Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Doloresss19.mm

Nie chcę, żeby prosili mnie na chrzestną. Jak ich zniechęcic?

Polecane posty

Gość Doloresss19.mm

Mojemu bratu 2 tyg temu urodził się synek. Na razie o chrzcinach nic nie mówią, ale domyślam się, że będą chcieli mnie na chrzestną dla małego, z tego względu że jako jedyna z naszego rodzeństwa nie mam chrzesniaka, mam jeszcze brata który ma dwóch chrzesniaków więc go pewnie nie poproszą, mama mówiła ze pewnie wezmą mnie. I tak pomyślałam, żeby jakoś ich naprowadzic na to że ja nie chcę byc chrzestną. Po prostu wiadomo chrześniak to wydatek i jakiś tam obowiązek a jak tego nie chce, nie mam czasu i kasy a jak coś tam mam to wole wydac na siebie. A wiadomo mając chrześniaka trzeba będzie robic mu paczki święta, mikołajki, urodziny itp tak się tylko mówi ze nie, a prawda jest taka, że głupio nie kupic. Moi rodzice razem mieli siedmioro chrześniakow i pamiętam jaki mieli problem bo co chwila urodziny komunie itp. No więc nie chce byc nigdy niczyją chrzestną i pomóżcie mi jak ich na to naprowadzic. Nie chce mowic wprost bo mogą się obrazic, a jak już poproszą to będzie głupia sytuacja. Dlatego chce wcześniej żartami rzucic jakiś tekst, zeby nie wpadli na taki pomysł. Z kościołem nic nie przejdzie bo jestem wierząca i chodze, bierzmowanie mam wiec też nie przejdzie.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować