Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość medycyna pracy

medycyna pracy - moze ktos wie?

Polecane posty

Gość medycyna pracy

mam skierowanie od pracodawcy, zapisałam się na wizytę, ale będzie ona odpłatna, stąd pytanie Czy jest szansa na dostanie się do lekarza medycyny pracy gdzieś w ramach NFZ? Czy takie usługi zawsze są płatne?

Gość sdfghjkl
przynosisz rachunek i pracodawca Ci zwraca za badania

Gość medycyna pracy
ok, tak myślałam, że to do zwrotu, ale wolałam się upewnić, że nie naciągam pracodawcy

Gość ech.............
Raczej sprawdź czy nie chce cie pracodawca oszukać. Na umowach zlecenie tak robią. A nie koniecznie jest potrzebna medycyna pracy. Do umowy o pracę nic się nie bój :) Tak jest wygodniej robisz gdzie chcesz np ja w jednym rejonie polski mieszkam w innym mam firmę a w jeszcze innym pracuje :)

w razie jakichkolwiek wątpliwości w kwestii relacji prawnych midzy Tobą a pracodawcą wystarczy wygooglować kodeks pracy i wszystko jasne ;)

Gość ech.............
Ja tylko pisałem o przypadku gdzie pracodawca daje UMOWY ZLECENIE, UMOWE STUDENCKA ITD. i ma prywatną klinikę w której jest medycyna pracy. Daje skierowanie. Mimo że dla takiej umowy nie jest ono konieczne. Ze to klinika to dziewczyny płaciły chyba 170 pln i zwrotu nie dostawały. A pracodawca na to że dostała pani standardowo skierowanie i to pomyłka sekretarki. Zwrotu niet.

Gość medycyna pracy
Myślę, że nic takiego mi nie grozi, mam już umowę, a to badania okresowe, tylko zapomniałam zapytać szefową, za badania wstępne oddała mi pieniądze, więc myślę, że teraz też nie będzie problemu.