Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdesperowana bez pracy

Nigdzie nie chcą mnie zatrudnić, bo...

Polecane posty

Mam 24 lata, w tym roku obroniłam mgr z administracji. miałam 2 roczne staże, i pracowałam 11 mcy. Zabrakło mi 20 dni by dostać chociaż zasiłek. Złożyłam od 3 mny ok 250/300 cv. I odzywali się że nie zaproszą mnie na rozmowę bo mam za mało doświadczenia. A jak zapytałam to gdzie mam je zdobyć to pare osób odpowiedziało że nie zatrudnią mnie bo jestem mężatką i napewno zaraz jak dostane umowę to zajdę w ciążę. A oni nie chcę problemów. Szlag człowieka trafia. Nawet głupich prac interwencyjnych, czy stażu nie dostanę bo mam trochę doświadczenia. Co za chory kraj.

heh mis styś wiesz że za takie posty może grozić ci grzywna a nawet więzienie. Namawiasz do samobójstwa lub prostytucji a to jest karalne. Więc się zastanów co piszesz bo nikt nie jest anonimowy i można to zgłosić odpowiednim organom.

Gość bcdrkjh
a w jakim miescie szukasz pracy?

Gość rita...ritatatatata
mam podobny problem do Ciebie. Mam jeszcze mniejsze doswiadczenie, studia dopiero teraz koncze a oprocz meza to i dziecko 9-miesieczne. To jest chory kraj bo tutaj dla takich jak my nie ma pracy :|

Gość (@)
Dla 40- 50 latków nie ma pracy lub zwalniają gdzie doświadczenie mają, a mają pracować do 67. Natomiast młodych nie przyjmują bo nie maja doświadczenia. chory kraj

Gość rita...ritatatatata
i podobnie jak ty też mam problemy z nietrzymaniem kału :( sama sobie zrobiłam krzywdę analnymi zabawami z butelką

Ja chętnie bym pracowała za najniższą krajową, byleby mieć doświadczenie większe. Ale nawet do sklepu nie chcą przyjąć bo wolą po szkole zawodowej sprzedawców lub po technikum handlowym.

przecie wszedzie tak jet...nie tylko pl ze jak kto ma do yboru zatrudnic kobiete i mężczyzne o niemal identycznym wykształceniu , doswiadczneiu itd to wybierze mężczyzne. co sie dziwicie? ty bys zatrudnila kobiete ktora poprzez urodzenie dziecka naraza cie na dodatkowe koszty? szukanie zatepstwa itd? wyobraz obie ze gociu zatrudnia 10 oob i ame kobiety i 5 zachodzi ciaze i idzie na urlop? bezpieczniej zatrudnic faceta... nie tylko w polsce tak jest. ale co do tego doświadczenia to sie zgadzam...to jest głupie. wszędzie chcą minimum 2 letnie doświadczenie n podobnym stanowisku....w nawet jakiejś głupiej pracy na najnizszym szczeblu:D to pojebane.

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
ja tez zauwazylam ze jest mi trudniej niz jak bylam singlem, wtedy odpowiadali prawie na kazde cv, minel dwa lata, wyszlam za maz i juz nie dzwonia, albo wprost pytaja czy planuje dzieci a co ich to kurde obchodzi

Gość józef oleksy
józef oleksy

Gość bcdrkjh
w warminsko-maz nie ma pracy

obchodzi ich czy planujesz dziecko bo po co pracownik któy mzoe urodzic dziecko i isc na urlop i trza szukac zastepstwo skoro mozna zatrudnic pracownika ktory takiego problemu pracodawcy nie zafunduje? \ ..

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
ale skoro mam meza tzn ze uprawiam seks, akurat o wpadke nie trudno, a zreszta jak nie mam mez to moge miec chlopaka i tez zaciazyc, dzis nie ma znaczenia czy mezatka czy nie a oni sie czepiaja

nie każda kobieta planuj dzieci to po pierwsze. W ciąże może zajść też taka koło 40 i co wtedy? to jest dyskryminacja. Nawet panna może zajść w ciąże.

"ale skoro mam meza tzn ze uprawiam seks, akurat o wpadke nie trudno, a zreszta jak nie mam mez to moge miec chlopaka i tez zaciazyc, dzis nie ma znaczenia czy mezatka czy nie a oni sie czepiaja" owszem ale mężatka predzej urodzi niz panna ktora miala wpadkę. o aborcje dziiejzych czaach nie trudno i koztuje to stosunkowo niewiele. wiec wiesz. ja osobiscie znam dużo młodych mam 20-27 lat mężatek i bardzo mało, pojedyncze przypadki młodych mam w tym wieku pann mężatka to zagrozenie ze zaraz urodzi dziecko. latwiej juz znalesc prace jesli sie jedno dziekco juz urodzilo:)

nie zgodze ze sie to dyskryminacja w pelni znaczenia tego słowa. jest to uzasadnione ekonomicznie a nie jedynie światopoglądowo że n nie zatrudnie geja, murzyna albo zwolennika pisu... tu chodzi o to ze młoda kobieta, mężatka to mniej się olaca dla pracodawcy ryzykowć i bezpieczniej zatrudnic faceta ewentualnie kobiete ktora juz 2 dzieci urodzila...

Gość a ja dzieci miec nie bede;;;
ja skończyłam studia i od roku czegokolwiek szukam i nic, bo brak doświadczenia tylko pytanie gdzie to doświadczenie zdobyc????albo słyszę, że mam za wysokie wykształcenie, no sorry, ale nie cofnę się w rozwoju...

Gość przypadek jednej kocicy
trzeba umiec sie dobrze sprzedac. "bo jestem mężatką i napewno zaraz jak dostane umowę to zajdę w ciążę." czy to zgodne z kodeksem pracy, taka ingerencja w prywatnosc?

Gość katka907y6
ja tez tak mialam - gdziekolwiek poszlam o prace na rozmowe to jak tylko sie przyznalam ze mam dziecko i ma 1,5 roku to rozmowa się zmieniała. i niestety pracy nigdzie nie znalazłam.Trochę spadku po ojcu dostałam trzymalam sobie te pieniadze na lokacie i postanowilam ze otworze sobie za to jakis sklepik .zalozylam dzialalnosc gospodarczą oraz mam juz lokal z którym podpisuje umowe w poniedzialek -mam nadzieję ze interes wypali .Lepszy gram handlu, niż kilo roboty.

@ tym razem to znowu ja a do mnie do pracy biora jak leci, jak ktos sie nie sprawdza to po prostu dziekuja za wspolprace, a naprawde trzeba byc totalnym jelopem zeby w mojej pracy nie umiec robic podstaw. nie mowie o jakichs zajebistych wynikach, bo to wiadomo ze wyzsza szkola jazdy, ale nie same orly tam sa. i nikt nie patrzy czy chlopak czy kobita, biora kobity, daja im umowy, jak te zajda to biora kogos na zastepstwo i tyle.

katka to gratuluje odwagi i trzymam kciuki :)

a jak Ci bedzie dobrze szlo to bedziesz mogla zatrudnic nasza bezrobotna kafeterianke :classic_cool:

Gość do przypadek jednej kocicy
to co to za praca, że tak biorą jak leci?

Gość katka907y6
no pewnie ze tak-sama bylam w takiej sytuacji wiec dobrze wiem jak jest .

Gość x y z men
A ja wam powiem tak... Jest taki program na necie do sprawdzania czy czytają cv. Trzeba mieć zaproszenie jak dawniej na gmaila. Moge wysłać komuś. Coś tam kosztule ale nie pamientam już ile... 2 3 czy 5 tke za 100cv. I wlasnie wkurwiam sie na pracodawców dlaczego??? Podam przyklad z wczoraj. Zależało mi na jednej pracy. Dzwoniłem do gości od 2 tygodni. Kierownika ciągle nie ma w koncu dali mi komórke do niego. I ok przeczyta przeczyta przedwczoraj... wczoraj... mineło. I nawet nie otworzył. Mimo że mam w branży doświadczenie. Chce się związać z firmą na minimum 3 lata - dokończyć studia. Maja dobre miejsce tanie mieszkania i co HUJA. Nawet cv nie przeczytaja bo juz pewnie jakiś synek wnuczek itd jest na miejsce. Inny przykłąd serwis kser zaraz po technikum sie starałem. Serwisuje od zawsze nic trudnego :). Na rozmowie 1!!! pytanie. Jaki ma pan znak zodiaku. Mówie waga no to dziękujemy...... WKURWIŁEM SIE BO MOGLI DO SPRAWDZIĆ DATĘ MIELI URODZENIA PRZECIEZ. Wychodząc powiedzialem ze moglbym to rozebrac na mak i złozyć ale przeciez jestem waga i nie potrafie. Inna rekrutacja do sklepu zoo. Pani psycholog kazała namalować drzewo. Nie umie totalnie rysować. Narysowałem jak przedszkolak:). Opinia psychologa coś ze jestem maniakalno depresyjny z mozliwoscia urojen, upokarzania kogos a nawet zabujstwa czy znecania sie.......... Zajebiscie nie....... I TO MNIE WLASNIE WKURWIA. A wasze ciąże jakieś tam logiczne wyjaśnienie mają. Ja bym kłamał jak bym był kobietą i rekrutował by facet że jestem lesbijka. Faceci to lubia. Nie będzie ciąży.

Gość x y z men
Jeszcze jedna śmieszna sytuacja mi się przypomniała :) Poszliśmy z kolegami zaraz do średniej do pracy przy maszynkach cnc. Dostaliśmy ładnie badania umowy podpisane itd. Idę po wyniki badania lekarskiego a tam wpisane Pacjent się garbi co może wpływać na bule kregosłupa.(szczeze to moze i troche sie garbie....) zaniosłem takie do pracodawcy I CO HUJA NIE DOSTAŁEM. Potem po tygodniu dowiedziałem sie od chłopaków że kierownika znajomego syn sie ubiega. Wywalili mnie a przyjeli jego :) Wkurwiłem się poszedłem do medycyny pracy o oświadczenie czy może to wpływać na pracę. Dostałem że PACJENT JEST ZDOLNY DO PRACY. Wkurwiłem się skończyło się sądem... odliczając procesy itd dostałem może 1 tyś pln rekompensaty a oni zakaz staży i dotacji z up........

Gość x y z men
Aż mi się smutno zrobiło :( Jak otworze firmę będę traktował gorzej niż psa. Tak jak mnie traktowano. Kobiety jak dziwki. A faceci będą zapierdalać na czworakach. Trzymcie sie

W mojej firmie też nie zatrudnią młodej kobiety, a szczególnie 20-parolatki. jest nas kilkoro w firmie i ciąża ( i L4 non stop) a nie daj Boże dwie to bardzo duże koszta. Nie stać nas na to. wszystkie panie mamy po 40, zazwyczaj dzieciate. Mniejsze ryzyko, a i mniejsze wymagania, młodym ludziom z postawą roszczeniową w du.pach się poprzewracało... A taka kobieta 40 niestety tańsza jest niż facet...