Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Leenaa001

Mam 19 lat i pragne dziecka...

Polecane posty

Gość Leenaa001

Mam 19 lat i bardzo chcialabym miec dziecko, mysli o nim nie daja mi spokoju. Zastanawiam sie czy takie zachowanie moze wystepowac poprzez nieudane dziecinstwo ? Oczywiscie nie zdecyduje sie na dziecko w tak mlodym wieku, poniewaz chcialabym zapewnic malenstwu dobre warunki. Czy to normalne czy moze powinnam udac sie do psychologa?

Gość leenaa001
jak to zrobic by miec dziecko i byc dziewica?

Gość lklklllkkkkkkkk
Niezbyt normalne, w wieku 19 lat na sama mysl o dzieciach robilo mi sie niedobrze.

Gość Leenaa001
moze zadaj nowe pytanie, a nie piszesz bezcelowo na cudzym temacie, kopiując pseudonim... zeby ludzie mysleli,ze to ja pisze?

Gość leenaa001
to ja zadam czy od anala mozna zajsc w ciaze?

To normalne - instynkt macierzyński się odzywa ;) Dobrze, że myślisz jednak przyszłościowo i czekasz z tym na dobry czas. Ja sama mam czasem takie pierdolnięcie, że mi się tak instynkt odzywa ;) Kiedyś się popłakałam oglądając coś w tv jak babka powiedziała swojemu facetowi, że jest w ciąży i się razem cieszyli :D Wzruszyłam się i też tak chciałam :D Na szczęście mam to tylko czasem i trwa krótko

Gość ptasiek nastroszony
czyli masz cieczke od czasu do czasu

lklklllkkkkkkkk Niezbyt normalne, w wieku 19 lat na sama mysl o dzieciach robilo mi sie niedobrze A to są jakieś normy kiedy instynkt ma prawo dawać o sobie znać? U jednych szybciej u innych później. Osobiście wolałabym szybciej i myśleć trzeźwo jak autorka, że mimo to poczeka niż nie mieć tej chęci przez długie lata, nie chcieć dziecka a koło 40stki obudzić się, że teraz mi się chce i martwić się czy aby nie za późno, czy będzie zdrowe, wkurzać się na siebie, że nie zdecydowałam się wcześniej albo zrezygnować i latami o tym myśleć na starość 🖐️ Niezbyt normalne to by było jakby napisała, że chce więc już teraz w tej chwili bez zastanowienia idzie sobie zrobić 🖐️

Gość ptasiek nastroszony
jak widze Twoje zdjecie mała blondynka to mam wrażenie , że Ty już za gromnicę powinnaś łapać a nie za penisa

ptasiek latasz za mną w każdym temacie i jesteś nudnie monotematyczny, nie masz do napisania nic ciekawego to z łaski swojej nie pisz wcale w moim kierunku bo i tak nie sprowokujesz mnie do kłótni, nie jestem głupia, żeby zniżać się do Twojego poziomu, dziękuje za uwagę, wypierdalaj 🖐️

Gość lklklllkkkkkkkk
Ja wiem swoje, mam 29 lat i male dziecko. Skonczylam dobre studia, mam fajna prace, pieniadze, meza, podrozwalimy najpierw, az zdecydowalismy sie na dziecko. A ze za obcymi dziecmi nie przepadam nadal to tez fakt, nigdy za dziecmi nie przepadalam, zwlaszcza, gdy bylam mlodsza, ale swoje kocham ponad wszystko. Wszystko powinno miec swoja kolejnosc i Mala nie wyskakuj z wiekiem, bo teraz nawet ponad 40latnie kobiety maja male dzieci.

Gość ptasiek nastroszony
czy sie znizysz czy wypniesz to mi to obojetne

lklklllkkkkkkkk No ale autorka nie napisała, że idzie sobie to dziecko zrobić bo chce, tylko że chodzi za nią taka chęć. Owszem kobiety często mają późno dziecko, ale chyba nie zaprzeczysz, że z czasem jak latka lecą jakieś tam ryzyko się pojawia? No i siły często już nie te ( oczywiście nie łap się skrajnie, że wrzucam wszystkie 40stki do worka zmęczonych babć, nie nie... po prostu uważam, że to jednak już nie te lata troszkę) Jak ktoś chce to proszę go bardzo, ale też nie przesadzaj, że fakt instynktu u 19latki to coś nienormalnego. Tak teoretycznie to od pierwszej miesiączki do menopauzy kobieta jest "gotowa" a więc instynkty w tym wieku jest czymś normalnym... gdyż jak zgaduje autorka zaczęła już miesiączkować ;)

Gość Leenaa001
Oczywiscie, juz od dawna miesiaczkuje ;) MalaBlondyneczko uspokoilas mnie, ze to moze rzeczywiscie normalne :)

Jestem w Twoim wieku i na mysli o ciazy , pieluchach , placzu w nocy i tym wszystkim co wiaze sie z przyjsciem dziecka na swiat robi mi sie zwyczajnie niedobrze ... nie wiem skad w Tobie ten instynkt maciezynski w tak mlodym wieku .. ;p

Gość bogaty samotny
Chętnie cię poznam i zrealizujesz swoje marzenie. Z tym, że ja chcę trójkę.

Gość czocza
w tak mlodym wieku wyobrażenie o posiadaniu dziecka wydaje się piękne, jak zabawa lalka, ubranka, miłosć itp ostrzegam cie , nie próbuj spełnić swojego marzenia bo zderzenie z rzeczywistoscią będzie okrutne i niepiękne dziecko to nie lalka , którą wyłaczysz gdy chcesz spać koszty ogromne, a jak cię nie stać na ładny kubraczek i musisz używany dziecku kupić to cie dręczy sumienie że nie jesteś w stanie zapewnić swojemu maleństwa wszystkiego jak się przeziębi to sam antybiotyk ok 100 zł taka dziewczyna to powinna szaleć na dyskotekach i żyć miłością ale z facetem nie plącz się w dzieciaka urodź za 10 lat, masz kupe czasu i nie marnuj życia

Gość 172cm wzrostu
Dodaj jeszcze wrzaski, kolki, nieprzespane noce...:O Nie spiesz się, nie skracaj sobie chwil beztroskiej młodości, bo ona już nigdy nie wróci...:)

Uwielbiam zdolność kafeterian do czytania tematów :D Oczywiście autorka nie wie tego wszystkiego co napisaliście 🖐️ Pyta się czy takie coś jest normalne, a w odpowiedzi dostaje z czym się wiąże posiadanie dziecka :D Brawo za zdolność czytania ze zrozumieniem :D Ja sama mam dziecko jedno i na myśl o pieluchach znowu mówię NIGDY NIE, NIGDY WIĘCEJ DZIECI, ale mimo to, że wiem, że nie chce się w to pakować to nic nie można poradzić na to, że hormony czasem potrafią spłatać figla i takie myśli się pojawiają. W weekend byłam u koleżanki która ma 2,5 msc dziecko. Pierw bałam się wziąć małą na ręcę, a później jak ją nakarmiłam i spała mi na rękach, patrzyłam na małe stópki to aż mnie ściskało i przez 3 dni myślałam o tym, że ja też bym chciała mieć maluszka 😭 Dla osób oglądających comedy central - popłakałam się właśnie we wtorek oglądając "jak poznałem waszą matkę" - kto ogląda to wie o co chodzi 🖐️ Mimo to na dziecko się nie decyduje i nie zdecyduje, przeczekuje sobie te etapy i wszystko wraca do normy. Autorka zapytała jedynie czy to normalne - tak normalne, jesteś kobietą i natura takiego właśnie psikusa nam zrobiła. Tak jak ze wszystkim różnimy się od siebie - czy to wzrost czy to, że jedne posiadają grube włosy, a inne cienkie - tak i instynkt daje u każdej znać w innym wieku i w innym nasileniu, ale fakt, że się go ma jest zupełnie normalny tak jak i to, że u innych może być tak, że nie pojawi się wcale - natura po prostu