w markecie, mam na myśli jakieś sprawy reklamowe, ulotkowe, degustacje, promocje itp. W jakim wieku mogę się tak zatrudnić? Mam 15 lat. Jakie są wymagania?

Gość witam!
Formalnie od 15-16 lat (lekkie prace np. roznoszenie ulotek, praca tymczasowa), w rzeczywistości czasem nawet od 13, zależy od miejsca. Musisz pogadać w markecie gdzie chcesz pracować. Na pewno będziesz musiała wyrobić książeczkę zdrowia Sanepid (badanie "na nosicielstwo"), iść na badanie do lekarza medycyny pracy, no i zgoda od rodziców.

Gość marlenka...
Na czym te badania polegają?

Gość witam!
Badanie na nosicielstwo robisz w Sanepidzie - dają ci probówki i przez 3 dni nosisz próbki kału, dają do analizy, jak wszysko OK to ci podbijają książeczkę i możesz pracować. Musisz jeszcze iść do lekarza medycyny pracy, nie wiem czy jakieś specjalne badania dla hostessy, moja młodsza siostra tak pracowała, jak chcesz to zapytam i napiszę.

Gość marlenka...
Tak poprosze:)

Gość witam!
Badanie siostry polegało najpierw na wypełnieniu ankiety o stanie zdrowia (lekarz wypytywał i odhaczał), osłuchał, zmierzył ciśnienie, szła parę metrów po linii prostej z zamkniętymi oczami, potem musiała stać minutę na palcach i sprawdzał czy jej palce u nóg sinieją albo czerwienieją, pytał czy to stanie ją męczy i to było wszystko.

Gość marlenka...
Czyli będę się musiała rozebrać do badania?

Gość witam!
Rozebrać na tyle żeby mógł cię osłuchać (siostra podniosła top), zdjąć buty i skarpetki.

Gość zagubionatroche.
ja też o czymś takim myślałam, czemu skarpetki musiała ściągać?