Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość basia123456

Jak poznac plec dziecka w ciazy?

Polecane posty

Gość basia123456

Dziewczyny niedawna dowiedzialam sie ze jestem w ciazy, to poczatki, czy macie jakies sposoby zeby poznac plec dziecka, zachcianki itp?

Gość pojn
Najlepiej poczekać do badania usg... każda z nas w ciąży czuje się inaczej

ja pierd...kolejna debilka ktora mysli ze jak bedzie miala konkretne zachcianki to bedzie wiadomo jaka plec haha no to masz chlpcy kapusta ogorki pomidory banany dziewczynki czekolada mleko mieso :) moze byc hehe zartowalam Nie ma czegos takiego,plec mozna stwierdzic dopiero na usg Ja nie mialam zachcianek w ogóle, moja kolezanka tez a mamy chlopca i dziewczynke

Gość foksa
jeśli dziecko jest w ciąży to prawdopodobnie dziewczynka.

Gość pojn
hehe co to za durny temat ;p naprawdę już nie macie co wymyslać

Gość basia123456
Obliczalyscie sobie ten wiek krwi? Czy komus sie to sprawdza?

Basia, przeciez kazdy Ci tu tlumaczy ze to nie ma sensu i takich glupot lepiej nie robic, marnujesz czas. Cierpliwosci, w swoim czasie dowiesz sie na badaniu.

Gość xala
moim zdaniem też najlepiej poczekać na badanie usg dziewczęta mam taką prośbę biorę udział w konkursie bebiko jak zwracasz się do swojego dziecka i jeśli któraś by mogła to proszę o głos na moją historię http://www.bebiko.pl/home/konkurs/galeria-jak-zwracasz-sie-do-swojego-dziecka/#galeria/okreslenie/3779 Jeśli nie wyświetli się ona od razu to w wyszukiwarce proszę wpisać Hipcio ten pierwszy będzie mój. Dzięki

Gość basia123456
Ale pare moich znajomych to mialo pomylke na USG i zle im powiedzieli, ubranka pokupione a zamiast dziewczynki chlopiec :(

Gość basia123456
Chyba chodzi o to,ze jak zachodzisz w ciaze to jaki jest wiek twojej krwi, mi wychodzi chlopiec, ale sie ciesze :)

usg nie bedziesz miala tylko jednego... owszem, zdarzaja sie pomylki, jednak sa one rzadkoscia. Poza tym co jest dla Ciebie wiarygodniejsze, szpitalne usg, gdzie mozesz ujrzec bobasa i jego 'organy' na wlasne oczy, czy zabobonne wrozenie?

Gość basia123456
Majoweczka, U ciebie chyba chlopiec teraz,co?

Gość jakoś w to nie wierzę
A jak rodzice są w tym samym wieku to co ? :P

Gość kaprysna anka
w bajki dziewczyny wierzycie

Gość ale ale ale ale ale ale ale al
tylko usg , po zachciankach kształcie brzucha, czy nie wiem co jeszcze nie da sie rozpoznac plci

ja miałam objawy typowo na dziewczynkę-brzydłam z buzi,jadłam słodkie,nie chciałam mięsa,byłam ospała i urodziłam syna. Tak więc wszelkie bajki na wygląd i smaki-no cóż ja bym na to nie zwracała uwagi ;) jedyne co potwierdzi płeć to usg i nic więcej. Może są jakieś kobiety które miały ostre smaki i urodziły chłopców, ale uważam że to tylko czysty przypadek że tak się stało.

Gość rsrtwret
A co powiecie na to, na pocztku mialam ochote na ostre smaki, ogorki kiszone, kapusta, cos z ocetem, nienawidzilam czekolady i wszystkiego co slodkie, a od jakis 2 tygodni, od 9 tygodnia ciazy nie moge patrzec na ostre rzeczy, lubie slodkie bulki, nie lubie miesa, biale serki, cytrusy, czekolady nadal nie jem, ale juz mnie tak nie obrzuca jak na poczatku. Wiec co to bedzie? Bo ja nie mam pojecia. A i caly czas jest mi niedobrze, zwlaszcza wieczorem, ale nigdy nie zwymiotowalam, i raczej musze wymyslac co bym zjadla, bo zazwyczaj nie mam apetytu. A z wygladu na razie nic sie nie zmienilam, a cera nawet sie polepszyla.

Gość test na płeć z moczu
Zróbcie sobie test na PŁEĆ z siuśków. :) Po 10 tc wychodzi 100% zgodności. Tylko, że kosztuje 149 zł. Więc trochę drogo. Ja zrobiłam test w 11 tc i wyszło, ze dziewczynka. Dziecko podczas usg chowało się aż do 34 tc, wtedy lekarz potwierdził, że panienka. :D

poczekaj na USG, a i ono nie da Ci 100% pewności, bo 100% będziesz miała po porodzie. Chociaż sprawne oko lekarza i dobry sprzęt może określić płeć już ok 12 tc