Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szczyt zdumienia

KSIĄDZ NIE CHCIAŁ OCHRZCIĆ MOJEJ CÓRKI!!!!

Polecane posty

Nie chciało mi się czytać całego tematu, ale do osób piszących że po co autorka chce chrztu dla dziecka skoro sama nie ma ślubu, że widocznie jest nie wierząca itp.... A nie pomyślał nikt że można nie mieć ślubu bo jeden z rodziców jest nie wierzący? Może mu nie przeszkadzać, że drugi rodzic chce ochrzcić dziecko i wychowywać w wierze, ale sam do ślubu nie przystąpi... dlatego wkurwia mnie osobiście kościół i takie pierdolenie moherów " bo sama nie przestrzegasz zasad wiary" :O A co to kurva katolik ma obowiązek związać się tylko i wyłącznie z drugim katolikiem? Zresztą ślub też kosztuje 🖐️ Tak każdy ksiądz pierdoli, ale tylko nieliczni zgodzą się udzielić młodym ślubu za darmo 🖐️

Ja jestem katoliczką a w tej kwestii mam jedno zdanie: KAZDEMU DZIECKU NALEZY SIE CHRZEST niezaleznie kim są jego rodzice i jakie grzechy maja na sumieniu Nie wina dziecka A jak ktos zauwazyl gdy jedno z rodziców nie wierzy lub jest innej wiary to jak maja wziąć ślub?Szok i żenada

Swoją drogą nauczcie się ludzie odrózniac prawo kanoniczne od słowa Bożego To nie to samo A część z was opiera właśnie swoje zdanie na prawie kanonicznym Ustanowionym przez kościół czyli kler

Gość 67876543w4567
"kościół czyli kler" dobra z ciebie katoliczka, jak kościół to dla ciebie kler :O

No i co złego w tym co napisałam?Nudzisz się??? Prawo kanoniczne ustanowione zostało przez księży, biskupów i duchownych - czyli ludzi a nie przez Boga Także kosciół trochę na swój kopyt tłumaczy niektóre Boskie przykazania I potem takie kwiatki jak odmowa chrztu Proponuję też nie podważać wiary innych tylko popatrzeć na siebie

kler (łac. clerus z gr. klros) - część społeczeństwa danego kraju będąca kapłanami określonego Kościoła.W Kościele katolickim duchownym jest ten, który przyjął święcenia lub został ordynowany, czyli diakon, prezbiter i biskup. Dla tych ktorzy nie wiedza co to kler a kler + laikat = kościól , wspólnota wyznaniowa

Gość a bo to...
widze, że masa jest ludzi, którzy traktują wszystko roszczeniowo wszystko się należy, do wszystkiego maja prawo a o obowiazkach juz nikt nie pamięta Kościół to nie supermarket w którym się wybiera to co się lubi, co łatwe i co się podoba Ksiądz, mimo, że posługuje ludziom, nie ma obowiązku włazić im w tyłki i spełniać każdej zachcianki jak jesteś niewierzący - nie interesują cię sakramenty, to bądź konsekwntny... dziecko nie musi miec chcrztu, nie ma takiego obowiazku chrzest to wejscie do kregu, w którym są ludzie o okreslonych wierzeniach i zasadach po kie licho tam sie pchac, skoro wie sie z góry, że się uwaza te zasady za nic nie warte?

Gość a ty wyzej następna która/ry
chce być bardziej święta niż sam Bóg :) Również nie rozumiesz ...ech tacy z was katolicy jak z koziej doopy waltornia🖐️

Niestety tak to jest w naszym kraju pełnym moheroherowych beretów. Kto nie zapitala do kościoła co tydzień i na tace nie daje ten zły i wróg. Banda czarnych kruków! Nie ma tygodnia żeby w gazetach nie pisali o księdzach pedofilach a ci jeszcze chrztu udzielać nie chcą. Żłoby!