Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lorella27

czy jezeli wroce do Polski mam jeszcze szanse ulozyc sobie zycie?

Polecane posty

Gość lorella27

Witam, prosze Was bardzo o rade. Mam 27 lat, kiedy ukonczylam 18 wyjechalam do wloch.Ostatnio nie uklada mi sie, jestem znudzona praca, ktora wykonuje(opiekunka), nie mam znajomych ani chlopaka. Coraz czesciej mysle o powocie do Polski, ale czy w moim wieku mialabym szanse na prace w Polsce bez zadnego doswiadczenia, nawet chociazby w jakims sklepie na poczatek? Chcialabym podjac jakies studia, ale mysle, ze juz dla mnie za pozno...No i zastanawiam mnie czy w Polsce w moim wieku nie czeka mnie samotnosc. Bardzo zaluje tego, ze wyjechalam. Niczego sie nie dorobilam a mam poczucie, jakbym stracila tu najwazniejze lata mojego zycia.Myslicie,ze moge jeszcze zaczac od nowa zyc w Polce?

Stąd ludzie raczej pragną uciekać, nie zostawać. Przy obecnych wiatrach nie wydaje mi się to dobrym pomysłem.

Gość adrianna ***
ależ oczywiście.. chociaż bedzie ciezko na poczatku, bo nam tu nowy "żąt" wybrano ostatnio.. tesknisz - wracaj :)

Gość kacha8883333
dziewczyno tutaj ludzie z wyksztalceniem i doswiadczeniem nie maja pracy. ciesz sie tym co masz bo wpadniesz z deszczu pod rynne. to samo tyczy sie faceta, w polsce kobieta samotna +25 traktowana jest..... no coz my to 100000 lat za murzynami jestesmy. naprawde ciesz sie tym co masz.

Gość bez pracy.....
nie wracaj, tu nie ma pracy... 200 ludzi na jedno miejsce pracy uderza

Gość Zdzisiek od kuz
więc w wieku 27 lat znajdziesz dziada ale nie spodziewaj się cudu ludzie z twojego poziomu społecznego chajtają się w młodym wieku o prace łatwiej w większych miastach jak warszawa w pipidunowie nie masz żadnych szans na znalezienie cokolwiek pensje będziesz miała od 1200 do 1500 mieszkanie wynajęte kosztuje 1tyś bez opłat moim zdaniem jak jesteś sama to se nie poradzisz

Gość anula260485
Hej zostan tam gdzie jesteś .Ja mieszkam 5 lat w uk i szczerze to sie ciesze bo jak pojade na urlop do polski to kasa idzie jak woda takie drogie tam zycie

Gość sdsfsfdsfd
Autorko zapisz sie lepiej na studia we Wloszech i tam postaraj sie poprawic swoje zycie. Ja tez wyjechalam tylko, ze do USA, chociaz tesknie za Polska to nie wyobrazam juz sobie tam zycia, tu przynajmniej mam pieniadze, dom i wygodne zycie, a co mnie w Polsce czeka, jedno wielkie NIC. Moja mama mieszka nadal w Polsce i mowi, ze mlodzi ludzie po studiach nie moga znalezc pracy, ze podobno tam bedzie coraz wiekszy kryzys. Zostan gdzie jestes i tam pracuj i sie doksztalcaj.

Gość samotnosc nie daje mi zyc
Wiem, ze w Polsce nie jest dobrze, ale we wloszech wierzcie mi nie jest lepiej a sytuacja z dnia na dzien sie pogarsza...Poza tym zostajac tu musialabym sie pogodzic z tym, ze do konca zycia bede cudze dupy podmywac, owszem moze nie brakuje mi na zycie ale naprawde wolalabym juz chyba pracowac w markecie na kasie wsrod swoich rodakow...A mezczyzne...czy mam szanse na powazny zwiazek we wloszech, gdzie cudzoziemki traktowane sa jak dupodajki, i trudno znalesc chlopaka ktory mysli o tobie powaznie a chce sie tylko zabawic...

Jak możesz w ogóle pytać? Pan premier Tusk ciężko pracuje i z każdym dniem jest lepiej. Wracaj koniecznie i nie słuchaj tych przygłupów! Zapraszamy do nas! Pracy jest mnóstwo i to dobrze płatnej, żyje się znacznie łatwiej niż na zachodzie🖐️

Gość dfdffgfgghghgh
ale w Polsce tez trudno porzadnego chlopaka!!! tu ejst tak samo, nie ccha sie zenic, ale do lozka to pierwsi. a ty masz juz 27 lat, wiec bys musiala szukac 30latka a tacy najbardziej porypani

Gość gwiazda821
to zobacz sobie na ogloszenia o prace, gdzie na kasjerke w markecie jest ponad 200 cy, w wiekszych miastach 400!!! chcesz to wracaj, ale potem nie bucz na forum, ze nie masz pracy.

Gość najbrzydsze sa golfy
27l i za późno na studia? ja mam 30 teraz, skonczyłam w Pl studia i właśnie zaczęłam drugie za granicą.I są tam też ludzie dużo starsi ode mnie.

Gość retge342
Uciekaj z Włoch do UK, w Polsce nic dobrego Cię nie czeka. :D

Gość kacha8883333
wlochy - poziom bezrobocia 9%, polska - 12 (ale realnie wiecej) i ty sie jeszcze zastanawiasz???

Gość ech.............
POWIEM CI W PTOST JESTEM SPECJALISTĄ I NA HUJ!!!!!!!!! Trudno w polsce zarobić > 2,5tys pln neetto jesli nie jestes lekarzem, dentysta, prawnikiem itd. Albo nie zapiepszasz na budowie / 2 etatach. BĄDŹ JESTEŚ NAUCZYCIELEM. Ale te stare kórwy mówią że im źle a tak naprawdę nie dostaniesz się do szkoły bez znajomości. Jak tylko przyjdziesz na zastępswo to zaraz wracają. 2,5 tys za 4 5 h dziennie super praca do tego firma po godzinach. Niestety bez ojca ciotki matki nauczycielki nie ma szans. Koszty: Wynajęcie pokoju rzeszów 400pln Katowice kawalerka 800 900. pokój 500 Lublin 100we taniej. Opłaty miesięczne ok 200 pln Żywność chleb 3pln, paliwo 5,5pln, jogurt 1,5pln. Kg kiełbasy coraz goorszej 18pln. Najtańszy ser koło 11pln. Średnio na żywność 400 osoba 600 2 osoby. NIE MÓWIMY O JEDZENIU PIZZY ITD. Telefon ok 50pln miesiecznie do 3 miesiecy. Internet ok 50pln miesiecznie Jednym słowem zarabiając nawet 2 tyś i żyjąc bez męża na dentystę będzie ciężko. Dentysta 1 plomba 80pln - 120. Kanałówka koło 120 + 80 Do lekarza czekasz 3 misiące np laryngologa. PROSZE OTO POLSKIE REALIA. CO ja robie?? Sprzęt medyczny. Zostało mi 2 lata i muszę się nauczyć potem wypierdalam do szwajcari. Tu 2,5 tys tam 30 40 tyś franków na start rocznie = 2,5 tys = 8,75 tys pln. DO TEGO IDZIESZ DO LEKARZA JAK CHESZ NIE PŁACISZ ZA LEKI. WADA KRAJU........... 30 km/h więcej w terenie zabudowanym dostajesz wyrok i 30% pensji rocznej kary. Zakaz spuszczania toalety po 22 i szczekania psa.... chore ale cóż... spokojne życie. Mieszkania w cenach jak wrocław poznań. POWODZENIA

Gość ;lm;ml;lm
jezeli w we wloszech nie dorobilas sie wlasnego grona znajomych i chlopaka to dlaczego uwazasz ze w polsce ci sie to uda?-majac na uwadze zycie towarzyskie bo o nim wspomnialas...tu nie o srodowisko chodzi ale o ciebie. ja bylam w wielu kraajch (zylam, mieszkalam) i zawsze mialam przynajmniej jedna dobra kumpele

Gość ech.............
polece tylko infopraca.pl TAM MASZ NAPISANĄ LICZBĘ KANDYDATUR NA STANOWISKO WYSŁANYCH Z SERWISU!!! dochodza ogłoszenia np z innych serwisów i dzwonione czy wysyłane na meila. Aż sobie wpisze ile do biedrony np.http://www.infopraca.pl/praca/kasjer-kasjerka/zielona-gora/1338592 JA PIERDOLE 524kandydatów za 8pln/h ile to wychodzi minimum ?? 1000netto??

Gość teraz polska eh
NIE WRACAJ TU NIGDY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TU NIE MA PRZYSZŁOŚCI JA WŁAŚNIE WYJEŻDŻAM