Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mammi0000

Schab nie w naczyniu żaroodpornym tylko w brytfannie?

Polecane posty

Czy smarować czymś dno brytfanki? Dodać bułkę tartą czy nie? Pierwszy raz chcę upiec schab i nie wiem jak się do tego zabrać. W dodatku nie mam termometra w piekarniku i tak na oko będę to tam trzymać, zakładam, że około godzinki. Myślę, że się uda. Tylko nie wiem co z tą brytfanką, piekę w niej zazwyczaj tylko placki bądź pizze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Mięso trzymasz ok. 1h na każdy kg wagi pieczeni. Ale przydałby się termometr szpikulcowy - ja sobie nie wyobrażam pieczenia bez tego. Mięso musi mieć w głębi określoną temp. przez pewien czas, żeby było naprawdę udane.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość buahahahahahaha
Babeczki w kropeczki to wyrocznia kaffe :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość potrawka z bakłażana
Ciekawe tylko kiedy Ty babeczki masz czas na pieczenie czegokolwiek :-o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Mam taki foliowy rękaw do pieczenia! Mam włożyć do niego ten schab i położyć na pustej niczym nie podlewanej brytfance?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×