Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Młoda z Torunia

Podejmowanie decyzji o starniach i starania, reakcje facetów....

Polecane posty

Piszę bo coś dziwnego się dzieje z moim P. Podjęliśmy decyzję, że staramy się o kruszynkę, no i ok, już kilak cykli się nie udało, ale też nie odliczaliśmy dni i godzin, że dziś np. musimy się kochać etc....tylko mniej więcej w które dni... no więc jak się nie udało kilka miesięcy to stwierdziłam, że policzę, policzyłam dokładnie, temperatura te sprawy, a na to P., że teraz mamy się kochać na zawołanie, że mu się to nie podoba.... straszna kłótnia była... że niby traktuję go jak maszynkę do plemników i kocham się z nim tylko żeby być w ciąży.. Jezu! chyba po to też jest seks... co o tym myślicie, jak reagują Wasi faceci na teksty o owulacji i takich tam?

Gość aadsdd
Wiesz nie ma sensu facetowi dokładnie o tym opowiadać, że mierzysz temperaturę, że testy owulacyjne, na prawdę to zbędne, po prostu seks i tyle, oni nie chcą wnikać w szczegoły :D

no wiesz, ale jak on jest zmęczony i chce iść spać, a ja wiem, że to właśnie dziś...! to zauważył, że jakoś bardziej niż zawsze go zachęcam i zapytał czy czasem nie o to chodzi.. no i się zaczęło... :((( wydaje mi się, że niektórzy faceci rozumieją to... a inni jakiś straszny problem z tym mają, żeby zaakceptować że tego jednego dnia seks jest po coś więcej niż dla przyjemności...

Jeżeli w TEN dzień byłaś wyjątkowo nastawiona na seks (a on akurat nie chciał) to pewnie, że się domyślił. Zastanów się ile razy ty nie miałaś ochoty się kochać i on ci dawał spokój mimo, że cię pragnął? Mnie tez by nie kręciło uprawianie seksu tylko w jednym celu. Wolałabym iść na spontana - kochać się bez ograniczeń i zabezpieczeń, a nie liczyć, że to już teraz, dziś. Wprowadzasz niepotrzebny stres, a to nie służy zapłodnieniu.

Ale dlaczego faceta trzeba traktować jak jajko? my się przejmujemy, odliczamy, piszemy na forach a im nie można wprowadzić niepotrzebnego stresu....bez przesady! my potem 9 miesięcy chodzimy w ciąży.. rodzimy, mamy rozstępy, karmimy piersią i wszystko to mimo, że piękne to nasz fizyczny wysiłek jednak... dla nich to tylko ten jeden moment.... co do spontana - też bym tak wolała, ale jak przez prawie rok się nie udaje w ten sposób czas zacząć liczyć, no nie? :)

Błędna interpretacja - stres wprowadzasz ogólnie, nie chodzi mi konkretnie o faceta. Poczytaj wątki - ile jest kobiet/par, które starają się/liczą i echo przez długi czas. A jak w końcu odpuszczą, dadzą trochę luzu to dzidzia się pojawia.

Jeżeli nie udaje się przez rok to może warto się przebadać? Może któreś z was ma kłopoty zdrowotne pod tym względem i żadne wyliczenia nic nie dadzą.

Gość kruellaaaaaa
jaki rok, ma dziewczyna w podpisie ze 5 cykli

5 cykli jest z sierpnia... już kolejne 3 za mną :((( Stres stresem, ale brak chęci współpracy to też coś.... badania za nami... zrobione jeszcze przed starankami... eh, no nic, zaraz spadam do domu i trzeba się będzie pogodzić :D może jajeczko jeszcze aktywne :P