Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anka8889

mieszkacie z rodzicami , tesciami ? jak sie dzielicie opłatami ?

Polecane posty

Gość anka8889

Czy oplacacie rachunki na pół? czy jak ? ja mieszkam z rodzicami i rachunki dzielimy na pol, doslownie wszystki placimy po polowie.

my mieszkamy sami, ale przez pewien czas mieszkaliśmy z teściami i płaciliśmy praktycznie wszystko sami. oni twierdzili ze w sumie nic nie zużywają, więc płaciliśmy gaz, prąd, wodę i węgiel (3/4 kosztów). oni opłacali tylko wywóz śmieci.

Gość hello_kitty00
my wynajmujemy z chłopakiem. I mamy wspólne pieniądze i niema że pół na pół.

Gość hey!!
helo-kitty o co ci chodzi z ta odpowiedzia , bo nie bardzo rozumie! chyba nie bardzo na temat??

Gość anka8889
Moi rodzice tez by chcieli bysmy placili 3/4 kosztow . Oni nic nam nie podaruja , zarabiaja wiecje niz my ich jest 2 nas 3 nam starczy do kolejnej wyplaty im nie , wkurza mnie to !

mieszkam w rodzinnym domu ktory jest dosc duzy (134m) wiadomo opal wychodzi drogo bo nie oszczedzamy :P w tym domu mieszka moja siostra i mama ja i maz oraz dziecko.Dzielimy wszystkie oplaty na 4 dorosle osoby i to jest sprawiedliwie

Gość Jestem liczbą jedną z wielu
My mieszkamy w domu ok 160m z teściami. Oni na dole, my na górze. Mamy taką samą powierzchnię użytkową. Zazwyczaj dzielimy po połowie prąd, wodę, opał..Ale w tym roku, my zapłaciliśmy jesienią 2500za montaż baterii słonecznych do ogrzewania wody i kaloryferów. Będziemy z tego korzystać wszyscy. Teść za to kupił 3 tony węgla, bo było jeszcze 2 wspólnego z zeszłego roku. I teraz jest krzyk i awantura jak więcej napalimy, bo węgiel jest ich :/ Chwilowo nie stać nas na kupno, ale po Nowym roku musimy dokupić, bo wedle ich palenia, teraz mamy 16-19 stopni w domu!! A ja mam małe dzieci :(.

Gość anka8889
no my tez tak mieszkamy my na gorze oni na dole opal na pol , ale oni maja cieplo nie wiem dlaczego , a my mamy tez po 16-19 stopni ale nie moge podniesc temp na piecu po im jest za goraca a nam za zimno :P

Gość mamamam27
u mnie płacą teściowe - my dorzucamy czasem coś - ale oni nieźle zarabiają a u nas tylko mąż a ja zajmuje sie dzieckiem

Gość święta tuż tuż:)
sprawdza sie powiedzenie "ciasne ale własne" ...nie ma jak to na swoim:)

Gość anka8889
no ale na te "ciasne...." potrzeba tez pieniazki :(

Gość poracha..
tak nie ma jak na swoim...:( my mieszkamy z moimi rodzicami, rachunki płacimy na pół, ale cały czas są kłótnie ze oni by tyle wszystkiego nie zuzyli co my i ze za duzo płacą...mam dosyć:( chcemy wziąć kredyt na mieszkanie mimo ze dom jest na mnie..:(

Gość Jestem liczbą jedną z wielu
anka8889 no my tez tak mieszkamy my na gorze oni na dole opal na pol , ale oni maja cieplo nie wiem dlaczego , a my mamy tez po 16-19 stopni ale nie moge podniesc temp na piecu po im jest za goraca a nam za zimno A my mamy wszędzie regulacje grzejników i teściowie mogą sobie zmniejszyć. Ale nie, bo węgiel ich i będą korzystać oni :(.

Gość anka8889
my tez mamy dosyc tych sytuacji ;/ maz chce zmienic na prace zeby kupic dom , ale wtedy to bedzie raz na 2 miesiace w domu :(

Gość bardziej
My płaćmy pół na pół - tj ja płacę rachunki przez internet, a potem połowę z tego teść mi daje. A na opał gdy trzeba też się składamy (my na górze, teściowie na dole). Jedyne co mi nie za bardzo pasuje to to że teściowa gotuje obiady sama wszystko do nich kupuje (nie chce słyszeć o innym rozwiązaniu). Nam jest to puki co na rękę, ale niedługo planujemy powiększyć rodzinę, więc trzeba będzie to trochę inaczej rozwiązać.