Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dusia1234

czy w takim przypadku bede mogla rodzic cc?

Polecane posty

Wiatjcie Kochane(: wiem, że bardzo wczesnie sie o to pytam bo t odopiero poczatek mojej ciazy ale mam niezbyt milego ginekologa i nie o wszystkim na temat ciazy mozna sobie z nia porozmawiac:(wiec moze ktoraz z Was miala takie dolegliwosci badz cc przez wrodzone wady.a wiec mam problemy z sercem bardzo czesto mnie kłuje mialam podejrzenia wrodzonej wady serca ale potem jakos to ucichlo i dali sobie ze mna spokoj,od dziecka mam problemy z gardlem przez co sie dusze i corocznie przewaznie jestem w szpitalu tzn przez migdaly dostalam nawet skierowanie na operacje aby usunac boczne migdaly ale jest ryzyko zagrozenia zycia i zrezygnowalam i do tego eszcze dochodza mojer oczy, ktorych stan coraz bardziej sie pogarsza jak chce cos ogladac lub zobaczyc chodze w okularach moja wada sie poglebia a dodatkowo paniczny strach przed sn.Coraz bardziej siada mi to na psychike i nie wiem czy cos z tych przyadkow, ktore mnie spotkaly mogla pozwolic na cc?

Śmieszy mnie stwierdzenie rodzić cc :D albo rodzisz albo ciąża jest zakończona przez cc :p Myślę że może kłopoty z sercem mogą mieć znaczenie i być uzasadnieniem dla cc.

Gość no tak to
gin może dać skierowanie na cc ale tylko z powodów ginekologicznych. Inne problemy wymagają konsultacji ze specjalistami z dziedzin których dotyczą.

wiec jezlei nawet psycholog by stwierdzil, ze mam paniczny strach i problemy psychiczne przez poczatkowa depresje lub dolek moze dac mi takie skierowanie i ginekolog nie bedzie chcial tego zmienic?

Gość butelkowa mama
jeżeli chodzi o serce to musi wypowiedzieć się kardiolog, więc jak najszybciej idź na wizytę zrób komplet badań - ocho, ekg, może holter i inne jakie Ci kardiolog zleci, w późniejszym etapie trzeba ponowić, aby porównać wyniki. Jeżeli idzie o oczy to duża wada może być przeciwwskazaniem do naturalnego porodu, ale to też oceni okulista... Co do cesarki przy wadzie serca to może być np. przeciwwskazanie do narkozy lub do jednego z rodzajów znieczuleń, ale to ustala kardiolog z anestezjologiem. a co do ginekologa - to zmień na takiego z którym można porozmawiać, nawet jeśli będzie to musiał być prywatny, bo przy problemach w ciąży potrzeba dobrego ginekologa, któremu zaufasz.

Gość a mi sie wydaje
ze ty po prostu nie chcesz rodzic naturalnie. mi to wisi, ale po co robic z siebie wariatke z tego powodu???

tak nie chce rodzic naturalnie w mojej rodzinie wszystkie dzieci po 5kg nie chce by mnie porozrywalo,boje sie bolu i tego co moze mi sie stac i dziecku tymbardziej, ze wiem co sie ze mna dzieje mowie o psychice i zdrowiu.

Gość ja po 2 cc
i nie polecam. ja nie mialam wyjscia, bo po 16 godzinach lekarze stwierdzili, ze nie urodze sama, bo mam za waskie biodra!!! szybko to zauwazyli co??? Wiec wiem czym sa bole porodowe i skurcze. przy drugiej corci od razu mnie kierowali na cc. ale widzac jak szybko kolezanki po naturalnym dochodzily do siebie, to jak nie masz faktycznie wskazan to nie rob sobie cc bo sie boisz. bac sie trzeba cc. ja mialam za slabo sciagniete szwy i na sali potem mnie sciągali, tak przy wszystkich... nie dosc ze bolesne to jescze upokarzajace. potem przez 3 tygodnie w domu chodzilam zgieta w pol. te bole ktore mialam przy pierwszym porodzie przed cc to nic w porownaniu z tym co sie dzialo po.

Gość słoiczkiczynie
a ja polecam u mnie wszystko odbyło sie standardowo i bez kłopotów ból jka ból, parę proszków przeciwbólowych załatwiło sprawę

Gość hmmmm.............
psycholog nie jest lekarzem, ewentualnie psychiatra może dać ci zaświadczenie. I raczej nie z powodu depresji, lecz panicznego lęku przed porodem. Krótkowzrocznośc obecnie nie jest uznawana za wskazanie do cc, przy dużej dają znieczulenie, by wyeliminować bóle parte. A tak w ogóle, to nie ma żadnych przepisów. Są wskazania Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego, ale nie każdy szpital się do nich stosuje (bo to właśnie wskazania, a nie rozporządzenie ministra zdrowia). Znajdź dobrego gina, który ewentualnie załatwi ci cc i już.

Gość ja tez po cc
i tez nie polecam. karmilam piersia wiec nie bralam przeciwbolowych i sie strasznie meczylam. u mnie byly znowu za mocno szwy sciagniete, po 3 miesiacach okazalo sie ze stan zapalny szwa. dostalam antybiotyki i stracilam pokarm. jestemn w drugiej ciazy i wolalabym rodzic naturalnie, bo tez sie napatrzylam jak dziewczyny po naturalnych wychodzily zadowolone i usmiechniete. a ja??? obolala kupe czasu. porod to chwila, a jakiej bedzie wielkosci dziecko tego nie wiesz wyjdzie na usg, to dopiero mozesz sie martwic. moj byl ulozony posladkowo wiec los zdecydowal za mnie, mam nadziejke ze niunia ulozy sie ladnie do wyjscia.

Gość słoiczkiczynie
ja też karmiłam piersia, ale kilka dni brałam tabletki, zresztą lekarze nic nie mówili, że nie wolno, a sami dawali pacjentkom i wszyscy mają sie dobrze

Gość mamama27
znajdź porządnego gina - to jest podstawa - porządny gin zrobi cc i odpowie na wszystkie twoje pytania

Gość jak czytam kafe to zawsze
mnie dziwi ten wasz osli ped do cc. Nie rozumiem tego , naprawde.

Gość słoiczkiczynie
wcale nie musisz

Gość dla jednych masochizm
to porod naturalny, dla innych cc. może dobrze by było gdyby o tym zdecydował los? Jak będą przeciwskazania - takie prawdziwe to ci zrobią cc, a jak nie to urodzisz sama. Po co w ciążę zachodziłaś jak masz depresję z powodu porodu????????????????????? D U R N O T A!!!!!!!!!!

Gość niuniek12345
skoro nie chcesz rodzić naturalnie to idź prywatnie do gina albo do prywatnej kliniki, tam będzie łatwiej załatwić cc. problemy o których piszesz chyba nie są udokumentowane medycznie, niby coś tam Ci dolega, ale nie jesteś pod kontrolą specjalisty, więc możesz mieć problem ze stosownym zaświadczeniem do cc

Gość jak czytam kafe to zawsze
akurat ma depresja :D wymyslila ja sobie. Mysli , ze jak pojdzie do psychologa to ten bez mrugniecia okiem wypisze jej skierownie na cc :D kiedy ja rodzilam na porodowce przyszla laska do lekarza i pwoiedziala ze ona przyszla na cc ten sie jej pyta czy ma zasw ona ze nie to ten kazal podlaczyc jej oxy i rodzila naturalnie. Ale jak sie wydzierala :O cos okropnego.

Gość do dddddddddddddddddddd
a moze nie jestes w ciazy tylko ci sie wydaje, tak jak z innymi chorobami???????????? Idz do psychiatry lepiej.