Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakie mam prawa???????????

Czy mam prawo zrezygnować z zakupów? Sklep zmusza mnie bym zapłacila za paczke

Polecane posty

Zamówilam pare rzeczy ,troche ciuchów , za pobraniem ,paczka czeka na mnie w oddziale firmy kurierskiej. Okazalo sie ,ze to czego szukalam dostalam w stacjonarnym sklepie w galerii handlowej. Dzis wydzwania do mnie babka z tego sklepu i mowi mi ze mam odebrac paczke :O Dostalam tez przypomnienie z firmy kurierskiej ,ze czeka na mnie. Mam chyba prawo zrezygnowac z zakupu prawda?

Tak internetowy.

Mam chyba prawo zrezygnowac z zakupu prawda? " Masz takie prawo o ile w regulaminie tego sklepu nie było zapisu że zakup towarów = z podpisaniem umowy na transakcje z której musisz sie wywiązać ... czasami jest tak że po zakupie masz prawo zwrócić nie naruszowny towar w ciagu 7 lub 10 dni ... jesli kupiłas to od osoby prywatnej , zawsze można sie dogadać i ustalic np że nie odbierasz paczki tylko pokryjesz koszta przesyłki

Masz prawo. Jak kupowałaś przez net - na odległość. Pod warunkiem, że kupujesz od "firmy" a nie osoby fizycznej. Masz 10 dni na zrezygnowanie z zakupu bez podania przyczyny. Pod warunkiem, że nie kupowałaś na aukcji i tam jeszcze coś jest. Poszukaj sobie dokładnej ustawy w wyszukiwarce.

Gość ło ejjejejejejj
nie musisz odbierac sklep wysylajac za pobraniem narazie sie na ryzyko i koszt ,ze ktos nie odbierze , podbnie jak na allegro. Niektorzy wymagają ilus tam pozytywnych albo brak negatywnych komenatzarzy

Kupowalam w sklepie internetowym , zarejestrowany, firma, legalny. Nie odbieram paczki i tyle? Mam nadzieje ,ze nie przyslą mi potem jakiegos rachunku za wyslanie paczki do mnie :O

Kupowalam w sklepie internetowym , zarejestrowany, firma, legalny. " więc mają na 100% regulamin sklepu poczytaj co ci grozi jak sie nie wywiążesz z umowy

Gość a nie można jak normalny
człowiek, tzn odebrać paczke, wypełnić formularz zwrotu, odesłać zakupy i czekać na kasę? duzo na tym nie stracisz, a zachowasz sie jak odpowiedzialna osoba

Gość fuffl
Nie lubie takich idiotek jak ty :O Czesto sprzedaje na allegro i ludzie zamiawiają za pobraniem a potem nie odbierają, wiec po co w ogole kupują ? Tylko ja na tym trace :O Dlatego nie wysylam nic za pobraniem.

Gość Herr Thomas
fiku miku a w tej chwili ktory fakultet obskakujesz? trzeci, czawrty?

nie no nie moge, ile Ty masz lat?! jesteś kompletnie niepowazna, nie zdajesz sobie sprawy z tego, że kogoś zwyczajnie naciągnelas w ten sposob na koszty wysylki i ktos na tym przez Ciebie stracil?? ale to masz w nosi, ważne żeby nie zażądali od Ciebie zwrotu kosztów wysyłki...matko żałosna jesteś

Gość co za ludzie ehhh
Ale szmata z ciebie masakra nie odbieraj ,niech odeslą ,a ty skontaktuj się z wlascielką sklepu czy kto tam do ciebie dzwonil i powiedz ,ze zaplacisz za koszt przesylki . Ile cie to wynesie? 15zl? Nie bądz swinią , nie kupujesz = nie zamawiaj