Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Angielski proszę

Bardzo proszę o sprawdzenie pismo po angielsku

Polecane posty

Gość Angielski proszę

Witam muszę wysłać list do urzędu skarbowego w UK i chciałabym żeby było to jak najbardziej poprawne dodaje to co chciałam ująć po polsku i jak to mniej więcej przetłumaczyłam. Jk ktoś ma chwilkę proszę o pomoc :) Sirs I writting to you because I stopped work for nazwa-firmyx in september 2011, and now the tax code for my other job (firmay) need to be change. Probably now I pay too much tax , because this is my only job. I also ask for a refund of overpaid tax after I stopped work for firmax. Enclosed: P45 form from firmax and my last wage slip from firmay. If necessary please call 11111111 Your Sincerely moje nazwisko

Gość Angielski proszę
I am writting to You zapomniałam o am

Gość Angielski proszę
Oj zapomniałam napisać po PL o co mi chodziło :P A o to że pracowałam w dwóch firmach przez co w jednej płaciłam wyższy podatek teraz zakończyłam pracę w tej w której płaciłam niższy i chcę żeby zmienili mi kod podatkowy i oddali kasę za nadpłacony podatek za czas w którym już procowałam tylko w jednej. Mam nadzieję,że zrozumieliście o co mi chodziło

Gość Angielski proszę
no bardzo proszę wiem że siedzą tu osoby które się na tym znają

Gość Angielski proszę
podnoszę

Gość bam bi ni
Since I have no longer work for the company...from ....my tax code needs to be change. Currently I wave been working only for ... which means I should probably pay lower tax. I case of overpaid tax, please refund ... Should you require any additional information please call.. xxx

Gość Angielski proszę
bam bi ni - wielkie dzięki :)

Gość Angielski proszę
bam bi ni- tam chyba powinno być tak? Currently I HAVE been

Gość aha ii ach
Dear Sir/Madam, I am writing to you because I stopped working for ..... in September 2011, and now the tax code for my other job (.....) needs to be changed. Probably I am paying too much tax now , because this is my only job. I would also like to ask for a refund of the overpaid tax after I stopped working for ..... Please, find enclosed: - Form P45 from ... - my last payslip from ..... Should you have any questions, please call me on.... Yours faithfully, .......

Gość aha ii ach
aa, bam bi ni, doadła cos, mozesz tego użyć: Currently I wave been working only for ... which means I should probably pay lower tax. i tego: Should you require any additional information please call... Ja bazowałam tylko na twoim pierwszym tekscie. I Yours faithfully konczysz, bo nie znasz nazwiska osoby do której piszesz ten list

Gość aha ii ach
Qrde:o I have been working oczywiscie tam wyzej :D

Gość Angielski proszę
wielkie dzięki

Gość Angielski proszę
czyli rozumiem, że coś takiego powinno być w sam raz? Dear Sir/Madam, I am writing to you because I stopped working for ..... in September 2011, and now the tax code for my other job (.....) needs to be changed.Currently I have been working only for ... which means I should probably pay lower tax. I would also like to ask for a refund of the overpaid tax after I stopped working for ..... Please, find enclosed: - Form P45 from ... - my last payslip from ..... Should you require any additional information please call.. Yours faithfully, xxx

Gość Angielski proszę
A jeszcze jedno pytanie to tylko dlatego, że chcę się nauczyć poprawnie mówić i pisać dlaczego jest I stopped working a nie I stopped work to tylko tak dla mojej wiedzy ,więc dzięki za odp jak coś :)

Gość Angielski proszę
up

Gość aha ii ach
dlatego, że po stop w znaczeniu przestać daje sie czasownik + ing, a nie rzeczownik "praca". Przestałam pracować, a nie przestałam pracę. Natomiast jak juz chcesz sie nauczyc czegoś nowego ;) to jest jeszcze konstrukcja "stop to do sth" Zdanie "He stopped smoking" oznacza, ze on przestał palic. A "He stopped to smoke" "zatrzymał sie, zeby zapalic :D