Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bbbeeeaa

Juz sama nie wiem czy mam sie bac??

Polecane posty

Gość bbbeeeaa

Kochalam sie z mezem bez zabezpieczenia wiem jestem glupia ale to byla chwila stalo sie a teraz oczywiscie sie boje mam obsesje na punkcie ciazy.. Niby nic nie dostalo sie do srodka ale nigdy nic nie wiadomo okres powinnam juz miec a nie mam..! brzuch mnie boli tak dziwnie i wszystko mi w gardle stoi.. zrobilam juz 4 testy i wszystki negatywne jednak boje sie jak cholera ciagle o tym mysle i bije sie w glowe.. Juz sie chyba zabezpiecze czym tylko mozna..

Gość koko2202
ja ostatnio nie mialam okresu 3 tyg i nie balam ze ciaza tylko ze choroba. daj spokoj. kase tracisz na testy bez sensu. opanuj sie kobieto xD

Gość bbbeeeaa
No walsnie maz mowi zebym jzu przestala robic te testy tylko do lekarza poszla, a ja juz mysle czy jutro dla pewnosci nie zrobic..

Gość koko2202
ale po co??? juz 4 zrobilas. a po drugie zajscie w ciaze przez stosunek przerywany latwe nie jest, nawet przez pelny stosunek to nie takie hop siup, ja od 2 lat tylko przerywany i nic. odpusc bo zwariujesz a jak sie tak boisz to zacznij brac tabsy albo zaloz cos do srodka

Gość bbbeeeaa
Oj juz cos o tym wiem bo mam 4 miesiecznego synka dlatego tak panikuje i to po cesarce powinnam byc ostrozna a nie dac sie poniesc.. No musze cos zaczac brac tylko nie wiem co wybrac..

Gość koko2202
no ja nieraz zastanawiam sie czy cos ze mna nie tak ze jeszcze nie zaszlam.. ja moglabym miec juz dzidziusia ale moj facet nie chce.. i glupi niby ze zgadza sie na przerywany skoro nie chce a ja co miesiac mam cicha nadzieje ze moze jednak ale od 2 lat nic... i teraz wariuje czy cos nie tak ze mna czy on ma szczescie poprostu

dużo może wpłynąc na opóźnienie okresu. Stres, zaburzenia hormonalne, nawet odstawienie dziecka od piersi. To na pewno nie ciaża (jeszcze testy są potwierdzeniem), więc spokojnie bo takie poddenerwowanie może tylko opóźniać.

Gość koko2202
a ty najlepiej wloz sobie spirale na 2 -5 lat i bedziesz miala spokoj ;) a nie myslec co miesiac. faktycznie najpierw "wychowaj" jedno a potem mysl o drugim

Gość ---kawiarka---
tez sie boje ciazy, zabezpieczylismy sie gumka i globulka. okres mialam, ale bardzo skapy. boli mnie brzuch, jestem pelna jak balon. jutro robie test...albo jeszcze dzis wysle meza.

Gość bbbeeeaa
No wiem ze duzo rzeczy moze wplywac.. karmilam krotko tylko 1,5 miesiaca zaraz dostalam okres, kolejny dostalam po 36 dniach.. panikuje ale gdbybym rodzila naturalnie to ok kolejne dziecko nie bylo by tragedia ale mialam cesarke i mogly by byc komplikacje.. Nie chce spirali bo czytalam troszku i pozniej moga byc problemy z zajsciem w ciaze?

Gość koko2202
po tabsach tez niby mozna miec problem. twoja decyzja, pogadaj z lekarzem, ale dla mnie to smieszne uzywac gumke i jeszcze jakies tabsy czy globulki, boisz sie to nie ruchaj, jedna metoda wystarczy, nie musisz uzywac gumki spirali i dodatkowo tabs, bez przesady

Gość ewcia060
czesc jestem tu nowa moge sie przylaczyc???? chciałam sie dowiedziec jakie mialyscie 1 objawy ciazy bo ja czekam na okres i sie zastanawiam czy przyjdzie :)

Gość koko2202
nie mozesz sugerowac sie takimi rzeczami bo kazda jest inna. jedna nie ma objawow jakis znaczacych a inna meczy sie cala ciaze ;) no glowny objaw to brak okresu ale uczucie jakbys miala go dostac, jakies bole brzucha czy piersi, jezeli taka sytuacja potrwa z ponad tydz a okresu nie bedzie to mozna cos podejrzewac

Gość koko2202
chociaz to tez nie zasada, ja objawy okresu mialam 3 tyg... i nie dostawalam jakos, zrobilam test i wyszedl negatywny, a okazalo sie ze problem z jajnikiem i hormonami. takze ciezko odp na takie pyt jakie objawy.

Gość koko2202
moze ci ktos odp ze bol brzucha czy piersi, ja mowie mialam takie objawy przez 3 tyg az zrobilam test i lipa ze tak powiem, znasz swoje cialo najlepiej wiec mysle ze wyczujesz ze cos jest nie tak

Gość bbbeeeaa
No dokladnie powodow moze byc bardzo duzo.. No wiem ze to glupie ale czytam jaka metoda anty to jedne pisza ze zaszly po tabletkach inne po gumkach i sama nie wiem jestem w Uk i zastanawiam sie nad implantem

Gość koko2202
no tabsy to najbardziej skuteczna metoda. ponad 99%. gumki 94... ogolnie metoda hormonalna jest najbardziej skuteczna a przypadki chodza po ludziach... i mozna miec pecha w kazdej metodzie jak sie nie uwaza, a z tabsami zachodza laski ktore nie uwazaja i tyle

Gość bbbeeeaa
A co jak zawczesnie zrobilam? Przytulanki byly 22 i pozniej 30 okres dostalam 4 pazdziernika a skonczyl sie jakos 10.. Test robilam 4 lis pozniej 5 i 6 dwa

to z tego co rozumiem po stosunku miałas normalny okres. więc po co się samemu nakręcać, to na pewno nie ciaża. Może jakieś zaburzenia hormonalne, może cykl bezowulacyjny. A testy na pewno nie były robione za wcześnie, jakby faktycznie była ciaża już by coś wykazały. Aczkolwiek mi się wydaje, ze jeszcze dobrze okres się nie unormował po ciaży. I nie ma żadnego powodu do obaw.

Gość bbbeeeaa
Tz nie nie mialam jeszcze okresu od ostatnich stosunkow dlatego sie martwie okres mialam ostatnio 4 paz a przytulanki poznije 22 i jakos 30stego i testy robilam teraz i sa negatywne okresu brak..

Ja pomyślałam, ze chodziło o ten wcześniejszy miesiac. jednak mimo wszystko test już mógłby coś wykazać, bo minęły prawie dwa tygodnie. Jednak i tak radzę poczekać, pewnie okres się pojawi.

Gość bbbeeeaa
ok musze przestac panikowac. Dziekuje:)

Gość bbbeeeaa
Dzisiaj dalej nic.. Nie wiem czy zrobic znow test?

Gość bbbeeeaa
No i sama nie wiem bo dzisiaj dalej nic.. tylko sluz taki bialy gesty ale nie ciagnacy sie

Gość bbbeeeaa
A jesli sie nie pojawi to co mam isc po tabletke na wywolanie czy powtorzyc test?

wydaje mi się, że test to strata pieniędzy, no ale jeżeli to by Cię uspokoiło na 100 % to możesz zrobić. I wtedy można udać się do ginekologa, przy okazji poprosić o receptę na tabletki antykoncepcyjne :)

Gość bbbaaaee
Np juz tyle wydalam na te testy ze maz sie denerwuje i mnie wysyla do lekarza.. tylko ze tu sie zaczyna problem mieszkam miestety w Uk.. a tutaj nie ma ginekologow tutaj idzie sie do normalnego lekarza nie ma tak jak u nas badania ginekologicznego.. wogole ciezko tutaj o ginekologa a w Polsce poszla bym i odrazu by mnie przyjal np prywatnie

Gość buuba
14.09 miałam @. 21.09 odbyłam stosunek analny bez wytrysku i bez prezerwatywy. 04.11 Odbylam krotki stosunek do pochwy bez zebezpieczenia i bez wytrysku. Nic nie wiem o preejakulacie bo go nie zauwazylam, partner tez ale na pewno przez tydzien wstecz partner nie mial wytrysku. Moje cykle to okolo 29 dni. Dzis powinnam miec okres i nie mam. Brak objawow PMS ale u mnie z tym roznie. Jakie jest prawdopodobienstwo ciazy? bo zwyczajnie dostaje krecka i nie mysle o niczym innym