Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurde no o co chodzi???

PayU - ALLEGRO o co chodzi do cholery??? rozumie to ktoś?

Polecane posty

facet wpłacił kasę za kupiony przedmiot 24.11.11 o 22.45 rzekome zakończenie transakcji 25.11.11 o 15.00 a ja do tej pory nie mam pieniędzy na koncie:O O co tu chodzi??? Jak mam wysłać mu to co kupił skoro nadal nie mam kasy? To ma być to ulepszenie??? To jakaś kpina:O Czy u Was też tak długo księgowane są pieniądze poprzez te płatności?

Gość Zainteresowana24
z tego co widze to wchodzisz na swoje konto, dalej moje zakupy, zakladka payU, saldo i wyplata srodkow.

Gość Zainteresowana24
nastepnym razem jak czegos nie rozumiesz to nie utrudniaj sobie, bo pieniadze od kilku dni sa u ciebie na koncie, ktos czeka na przesylke, a ty dalas opcje w ktorej niewiesz o co chodzi..

no u siebie w zakładce saldo i wypłata środków mam odnotowane, że pieniądze zostały już wypłacone tylko, że na moim koncie ich nie ma:(

ale o czym Ty mówisz? tłumaczę Ci, że pieniędzy nie ma na moim koncie pomimo, że cała transakcja rzekomo się zakończyła:O

zakończyła się i to w piątek o 15.00, a dziś jest poniedziałek i nadal nie ma tych pieniędzy na moim koncie to nie jest pierwsza rzecz, którą sprzedałam

Gość fajnie, że ktoś czeka...
Musisz zlecić wypłatę inaczej nie będziesz ich mieć na swoim koncie bankowym! To nie dzieje się automatycznie.

Gość spokojnie ja wiem
Jeśli kliknęłaś opcję "wypłać" ze swoim numerem konta i danymi, to przelało kasę ale jak sam/a piszesz, 25 o 15 to już praktycznie po sesji i pewnie kasa dojdzie najwcześniej dzisiaj - najpewniej jutro. Ja nigdy nie czekam, aż będę miała kasę na koncie tylko od razu po informacji, że kupujący zapłacił z Allegro wysyłam paczkę. To tak się robi, geniuszu :)

kobieto, wypłata juz dawno została zlecona, natychmiast po informacji, że została dokonana cała transakcja jest ZAKOŃCZONA w/g allegro, ale pieniędzy nie ma na moim koncie jaśniej już chyba nie można:O

Gość spokojnie ja wiem
No własnie, zakończona traksacja ale musisz wejść w inną zakładkę i zlecić wypłatę na swoje konto, dopiero wtedy przeleje.

aż tak długo to nigdy nie trwało:O

Gość spokojnie ja wiem
No i dobra, jeśli zleciłaś wypłatę to u nich jest zakończona i to jest dobre, natomiast nie od allegro zależy, kiedy Twój bank ma sesję itd.

Gość ale tuman z ciebie matkoooo
://////////

To PayU jest tragedia. Wlasnie kupilam ksiazke, chce zaplacic zwyklym przelewem - co ZAZNACZYLAM ZE POZA SYSTEMEM PayU- a ty mi wyskakuje mail gdzie nadawca widnienieje PayU i dotyczy mojej platnosci. Zenada

spokojnie ja wiem--------> sorry, Ty chyba jakaś niekumata jesteś:O już Ci tłumaczyłam, że wypłata na moje konto od razu została ZLECONA:O to nie jest pierwsza rzecz, którą sprzedałam

Gość spokojnie ja wiem
Przecież w weekend banki nie pracują, więc całkiem możliwe, że skoro poszło 15, coś tam przeczekało i nie zdążyło na ostatnią sesję i poszło dopiero dzisiaj rano.

ale nigdy nie trwało to tak długo:O

Gość spokojnie ja wiem
Nie musisz od razu wyzywać ludzi, spadam z tego wątku a ty czekaj na swoją kasę... 2 tygodnie :P

no dobra, ale facet zapłacił jednego dnia o 22.25, a dopiero następnego o 15.00 cała transakcja się zakonczyła:O to naprawdę dziwne sama płaciłam za coś dziś rano o 8:56, a zakończona cała transakcja była o 9:21 więc chyba jest różnica

spokojnie...--------> wyzywać??? proszę Cię... to Ty wyskoczyłaś nie czytając ze zrozumieniem:O poza tym niby jak Cię wyzywam?:O

Gość spokojnie ja wiem
Niekumata - to nie jest miłe słowo. Słuchaj, banki nie pracują w nocy i jeśli facet płacił za coś późnym wieczorem to logiczne, że nie poszło od razu i przelew był odroczony. Płaciłaś rano, trafiłaś na sesję i dlatego tak szybko poszło. Nie widze w tym nic dziwnego.

a w momencie, gdy ja otrzymuję informację, że cała transakcja została zakończona, to wpłacający już nie może cofnąć wpłaty? czy dopiero, gdy pieniądze są na moim koncie?

Gość spokojnie ja wiem
Nie może cofnąć od momentu, gdy transakcja będzie zakończona. Kasa jest już wtedy zablokowana a Ty możesz sobie wypłacić na konto w jakim terminie CI się podoba, może to być zaraz po transakcji, może być parę dni po itd. Jakby wycofał kasę, dostałabyś informację.

Ale tłumaczę Ci, że facet zapłacił w CZWARTEK wieczorem, a jego wpłata zakończona była dopiero w PIĄTEK o 15.00 zaś ja zapłaciłam dziś (PONIEDZIAŁEK) o 8:56 i dziś (PONIEDZIAŁEK) o 9:21 wszystko było zakończone? czyli co? płacąc wieczorem potrzeba więcej czasu na zakończenie całej transakcji niż rano ? bo wychodzi na to, że wpłata rano jest po kilkunastu minutach zakończona, a dzień wcześniej wieczorem potrzeba aż ponad 16 h:O

Gość spokojnie ja wiem
A ja Ci tłumaczę, że TAK TAK potrzeba więcej czasu, bo przynajmniej u mnie w banku jest tak, że przelew jest ODROCZONY i wtedy dłużej to trwa, niż jak robię przelewy od razu, z rana. Panimajesz? ;)

Gość Chodzi o to, ze od 3 tyg PAY U
Nie dziala za dobrze i ja od 3 tyg. place normalnymi przelewami, bo wiem o tym, ale niestety nie wszyscy wiedza Zglos do Allegro blad bo mozesz dostac kase dopiero jak naprawia a naprawiaja juz 3 tyg

Gość wfehuwpughwfehwoefhu
tępa kurwo czasami kilka dni idzie, spierdalaj pizdo

Gość gafus
zwracam honor allegro i pay u jest wporzo błąd leżał po mojej stronie oczywiście prosta sprawa zabkolowany miałem mail powiadomienia od allegro w ustawieniach poczty jak najbardziej allegro rządzi !! wracam do zabawy i handlu