Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oj tam oj tam 6666666666666666

kolka czy jednak alergia? kto tak miał

Polecane posty

moje prawie 4 miesięczne dziecko ma już w sumie nie wiem czy kolkę czy alergię. do tej pory ufałam pediatrze ale chyba pora zmienic lekarza. Dolegliwości ma od 6 dnia zycia- prężenie rozdzierający płacz głośne ( widać że bolesne) bąki kupa raz na 2-3 dni też w mekach ( przed kupą płacz po kupie też) kolor kupy barrrdzo ciemna zieleń) niedawno był z tydzień spokoju teraz wszystko wróciło i to nasilone dlatego stawiam kolke pod znakiem zapytania. moje dziecie je mm ( bebilon) żadne bobotiki, espumisany, nawet słynne saby nie pomagały, jak równiez rumianek czy herbatki ziołowe. na kolor kup dostał probiotyk jedziemy juz z drugim opakowaniem i zero poprawy. zmian skórnych w sumie nie ma . nie mam już siły wysiadam fizycznie i psychicznie. myslałam że jak już 3 miesiac minie to bedzie ok a tu sie nasila. lekarz znowu każe mi przykładać pieluchę!!!!!

Gość asia Mmm
zmien mleko na inne i podawaj dziecku przegotowana chlodna wode do picia. na poczatku moze sie buntowac i pluc, wiadomo, nie smakuje woda chyba nikomu, ale musisz sie zebrac w sobie i przeczekac. woda i zmiana mleka - to moja rada!

wodę daje, ale mleko na jakie? jakies takie z oznaczeniem Ha?

ja też zmienilabym mleko stanowczo...U nas byly kolki kilka razy ale Espumisan działał cuda i przechodziło..

Gość asia Mmm
nie wiem na jakie, jest tego troche na rynku, kup moze male pudelka i sprobuj kazdego... jesli po jednym nastapi zmiana to uzywaj tego, jesli nie, to inne sprobuj. kazde dziecko inne - ciezko doradzic. a wody duzo dajesz? powinno pic prawie tyle, co je, bo mleko modyfikowane jest strasznym zaklejaczem. Jesli nie chce tak duzo pic wody, to podawaj wieksze ml mleka, ale bardziej rozwodnione. Czasami pomagaja codzienne ( przy kazdej zmianie pampersa ) cwiczenia takie zginanie nog do brzuszka i uciskanie lekko. slyszalam tez o sposobie, z ktorego wiele osob sie smieje - ale dziala. na gole dziecko poloz pieluche tetrowa - na jego tulowie i masujac reka brzuszek leciutko z gory grzej suszarka do wlosow, sama bedziesz czula powiew, czy nie jest za cieply czy nie za zimny czy nie za mocny. To dziala cuda!

asia ja już wypróbowałam chyba wszystko- ćwiczenia, pieluche i suszarke też:-(((

Gość asia Mmm
zmien mleko kochana i pomimo zmiany jeszcze podawaj je na poczatku troche za bardzo rozwodnione, o pol miarki mniej niz dajesz zawsze i o 1 kreske na butelce wiecej wody. i oczywiscie do tego sama woda, duzo wody, caly czas niech podpija wode!

Gość asia Mmm
a podajesz cos jeszcze oprocz mleka i wody?

Gość asia Mmm
Sprobuj obrac pol jablka i ugotowac w malym garnuszku, doslownie - rozgotuj je i zmiksuj mikserem, taka ciapke wodnista doslownie lyzeczke do herbaty, max dwie podaj. zobaczysz co sie bedzie dzialo, jesli nie bedzie gorzej ( nie powinno!! ) to na nastepny dzien sprobuj ciut wiecej podac, ale nie na noc - wszystko rano, w dzien, zebys mogla obserwowac dziecko jak sie zachowuje. Ale mysle ze zmiana mleka i duuuzo wody powinno pomoc, zmien juz od jutra mleko i zobaczysz czy przez tydzien cos sie zmieni.

nic więcej nie daję, myślę intensywnie nad tym mlekiem ale tyle tego jest że nie wiem co wybrać:-(((

Gość asia Mmm
wpisz w google i poczytaj na forach co laski podaja, na pewno nie Ty jedna masz taki problem, i nie ty jedna stoisz przed dylematem zmiany mleka. Napisz w google - jakie dobre mleko modyfikowane dla 4miesieczniaka z zatwardzeniami - moze cos znajdziesz... cala noc przed Toba :)

Gość kikolec
moja corka tez miala problemy z wyproznieniem i bylo tez kilka takich naglych atakow placzu ale do tego dochodzily tez zmiany skorne- pediatra nie kazala zmienic mleka ale ja na wlasna odpowiedzialnosc kupilam bebilon pepti i wszystko przeszlo, pozniej chcialam zmienic mleko na bebiko ale dolegliwosci wrocily wiec sie okazalo, ze to skaza, po jakims czasie potwierdzil lekarz. Spróbuj moze ten bebilon pepti albo Humane ha

Gość mamama27
zmień mleko - dziwi się że pediatra jeszcze tego nie zasugerował - ewidentnie dziecku nie pasuje to mleko - a na jakie - jakie uważasz - może gerber albo nan - bo bebiko jest tego samego co bebilon - albo hipp bio tylko że je nie wszędzie kupisz jak chcesz możesz zmienić na ha ja miałam podobnie tyle że synek miał kropki na buzi - i dotąd łaziłam do lekarki - która odysłała mnie do dermatologa, laryngologa na badania moczu - że kupki od infekcji aż dostałam 2 puszki nutramigenu - i wszystko minęło jak ręką odjął - dawałam nutramigen, bobotic i naprzemiennie opakowania dicofloru 30 i linex baby to końca 6 m-ca życia małego zmień lekarza albo bądź bardziej stanowcza - niestety w dzisiejszych czasach to matka musi czytać i się interesować i wymagać - i mówi się ciągle że lekarz co kropki to widzi skaze a jej nie ma a ja się spotkałam z samymi przypadkami że lekarze widzą wszystko tylko nie skaze..

Gość gregr
ja miałam podobnie u mnie lekarz zasugerował alergie, wykluczyłam z diety prawie wszystko, dziecko dokarmiam bebilonem pepti ale nie wiem czy słusznie; z perspektywy czasu (mały na prawie 5 mieisęcy) wydaje mi się, że po nie alergia ale niedojrzały układ pokarmowy - wojtek codziennie rano ok 3-4 budził się i w bólach parł do 7-8 jakby chciał kupę zrobić, czerwienił sięprzy tym, prężył; z czasem zaczął robić kupę raz na kilka dni - strasznie brzydką - ciemna, zgniłą, śmierdzącą i ze śluzem; z czasem objawy ustąpiły, a kupy dalej brzydkie wieć to chyba nie alergia

Gość agula8
u mnie sytuacja wyglądała podobnie z ta różnicą,że karmiłam piersią a zatem kupki nie były zielone(co ponoc jest częstsze przy mm) i bóle brzucha=czyli straszne płacze zaczęły sie około 3 tygodnia. W pierwszej kolejności pediatra zaleciła mi odstawić wszystkie produkty mleczne, tak zrobił po kilku dniach problem zanikł. Przy czym ja też jestem alergikiem i powiedziała o tym lekarce juz na piewrszej wizycie. Alergia jest mocno dziedziczna. Radzę rozważyć zmianę mleka na pepti albo nutramigen i obserwować dziecko, możesz też dołączyć latopic na 3 m-ce, ja też podawałam córce probiotyki.pozdr

Gość kamelon
zmień mleko, a przede wszystkim lekarza

Gość lady bronka
zmień mleko, ale po konsultacji z pediatrą i na efekty zaczekaj trochę, dziecko musi sie przyzwyczaić do nowego mleka. podaj latopic, to probiotyk dla alergików, może zapobiec azs w przyszłości. u mojej córki było podobnie, tylko była młodsza, pediatra zaleciła nutramigen i wszystkie dolegliwości minęły.

Gość cubea
Jeżeli obawiasz się, że może to być skaza białkowa, to możesz zrobić ankietę na stronie sondaz.latopic.pl Po jej przejściu dostaniesz na maila raport, w którym zawarte będą informacje odnośnie tej choroby. Dzięki temu będziesz wiedziała jak postępować dalej.

Gość aaaaana
fajna sprawa w tym sondażem na stronie Latopicu, właśnie wysłałam:)