Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ammarie

Czy czytacie etykiety na produktach zywnościowych?

Polecane posty

Hej czy czytacie etykietki produktów? Jeśli tak to czego unikacie i co wg was najbardziej szkodzi.Ja zwracam dużą uwage na aspartam,glutaminian sodu czy gume arabska.

Gość Tak, zawsze
Uwazam na glutaminian i apartam, na gume nie. Na te rozne "E", bo nie wiem co znacza :) i zeby nie bylo duzo cukru / soli

Gość wejasgdg
a na ktorym produkcie teraz nie ma E ... tez zwracalam na to uwage, teraz mniej, bo wszedzie jest chemia;/

Gość CDN__
"aromat identyczny z naturalnym" poza tym żelatyna w serkach homo, jogurtach itd

Te E to może jakis barwniki? Zwracam uwage na to co kupuje ale nie znam wszystkich tych szkodliwych substancji i czasami nawet nie świadomie się truje.Mozcze sa jeszcze jakieś? podzielcie sie swoimi opiniami

Gość Andzia z parku
Tak, czytam, jak jakaś walnięta i głośno komentuję skład w sklepie :P Zwracam uwagę na powyższe i jeszcze na jakieś sojowe dodatki - aczkolwiek znaleźć słodycze bez lecytyny sojowej, to jak poszukiwanie złota i znalezienie go w centrum Polski :P Poza tym na ilość mięsa w mięsie, owoców w marmoladach itp.

Gość Andzia z parku
Czerwień koszenilowa - paskudztwo, ale dodawane nawet do preparatów witaminowych :o

Gość Tak, zawsze
Jakie znow paskudztwo? Normalne, naturalne robaczki...

Gość knj;po
ja patrzę na E, glutaminian sodu i kcal

Ja staram się czytać etykiety, jeśli mam czas. Jak znajduję dobry produkt, to staram się zapamiętać i przy następnych zakupach już idzie szybciej. Ostatnio mam na przykład obrzydzenie do mięsa kurzego, wiadomo, że pcha się do niego hormony i antybiotyki.