Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

klaudia1239

Ciąża, okres, 7 dniowa przerwa .....

Polecane posty

Witam mam pytanie, od 1,5 roku biore tabletki microgen. dnia 21 piatek zazyłam ostatnia tabletke i zaczela mi sie 7 dniowa przerwa, w sobote (22) kochalam sie z chlopakiem w gumce lecz pekła nie wiem czy doszedł we mnie bo wiekszosc spermy było na zewnatrz. we wtorek 25 dostalam okres i od soboty 29 zaczelam kolejne opakowanie tabletek. Od dwóch dni zle sie czuje dopadly mnie dziwne mysli nie wiem czy to wszystko wywołane stresowaniem sie z mozliwego zajscia w ciaze czy tylko wystraszenie sie czytaniem opinii innych w internecie. Konsultowałam sie ze swoim lekarzem ale uznal ze podczas tej 7 dniowej przerwy jestem zabezpieczona i nie musze sie dodadkowo zabezpieczac, czy mogłby mi ktos cos powiedziec na ten temat, bo nie wiem co juz myslec o tym wszystkim a nie chche sie dalej stresowac. Pozdrawiam

oczywiście, że jesteś zabezpieczona podczas przerwy, biorąc tabletki nie musisz już stosować innych form antykoncepcji, tabletki chronią wystarczająco i o ile bierzesz je regularne i nie zażywasz leków wpływających na ich działanie to ryzyko ciąży jest bliskie zeru