Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fgfgffgf

BŁAGAM KOCHANI KTO SIE ZNA NA MORFOLOGII!!CZY JA NIE MAM CZASEM ANEMII?

Polecane posty

Gość fgfgffgf

oto moje wyniki i normy obok w nawiasie blagam kto sie zna bo sie martwie.PODAM WAM TE WYNIKI KTORE MAM ALBO ZANIZONE ALBO ZWYZONE . MOZE KTOS WIE CZY DOBRE TE WYNIKI W MIARE SA BO NIE MAM POJECIA CO OZNACZAJA NIEKTORE RZECZY I CZEMU SA TEZ ZAWYZONE NIEKTORE LICZBY :( jestem kobieta i mam 27 lat :( WBC 6.2 (4.3-10.0) MON (%) 11.8 (2.0-10.0) RBC 3.90 (4.O0- 5.20) HGB 10.8 (12.O- 16.0) HCT(%) 32.5 (36.0-46.0) MCH(pg) 27.8 (28.0-34.0) MPV(fl) 12.0 (6.O-10.0) Z GORY DZIEKUJE KOCHANI

jezuuuuuuuuuuuuuuuuuu. Nie wierze.To ty jeszcze jestes w stanie usiedzieć przed kompem w takim stanie???? Dziewwczyno ty nie tylko masz anemie ale z twoich wynikow wynika jednoznacznie ,że masz raka.

Gość patryszja:)
masz anemie,moze nie jakas straszna ale masz.. kup sobie preparat z zelazem,witaminy,jedz duzo czerwnego miesa i zielonych warzyw ...

pestycyd:O lecz sie :O idioto:O

Gość ksid88ggh
niestety pestycyd ma racje.. te objawy wskazuja na nowotwór niestety :(

jeżeli MPV(fl) zejdzie poniżej 10 to jest jednoznaczne z faktem ,że masz bialaczkę -rak krwi)

nie są to najlepsze wyniki, bo i krwinek czeronych dość mało i białych niby w normie, ale sporo, hemoglobina poniżej normy co świadczy o anemii właśnie. No i na dokładkę monocyty przekroczone i to MPV - nie wiem co to, ale może płytki krwi? Proponowałabym dość szybką wizytę u rodzinnego w celu konsultacji. Odchudzasz się intensywnie?

Gość katiusza888999000
patryszja a ty z kąd możesz wiedzieć ,że nie ma racjii? Właśnie ,że ma!

Gość dolorea
MPV to płytki krwi i pestycyd ma racje!!!!!!!!

Gość nie nie odchudzam sie
wrecz p[rzeciwnie tucze sie na sile jem ile wlezie..ciagle majonez kielecki do wszystkiego zeby przytyc i pizze oraz chipsy .. wedliny i miesa..wiem ze zle sie odzywiam ale wlasnie chce przytyc bo czuje ze jestem za szczupla..:( mam przepukline rozwory przelyku i refluks do tego ale nie wiem czy ma to cos wspolnego z wynikami krwi bo od kilku lat mam ten refluks a wyniki krwo mialam lepsze ale tak jak mowie jem jak swinia wręcz :(

Gość inkkkkkkkka
skończe pierdzielic dziewczynie głupoty na temat raka:) pewne jest ze ma anemię trzeba zrobić badania czy z powodu braku zelaza iczy z innych powodów:) Na to się nie umiera:)

ale ja mam MPV PRZEKROCZONE NA PLUS ZAMIAST NA MINUS WIEC CO TY MI SUGERUJESZ BIALACZKE ?:(:(

z kąd...litosci, gimgowniana idiotko-moze najpierw poczwicz pisanie, a potem bierz sie za analize wynikow morfologii:D

nie masz zadnej bialaczki!!! zrob morfologie ponownie,tym razem z rozmazem..i z wynikami do lekarza skoro masz dodatkowe schorzenia.... zdrówka :)

AHA ZELAZO MAM W NORMIE BO TEZ ROBILAM I WYSZLO MI TAK ZELAZO umol 13.10 (10.70-25.90 ) NORMA ug-dl 73.10 (59.71-144.52)

Gość inkkkkkkkka
poza hemoglobiną obniżoną tutaj generalnie nie tak dużo ale w samopoczuciu znaczaco,pozostałe parametry sa generalnie w norrmiie.Zrób prywatnie badanie ferrytyny i z tym idz do lekarza.Poziomu zelaza nie warto mierzyć bo zmienia sie w zależności od tego co zjesz w ciągu kilku ostatnich dni.

WIEC SAMI WIDZICIE ze zelazo mam w normie bo jem sporo miesa i wedliny codziennie tylko warzyw nie jadam wcale i nabialu nie cierpie ani mleka

Gość inkkkkkkkka
poziom zelaza który masz jest nieistotny,tak jak już pisałam wskazuje na to ze ostatni kilka dni jadłaś produkty zwaierajace żelazo.ferrytyna wskaże jakie sa rzeczywiste braki zelaza.

Gość inkkkkkkkka
generalnie parametr zelaza kompletnie nic nie wskazuje w diagnostyce.Starczy mieć silne miesiączki.Wiem co pisze bo 2 lata temu miałam bardzo podobną morfologię,zrób ferrytynę,ona wszystko wskaże.

Gość inkkkkkkkka
chciała dopisac że starczy miec silne miesiaczki i zapasy zelaza sie kończa co wskazuje ferrytyna.Na podstawie poziomu ferrytyny wprowadza sie leczenie zelazem.

Gość inkkkkkkkka
Poczytaj o ferrytynie na internecie:) Poza tym drobna sugestia.Gdy lekarz będzie przepisywał preparat z żelazem poproś o Tardyferon,jest najbardziej optymalny dla żołądka i zebów:)

a ile sie placi za te ferretyne ?

ok 40 zł

Gość ma przecietne wyniki
czemu ja straszycie

A ja Ci powiem ze nie masz anemii - owszem lekkie odchylenia są ale nie bedzie tu anemii!!!Wy chyba nigdy nie widzieliscie wyników anemika Miałam gorsze wyniki ostatnio a o anemii nie było mowy Bierz magnez i żelazo i będzie ok A juz bzdury o raku???Śmieszne Jak juz wrócisz od lekarza to napisz mi czy mialam racje ale mysle ze tak:) PS:Nie pytaj o takie rzeczy tutaj bo tylko Cie nastrasza

Gość doaj_do_ulubionych
WYGLADA NA OSLABIENIE -GRYPA

Gość doaj_do_ulubionych
NIE JEST ZLE;serio grype ja ci wroze z tych wynikow, herbate z cytryna i z miodem pij, i dziennie mieso na obiad

doaj_do_ulubionych Możesz mieć rację Nie byłaś autorko ostatnio chora?Może niedojadałaś?Stres?To by tłumaczyło wyniki

Gość ma anemie jak byk
masakra