Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ha ha ale jaja

POMOC DLA TOMASZKA

Polecane posty

Gość ha ha ale jaja

http://rybnik.naszemiasto.pl/artykul/1127439,pomoz-tylko-w-londynie-moga-uratowac-oko-malego-tomaszka,id,t.html Mam na imię Tomaszek. Urodziłem się 05 lipca 2011 roku. Zaraz po porodzie dostałem 10 punktów w skali Apgar i już po czterech dniach opuściłem szpital jako zdrowe dziecko. Gdy miałem trzy miesiące lekarze zdiagnozowali u mnie nowotwór złośliwy obu oczu o nazwie siatkówczak (retinoblastoma). Zapadalność na tą chorobę szacuje się na około 4 przypadki na milion rocznie. Leczenie jest długie i najczęściej kończy się całkowitym usunięciem gałki ocznej. W dodatku w każdej chwili mogą nastąpić przerzuty komórek rakowych na inne, zdrowe części ciała. Dlatego moi rodzice postanowili szukać dla mnie ratunku za granicą. W Londynie jest szpital, w którym z dobrymi efektami leczy się dzieci takie jak ja dla których w Polsce nie ma już ratunku. Barierą jest jednak cena jedna konsultacja kosztuje 15.000 zł a podjęcie leczenia ok. 300 000 zł nie mówiąc już o całej masie innych opłat. To leczenie jest dla mnie Nadzieją. Chcę poznawać świat, nauczyć się jego kolorów, zobaczyć kiedyś tęczę na niebie i kwitnące drzewa, chcę widzieć uśmiech mojej mamy gdy będę stawiał pierwsze kroczki i jeszcze żeby tata pokazał mi morze i góry. Ty pewno już to wszystko widziałeś. Ja dopiero zaczynam życie a już nie wiem co przyniesie kolejny dzień. Jeśli zechcesz to przyłącz się do walki o moje zdrowie i uratuj mnie. Fundacja „ISKIERKA na rzecz dzieci z chorobą nowotworową Warszawa 00-838, Prosta 51 ING Bank Śląski nr konta: 30 1050 1588 1000 0023 0342 1412 na hasło: „Tomaszek Bernacki

Gość nikomu nie bede
pomagal jako i mnie nikt nigdy w potrzebie nie pomogl 🖐️

Gość kjdhjhjf
ale jestes zdrowy i zyjesz