Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość perfumy bardzo ladne

prosze sprawdzic - angielski cz. II

Polecane posty

wszystko ma byc w present simple :) 1.Nie lubie muzyki I don't like music 2.Pies nie je bananow a dog doesn't to eat banana 3.my nie jemy miesa we don't to eat meat 4.Oni nie biegaja w parku They don't run in park 5.zawsze chodze na spacer rano Always I go for to walk in the morning 6.czy ty mieszkasz w Londynie ? Do you live in London? 7.My nie ogladamy tv w weekendy We don't watch tv in weekend 8.On nie gra na komputerze codziennie He doesn't to play on computer every day 9.Moja siostra co poniedzialek gra w tenisa My sister to play in tennis on mondays 10.Oni w piatki chodza do kregielni They go to bowling-alley every friday 11.czy ona lubi kwiaty? Does she like the flowers? 12.Ona nie lubi kwiatow She doesn't like flowers Rozne do sprawdzenia :) A. Nie jestem tak dobra jak ty I'm not so good as you I am as beautiful as you I am as tourist as you I'm not German as you Powyzej mialam uzyc zwrotow as...as i not so ...as jednak nie wiem czy je dobrze zrozumialam o co w tym chodzi :( Prosze o sprawdzenie i poprawe :) wytlumaczenie bledow i as..as tez mile widziane ;)

Gość sorry me moi
wszystko ma byc w present simple 1.Nie lubie muzyki I don't like music- ok 2.Pies nie je bananow a dog doesn't eat bananaS 3.my nie jemy miesa we don't eat meat 4.Oni nie biegaja w parku They don't run in the park 5.zawsze chodze na spacer rano I always go for A walk in the morning 6.czy ty mieszkasz w Londynie ? Do you live in London? 7.My nie ogladamy tv w weekendy We don't watch tv AT the weekendS 8.On nie gra na komputerze codziennie He doesn't play on computer every day 9.Moja siostra co poniedzialek gra w tenisa My sister plays in tennis on mondays 10.Oni w piatki chodza do kregielni They go to A bowling-alley every friday 11.czy ona lubi kwiaty? Does she like flowers? 12.Ona nie lubi kwiatow She doesn't like flowers Rozne do sprawdzenia A. Nie jestem tak dobra jak ty I'm not AS good as you I am as beautiful as you I am A tourist as you Are I'm not German as you- to wg mnie jest bez sensu NOt so w ogole mi tu nigdzie nie pasuje. Powyzej mialam uzyc zwrotow as...as i not so ...as jednak nie wiem czy je dobrze zrozumialam o co w tym chodzi Prosze o sprawdzenie i poprawe wytlumaczenie bledow i as..as tez mile widziane

Gość sorry me moi
9.Moja siostra co poniedzialek gra w tenisa My sister plays tennis on mondays

Gość michaił
dogs don't eat bananas... we go bowling...

Gość michaił
my sister plays tennis every monday

Gość michaił
i jeszcze dużo innych poprawek ale nie chce mi się🖐️

oczywiscie dzieki za wypowiedzi :) jednak widze, ze to as...as i not so ...as kuleje u mnie :( moze ktos jakos wytlumaczyc i dac przyklad takich zdan ? :o

Gość sorry me moi
powiem szczerze ja sie nigdy w szkole nie spotakalm z czyms takim jak im not so ... as you.... jedynie im not AS .... AS you. mozna powiedziec im not so pretty.ale im not so pretty as you to raczej nie.... tylko im not as pretty as you.

Gość gfhgfhgfhgf
10zł i mogę ci wszystko wytłumaczyć🖐️

no wiedzialam, ze cos w tym AS....AS i NOT AS ....AS pomieszalam :( jakos nie rozumiem tych porownan, jedne tak drugie inaczej 😭 Moze ktos wytlumaczyc lub napisac przyklady ? :o

no i co pokusi sie ktos o wytlumaczenie ? :( pleaseeeeeeeeee

Nie wierze, ze nikt nie potrafi wytlumaczyc AS .... AS i NOT AS ...AS :( a ponadto jeszcze mam kilka pytan: A. Do you mind ? czy to rzeczywiscie znaczy "czy nie masz nic przeciwko? " B.czy moge zostawic karte do wyslania? Could I leave a card to send? - prawidlowo ? C.Jak powiedziec? - mam tutaj zarezerwowany pokoj. D.Would you wake me at 7 o'clock in the morning? - prawidlowo? E. It works - dziala a jak powiedziec nie dziala - it doesn't work? :( prosze o sprawdzenie i poprawe :)

Ludzie no miejcie litosc ;)

no ile apeli mam jeszcze wystosowac by ktos tu zajrzal ? :( spicie dzisiaj Wy wszyscy od angielskiego na tym forum ? ;)

Gość rozumiem co czujesz
please please please musze to wiedziec :P

no a ja przede wszystkim chcialabym wiedziec ;) ale nikt sie tutaj nie dzis nie odzywa :(

Gość dzakrasta
Would you wake me at 7 o'clock in the morning? - prawidlowo? E. It works - dziala a jak powiedziec nie dziala - it doesn't work? co to za zdanie wake me? chyba powinno byc wake up ? i powinno by czy mozesz mnie obudzic o 7 rano? a wake up to wstawac. E.It is ...

co to za zdanie wake me? mozesz wierzyc lub nie ale z ksiazki to wzielam - tak zaczyna sie cwiczenie i trzeba dokonczyc zdanie :( no szok

Gość dzakrasta
ok ale co musisz dokonczyc? co dodałas w zdaniu od siebie?

at 7 o'clock in the morning to juz moje, poczatek z ksiazki .... a reszta zdan przynajmniej dobrze jest ? :(

Gość dzakrasta
Can i leave. I have here reserved room

dzakrasta - dziekuje :)