Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SNap

W Polsce jest prawie 12% bezrobotnych. Dlaczego ci ludzie nie chca pracowac?

Polecane posty

Gość SNap

Wiele firm szuka pracownikow - inzynierów, mechanikow, ciesli, spawaczy. To dlaczego jest takie bezrobocie? Moim zdaniem tych ludzi powinno sie opodatkowac, wtedy od razu zaczeliby szukac prace

Gość jhjhgjh
pracują ale na czarno ;)

Słuchaj no Niektórzy (np. ja) BARDZO chcą pracować Ale pracy nie ma!!!!!!!!!!!!!!!! Z moim wykształceniem mogę pomarzyc o pracy w zawodzie póki co A na kasę do sklepu mnie nie wezmą bo cytuję "ma Pani za wysokie wykształcenie" Trzeba umiec odróżnić tych co chcą pracowac a nie ma dla nich pracy a tych co wolą na dupie siedziec w domu

Gość SNap
Bzdura, praca jest, tylko polskie spoleczenstwo cechuja niska mobilnosc i brak kompetencji

Tak praca jest: dla stolarzy, murarzy, tynkarzy itp. A sory To zdecydowanie nie moja dziedzina Pokarz mi gdzie jest ta praca a pojde sie zatrudnie

Noxelia A są i takie przypadki:P Ja póki co szukam w swoim zawodzie Jak do nowego roku nie znajde to nie wiem Chyba pojde na dodatkowe studia

Gość jhjhgjh
adalis ty jestes jakas upośledzona umyslowo. nie znasz podstaw ze szkoly podstawowej a chcesz isc na studia hahaha kretynka "pokarz" ty głąbicho

Gość Fomma19982
Nie rozumiecie - praca jest, ale nie ma chetnych

Swego czasu szukali kasjerki na kase w biedronce Złożyłam CV Po tygodniu poszłam i pytam co z moim CV I usłyszałam ze mam za wysokie wykształcenie Ze oni raczej po zawodówkach ludzi potrzebują I tyle Zyczyli powodzenia w szukaniu w swoim zawodzie

Pracy jest w pyte ale wiekszośc chce byc od razu dyrektorami :)

Z reszta moze i racja Co maja poswiecac mi czas zeby mnie przyuczyc obsługi kasy fiskalnej jak te panny po zawodówkach umieja bo mialy praktyki

zUooo Coś ty JA marze jedynie o pracy zgodnej z kierunkiem studiów Nie musze od razu zarabiac kokosów Mnie satysfakcjonuje nawet staź - również bezpłatny na początek Ale aktualnie w moim rejonie nic nie ma!

Gość Fomma1982
Mój wujek szuka od pół roku pracowników do biura. Tylko, zeby te osoby znaly pakiet office, jezyk angielski i niemiecki oraz potrafily programowac najlepiej w matlabie

Fakt kwestia zamieszkania Ja jestem z Warszawy i tu wystarczy przejść sie po jednej ulicy z cv i zawsze sie cos znajdzie

Fomma1982 No ja nie znam niemieckiego i programowac tez nie umiem Własnie o to chodzi Taki kierunek studiów skonczyłam ze mam waski zakres dziedzin do wyboru Programista to raczej ktos po informatyce pewnie

Gość hgywsm
Albo nie zatrudnią bo jesteś za młoda i będziesz mieć dzieci albo za stara i niedyspozycyjna bo zachorujesz a na wyjazdy integracyjne się nie nadajesz :D

zUooo Ja jestem z podlaskiego - rejon między Białymstokiem a Suwałkami A tu bezrobocie az piszczy NAwet stazów bezpłatnych nikt nie daje

Gość Fomma1982
Adalis widze, ze nie rozumiesz dzisiejszego rynku pracy. Programowanie jest czyms, jak kiedys prawo jazdy

Chociazby koło mnie powstał nowy biurowiec i na dole instaluje sie medicover. Koleżanka poszła pogadac i ja wzięli z chęcia na recepcje kliniki. na początek 2tys na próbnym dopóki wszystkiego nie opanuje a uczyc ja będa dziewczyny odesłane z innych placówek na szkolenie. Sciagnęła jeszcze jedną koleżankę i podobno jeszcze 2 potrzebne bo to sie otwiera dopiero i nie maja narazie ludzi do pracy a rekrutacja ma się zacząc w grudniu

Fomma1982 Dobre:DNo wybacz Mój kierunek studiów programowania w programie nauczania nie miał:P

No tak, ja patrze z perspektywy centrum dużego miasta. :O Dlatego mam pogląd że bezrobotnymi sa tylko ci, którzy nie chca pracowac

Fomma1982 Tylko pytanie po co komuś pos tudiach medycznych lub biologicznych umiejętność programowania!Od tego są specjaliści

Gość hgywsm
Nie wszyscy urodzili się programistami i informatykami i przy okazji z kilkoma językami. Gdyby Twój wujek faktycznie szukał to by dawno znalazł, znam wielu programistów pracujących gdziekolwiek aby na chleb zarobić, więc nie sciemniaj. Jak podniosą wiek emerytalny to dziadki z domu starców zasilą szeregi pracujacych i zbudujemy nową i piękną rzeczywistosc. :D

Gość Fomma1982
Adalis - to co skonczylas? Jakie kierunki? Np programowanie jest niezbedne w biotechnologii

Gość Krystian orzełek z polaka
W CV nie musisz wpisywac ze masz studia, w biedronie gowno ich obchodza Twoje "kwalifikacje" itd, masz umiec stukac na kasie i towar wykladac, tyrac od switu do nocy. Fomma19982- wymagania powiedzmy nie sa wielkie, a powiedz mi jeszcze ile by chcial zaplacic? znajomy chce zmienic prace w it i ostatnio uslyszal" a wie pan myslelismy, ze jak studenciakom by pan chcial 1800 i jeszcze dziekuje za to" w warszawie :-) takze smiech na sali. zuooo gdzie jest medicover nowy?