Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Smutne dzieckoo

I klasa - minęły prawie 3 miesiące szkoły a moja córka nadal nie ma koleżanki

Polecane posty

Gość Smutne dzieckoo

w ławce siedzi z jakąś dziewczynką, ale już na przerwie stoi sama. Do klasy też często sama wchodzi. Dziś wyjeżdżali na wycieczkę i też w autokarze siedziała sama.:( Jak jej pomóc?

Gość michaił
Zobaczysz co będzie za parę lat... i nie myśl sobie, że panią nauczycielkę to obchodzi.

znasz jakąś mamę dzieci z jej klasy?? jak tak to może zaproś jedną z mam do siebie żeby przyszła z córka być może się zakoleguje wkońcu z kimś;)

Gość Smutne dzieckoo
zauwazyłam, że panią nauczycielkę nic to nie obchodzi. Byłam już u niej w tej sprawie, ale ona stwierdziła, że sami muszą się zintegrować.:O

Gość Smutne dzieckoo
nie, nie znam żadnej mamy. Tylko z widzenia i z zebrania, ale nie mamy okazji się widzieć na codzień. Każdy przecież pracuje...

a czego oczekujesz po nauczycielce że koleżankę na siłę córce znajdzie ?? :) lepiej zrób jak ktoś pisał zaproś jakąś koleżankę do was do domu

Gość strzałka :)
rozmawiałaś z córeczką? może jest nieśmiała i wstydzi się podejść do innych dzieci? może jakoś ją zachęć aby wyszła z inicjatywą do innych dzieci...

Gość michaił
Jak cię stać to zabierz dziecko do prywatnej szkoły... dobrze ci radzę.

a ma jakieś koleżanki poza szkołą? Powiedz córce żeby zaprosiła do siebie jakieś dziewczynki, zrób im cos fajnego do jedzenia. A może po prostu żadna dziewczynka z klasy jej jakos nie pasuje.

Gość michaił
Nikt jej nie lubi bo nie ma najnowszych ciuchów, piórników, przeciętny plecak i nie rozmawia o chłopakach🖐️

Gość Smutne dzieckoo
tak jest nieśmiała. akurat michaił, ma wszystko z najwyższej półki

To kwestia nieśmiałości w takim razie....może inne dzieciaki jej jakoś nie pasują, teraz dzieci sa najczęściej bezczelne i aroganckie, jak Twoja jest inna to nic dziwnego że nie może się odnaleźć. Gdybym to ja w dzisiejszych czasach była dzieckiem to chyba bym sie powiesiła na suchej gałęzi:O Ale! spróbuj zrobić taką małą imprezkę dla niej i koleżanek, to może sporo zmienić.

musiałaby faktycznie zaprosić dziewczynki do siebie do domu, na własnym gruncie łatwiej byłoby jej się z nimi bliżej poznać... może ma niedługo urodziny czy coś w tym stylu żeby zaprosić dziewczynki?

"akurat michaił, ma wszystko z najwyższej półki" i może to jest problem? inne dzieci nie mają i jej zazdroszczą?

Gość Smutne dzieckoo
to chyba jedyne wyjście

Waszkaa w przypadku tak mały dzieci to raczej nie działa w ten sposób, często lgną do dzieci z ładnymi zabawkami...

Gość Smutne dzieckoo
tylko, że jak mam z tymi rodzicami się skontaktować, bo przeciez nie zaprosze ich pisemnie? to są małe dzieci, cała klasa 6 latków i nie sądzę by zauważyli, że moje dziecko wszystko ma markowe. Chociaz w jej klasie tez sa dzieci dobrze ubrane i wyposazone.

Gość Smutne dzieckoo
to dobry pomysł, ale z tego co wiem to dopiero w styczniu:(

a może daj każdemu dziecku zaproszenie, które ma przekazać mamusi (z Twoim numerem telefonu i prośbą kontaktu), wtedy z każdą mamą sobie wszystko ustalisz :)

Tylko ja nie wiem czy jest sens całą klasę zapraszać, może ze trzy/cztery dziewczynki.

Gość Oj... głowa boli!
Pewnie przez te sześć lat "chroniłaś" izolowałaś ją od innych dzieci to masz skutek, pretensje do kogo...?

"każdemu" w sensie "każdemu które ma być zaproszone", lepiej raczej dziewczynki zaprosić (ile ich jest w klasie? żeby nie została jedna odrzucona niezaproszona)

Gość tatatatatattat
na początku dzieciaki kolegują się z tymi których znają z podwórka i zajęć pozalekcyjnych, tam są mniejsze grupy, nieśmiałym łatwiej się przełamać, możesz też spróbować jeszcze raz z nauczycielką, może praca domowa w grupach 2-3 osobowych? Jak nie to może zmień klasę, nauczycielka powinna was wspierać w takiej sytuacji, nie daj się zbyć.

Moim zdaniem to narobisz dziecku jeszcze gorszej kaszany prośbami o zakolegowanie się z córką na wywiadówce... Będzie miała przesrane, nie rób jej tego.

Gość Smutne dzieckoo
moja córka 3 i pół roku chodziła do przedszkola i wcześniej nie bylo z tym problemu. To prawda, że tu dzieci znają się albo z podwórka albo razem chodzili do pobliskiego przedszkola. My jesteśmy nowi w tej miejscowości i nikogo nie znamy. Co automatycznie powoduje, że corka nie ma też koleżanek poza szkoła. Chodzi na różne zajęcia dodatkowe i właśnie dzisiejszy wyjazd był z tego kółka i dopiero dzisiaj zauważyłam, że znów jest bez pary. Może jednak wybiorę się jeszcze raz do Pani? Ale z tego co żdążyłam już ją poznać, to nie przejmie się tym wcale. Ok dziękuję za wpisy, ale teraz już muszę wyjść - także nie odpiszę od razu. Jednak jeśli ktoś będzie tak miły i się wypowie, chętnie się do tego odniosę wieczorem. 🖐️

Gość tatatatatattat
Różni są ludzie, ja bym chętnie pomogła i nie pomyślałabym że to jakaś kaszana, ale może faktycznie lepiej coś zainicjować z ukrycia.

Gość gfhgfhgfhgf
Za komuny nauczycielki pilnowały żeby żadne dziecko nie było wyalienowane, inicjowały wspólne zabawy, itd. Teraz już za ciężko jest sukom.

Gość ..........................,.,.
A MOŻE TWOJE DZIECKO JEST WREDNE I OPRYSKLIWE W SZKOLE DLATEGO ZADNA DZIEWCZYNKA JEJ NIE POLUBI!