Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 39tydzien

jakie ubranko na wyjscie ze szpitala?

Polecane posty

Gość 39tydzien

Drogie Mamy za kilka dni moja Kruszynka bedzie ze mna. Wszystko mam juz przygotowane, zostalo tylko przygotowac ubranko na wyjscie ze szpitala. W co ubrac Malenstwo? Myslalam o bodach na dlugi rekaw, rajstopkach (i tu sie zastanawiam czy to dobry pomysl) na to welurowe spioszki i kombinezon. Czy tak bedzie dobrze? Czy lepiej wybrac cos innego?

Gość ania z krakowa
w jakie ubranko? w cieple. zobaczysz jaka bedzie pogoda tego dnia i tak dziecko ubierzesz. ale problem.

Gość 39tydzien
To bedzi koniec listopada wiec bedzie zimno, to raczej nie podlega watpliwosci. Chodzi mi o to czy rajstopki to dobry pomysl dla takiego malenstwa

Gość watatakuka
ciepłe śpioszki i kombinezon

Gość ciepluszek
cieply pajacyk i kombinezon....

Gość ania z krakowa
mysle ze rajstopki to genialny pomysl, do tego spichy pelne na te rajstopki, a u gory jeszcze body, na to wszystko na stopy skarpeteczki, na gore czapeczka, wszystko w kombinezon, z kombinezonem w spiworek i na gore przykryj kocykiem.

Gość szpindlerowy mlyn
Ja bym jednak stawiała na naturalne tkaniny, tzn, bawełniane body, śpioszki lub pajacyk i na to jakiś kombinezon- cieńszy lub grubszy w zależności od pogody, welur i rajstopy to moim zdaniem nie najlepszy pomysł dla noworodka

pierwsze dziecko prawda? kochana twoje dziecko bedzie mialo jeszcze "nieodpadniety" pępuszek więc nie ma mowy o rajstopach ani żadnych spodenkach itp... najlepiej pajacyk czy cos w tym stylu :)

wybierz ciuszki wygodne do ubierania, bo zwykle dzieci bardzo płacza przy tej czynności. Nie ch to będzie cos miękkiego i przytulnegop dla dziecka no i żeby maleństwo nie zmarzło. Ja bym zalożyła: body z długim rękawem i jakis ciepły pajacyk (gruby welurek, misiu lub polarek)... no i ciepły kombinezon,, szaliczek, rękawiczki czapka itd. wiadomo ;). Dla takiego maleństwa to rajstopki sa średnio wygodne - na moja długo były za duże i za luźne nawet te najmniejsze. Naprawde, weź coś co ubiera sie łatwo i szybko

Gość ania z krakowa
mimowszystko - nie, nie zartuje, przeciez autorka sama zaznaczyla z gory, ze przeciez to bedzie koniec listopada :P

Gość Pajac + Kombinezon
Nic więcej.

Gość ASIAMAMAMILENY
body z długim rękawem, na to jakiś kaftanik / bluzeczka, śpiochy bawełniane i na nie półśpiochy, skarpeetki, Kombinezon zimowy, czapka zimowa, rękawiczki (jak nie masz to skarpetki świetnie się nadają). Na pewno ze szpitala będziesz jechała do domu samochodem więc nie ma sensu brać kocyka, spiworka itp bo w aucie dziecko Ci się zapoci. Możesz równiez ubrać body dł. rękaw + śpiochy i na to jakis dresik + skarpetki , kombinezon, czapka, rękawiczki. Zwróć uwagę aby skarpetki miały luźną gumkę (by nie odciskała się na nóżce dziecka i by ewentualny dres miał w spodniach luźniurką gumkę (lepsze spodnie które spadają niz które wrzynają sie w brzuszek u malucha)