Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kakalslallsa

Czy mozna zwrócic wadliwy towar?

Polecane posty

Gość kakalslallsa

Kupiłam wcozraj chodzik dla dziecka (150zł), w domu okazało się, ze nie ma jednej bardzo waznej śruby trzymajacej panel grajacy w nim, a drugiej nie da sie wykrecic, poza tym stan chodzika nie jest w najlepszym stanie. Dzis uslyszalam od sprzedawcy, ze moze mi wkręcic śrube z innego chodzika w poniedziałek :] czy mam prawo żadac zwrotu pieniedzy???? Jedynym dowodem na zakup jest paragon, zadnej karty gwarancyjnej

Gość Eliiiiiiiiiiiiii
A pozniej ten inny chodzik wcisnie kolejnemu nieswiadomemu?? to naraza bezpieczenstwo dziecka. Gdzie sa inteligentni ludzie 💤

Gość wiem to powiem
Paragon jest podstawa gwarancji i zwrotu wadliwego towaru,który nie spełnia oczekiwań klienta.

Gość dupaaaaazbitaaaaaaaa
Ja myślę, że tak. Zwłaszcza, że to nie kosztowało 5 zł. Tylko lepiej było od razu próbować zwrócić, a nie dyskutować ze sprzedawcą. Wiadomo, że zaproponował pomoc, dlatego właśnie żebyś nie zwróciła towaru. Ale niech się wypowie ktoś, kto wie lepiej.

Gość kakalslallsa
sprzedawca stwierdzil, ze nie ma zwrotów.

Eliiii, to już nie problem autorki. Pewnie naprawi i wystawi na sprzedaż.

Gość Eliiiiiiiiiiiiii
Kazdy towar mozna zwrocic posiadajac paragon- a juz napewno wadliwy.

Oj on sobie może stwierdzać. Dobrze wie, że większość ludzi nie zna swoich praw i pewnie na tym bazuje. Popytaj kogoś, albo poszukaj na necie o prawach konsumentów do zwrotu towaru.

Gość wiem to powiem
poczytaj o tym do ilu dni masz prawo zwrócić towar .Dziwi mnie,że ludzie nie znaja podstawowych swoich praw i tacy sprzedawcy umiejetnie ich kantują.

Gość different
Można a nawet trzeba. Chyba, że chcesz być w plecy pieniądze, za które zrobiłaś te zakupy. W takim przypadku najlepiej złożyć reklamacje z tytuły niezgodności towaru z umową. Polecam przeczytać ten poradnik http://toniepotrzebne.pl/domowe/niesprawnysprzet/