Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iklara

Koleżanka ukradła mi pierścionek. Co robić?

Polecane posty

Gość iklara

Ostatnio zaczęła odwiedzać mnie dawna koleżanka. Po jej wizycie zauważyłam że zniknął mój pierścionek zaręczynowy. Nie wiem co robić bo za rękę jej nie złapałam, ale zobaczyłam że dodała zdjęcie na nk i na palcu ma mój pierścionek. Co prawda mówiła że ma taki sam, ale nigdy go nie miała na palcu. Jak przyszla ostatnio powiedziałam że zniknął gdzieś mój pierścionek to się strasznie speszyła, chciałam żeby pokazała mi swój że pójde z nim do jubilera żeby zrobić taki sam, bo byłam bardzo do niego przywiązana to się bardzo speszyła i szybko poszla. Od tamtej pory się nie odezwała. Pierścionek miał w środku grawer z napisem jmw kc i datą. Co powinnam zrobić? Zgłosić to na policje?

Gość powiedz ze ma ci pokazac
pierscionek bo jak nie to zglosisz sparawe na policje.

Gość tak, ja bym zgłosiła na 100%
obawiam się, że to nic nie da jeśli chodzi o udowodnienie, ale zgłoś. dlaczego? dlatego, że tak niewyobrażalna bezczelność i podłość nie może ujść całkiem na sucho. panna będzie tyle z tego miała, że dostanie wezwanie na przesłuchanie na komendę, dostanie urzędowy list, zgrzeje się mocno, o to się nie bój. policjantowi powiedz jak człowiekowi, że to pierścionek zaręczynowy, tak żeby się przejął i chociaż odpowiednio ostro babsztyla potraktował. będzie pytał gdzie kupiła itd. Ty na pewno masz papiery jakieś na ten pierścionek (paragon, certyfikat kamienia, jeśli to brylant itp. albo narzeczony ma). przedstaw to na policji, złóż zenania. niech się dziwka chociaż spoci!

Gość Ramoneska 16
morze to jednak nie ona zrobila

a jeśli nie jest rasową przestępczynią (a nie sądzę), to masz jednak szanse, że ona się po prostu posypie i być może sprawę uda się rozwiązać pomyślnie. tacy ludzie właśnie myślą, że człowiek nic nie zrobi. na to liczą. nie daj tej satysfakcji.

jasne, a kto, krasnale? :O cenna rzecz ginie po wizycie koleżanki, a potem ona z tą cenną rzeczą wystawia się w internecie. taaa, na pewno nie ona.

Gość smutne to ale prawdziwe.
Kurcze ciężka sprawa:/ Jeśli jesteś pewna, że ma Twój pierścionek, to ja bym nie robiła cyrków z policją, tylko wzięła sobie ze dwie zaufane osoby, zaprosiła koleżankę i powiedziała o swoich podejrzeniach i o tym, że chcę, żeby zdjęła pierścionek. W razie by chciała wiać, to te dwie osoby pomogły by ją zatrzymać.

Gość taaa, jasne...
"W razie by chciała wiać, to te dwie osoby pomogły by ją zatrzymać." oczywiście, teraz niech ona popełni PRZESTĘPSTWO :O

Gość zielonydzbaneczekuginasie
albo niech jakas inna kolezanka wyswiadczy ci przysluge (ktos kto ja zna) i zapyta te twoja co ukradla czy pokaze pierscionek bo fajny itd i niech sprawdzi czy ma ten grawer