Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wiii

pytanie dla osób obeznanych w bankowości

Polecane posty

mam konto a mbanku. wiadomo kasa rozchodzi się nie widaomo jak i gdzie w trybie prędkości światła ;) wymyśliłam że potrzebuje drugie konta lub lokaty gdzie będę przelewala co miesiąc jakąś sumę a z podsawowego konta będę miala na tak zwane życie. i teraz nie wiem co lepiej. założyć jakąś lokatę pod kontem obecnym czy drugie osobne konto w banku. chcę żeby dostęp do tej oszczędzanej gotówki byl stały. mam fantazję oszczędzać to oszczędzam, potrzebuje kasy to w chwili w ktorej jej potzrebuje ją wyciągam bez problemu. czy ktoś się na tym zna i mi może pomóc zdecydować?

Gość niunia 26
niebardzo sie znam ale sama jestem ciekawa: czy z lokaty mozna sobie pieniadze wyplacac kiedy sie chce? chyba nie. ale moze ktos napisze.

Gość z lokaty
to Ty nie wyciagniesz kiedy bedziesz chciała....wiec jak na takich zasadach jak piszesz to predzej drugie konto sobie załóz i tam przelewaj jako kasa niby nie do ruszenia....bo lokaty to sa terminowe, minimalna ma miesiac...tak ze jak na nia wplacasz to nie ma ze sobie wybierzesz stamtad po 7 dniach jak Ci sie zachce

no właśnie też nie chcę wwalić całej kasy na konto a potem się uziemić że przez rok jej ruszyć nie mogę....

Gość z lokaty
najkrótsza lokata jest na miesiac...mam tak w swoim koncie rozrachunkowym.....i minimalna wpłata 1 tysiac złotych i z tego co wiem taki jest standard...tak ze tez nie ma tak ze sobie stówke przelejesz czy dwie na lokate a musi to byc konkretna kwota

nie no, przelać to chcę 5000zł a potem po kilka stów miesięcznie ale chyba jednak drugie konto założę można mieć w jednym banku dwa konta??

Gość ktos w zasiegu reki
ja mam konto w ING typu standard, wlasnie na stale wydatki i drugie oszczednosciowe OKO, z ktorego przelewam na standard kiedy chce i ile chce a % z lokaty liczone sa od pozostawionej sumy, bardzo wygodna opcja :)

Gość ktos w zasiegu reki
wiii - a gdzie dziekuje ? :)

spokojnie, czytam pomału bo w pracy jestem i mam trochę roboty :) oczywiście dziękuję za wszystkie komentarze, opinie itp 🌻