Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zagubiona*25

Zmiana uczelni, i z zaocznego na dzienne, Można?

Polecane posty

Studiuję zaocznie turystykę. Chcialabym się przenieść na studia dzienne, na inną uczelnię. Studiuje na uczelni prywatnej, a ta druga jest państwowa, ale nie jest to jakaś prestiżowa szkoła, ot zwyczajna uczelnia w małym mieście. Można wogole się przenieść? Jestem na pierwszym roku, dopiero listopad.,.

chyba nie można z prywatnej na państwową i to jeszcze idąc zaocznym trybem. wiem, że można przenieść się z zaocznych na dzienne, ale mając dobrą średnią a odbywa się to w ramach tej samej uczelni. poza tym nawet jeśli teoretycznie możliwy jest twój manewr to i tak decydujący głos mają władze uczelni. najlepiej weź telefon w dłoń i zadzwoń do dziekanatu uczelni na którą chcesz się przenieść.

ale to raczej nie o przeniesienie pytaj, bo skoro jestes na 1 roku, to po prostu złóż podanie o przyjecie na studia w tej panstwowej u mnie na roku dzisiaj dopiero doszła jedna dziewczyna.. na dzienne

Gość Ewwwwka
Mozna zmienic tryb studiow i uczelnie musisz postarac sie o wysoką srednią w tym roku, 4.0 to chyba minimum jesli nie jest to jakas prestizowa uczelnia. I przejdz sie do dziekanatu tej drugiej uczelni po informacje kiedy masz zlozyc podanie o przeniesienie

Nie jest to ekstra uczelnia. Ale bardzo mi zależy na przeniesieniu jeszcze w tym miesiącu. Nie chcę czekać całego roku

Wiem, że to był zły wybór i teraz żałuję. Szkoda mi całego roku, a męczyć się na tej uczelni nie chcę. Mam problemy z dojazdami, z pracą, organizacja studiów też mi nie odpowiada....

Gość Ewwwwka
w tym roku nie ma na to szans. sama procedura przeniesienia, oczekiwanie na decyzje dziekana, nie bedzie trwala dwoch dni. Jestes chyba zupelnie nieswiadoma jesli sadzisz ze na przełomie listopada i grudnia zaczniesz nauke na innej uczelni.

Nie znam się na tym, dlatego zapytałam na forum ;) Dzięki za uświadomienie mi mojej naiwności i głupoty bo inaczej nie mogę tego nazwać :P