Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość redddy

Czy udalo wam sie stworzyc taka rodzine, ktorej sami nie mieliscie?

Polecane posty

Gość redddy

Staram sie z mezem o pierwsze dziecko. W moim rodzinnym domu bywalo roznie i kiedys przysieglam sobie, ze moje dzieci beda zyly inaczej, ze beda wracaly do domu z przyjemnoscia, ze dom bedzie oaza spokoju. Jak to jest u was?

Gość ruda małpa xx
Tak. Stworzyłam z mężem rodzinę, jakiej -ja-nie miałam...:) Bez alkoholu,awantur i nędzy...:( To moje największe, życiowe osiągnięcie.:classic_cool:

Gość redddy
U mnie nie bylo alkoholu, ale mialam znerwicowanego i despotycznego ojca. Mam jest dobra, ale taka nieporadna, obojetna. Brakowalo mi jej wsparcia, zainteresowania. Na szczescie moja maz jest przeciwienstwem mojego ojca. ruda malpa super, ze ci sie udalo :)

Gość redddy
Toksyczna malpa dziekuje :)

Gość alalalalong
ja mam taki zamiar, ale bardzo sie boje, ze bede powielac bledy moich rodzicow. Ze tak mi zryli psyche, ze nie dam rady. A slub za rok.

Gość ruda małpa xx
Też sobie przysięgałam, że moje dzieci będą miały prawdziwą, ciepłą rodzinę i spokojne dzieciństwo. I takie,właśnie, mają :D Dodatkowo cieszy mnie fakt, że moje rodzeństwo też ułożyło sobie szczęśliwie życie.Żadne z nas nie powieliło przykładu z rodzinnego domu. Nie jest prawdą, że patologia rodzi patologię, choć -przyznaję-trudno się wyrwać z "takiego" środowiska.:)

Gość redddy
Mialo byc do Toksyczna kobieta :) alalalalong - swiadomosc ich bledow to juz polowa sukcesu. A jak ich nie powielac? Wlasnie chcialabym uzyskac odpowiedz na to pytanie od tych, ktorym sie to udalo.

Gość alalalalong
moja rodzina z "zewnatrz" nie byla patologiczna. Ale w domu nie bylo rodzinnego ciepla. Moja matka jest tak perfekcyjna i nerwowa osoba, ze odbilo sie to na mnie. Denerwuje sie o byle pierdoly. Stluke szklanke i juz panika, bo w domu normalnie dostalabym opier...Lapie sie na tym, ze sie przejmuje, co by powiedziala matka, choc juz z nia nie mieszkam. Moj narzeczony mowi, ze powinnam wyluzowac i zapomniec o domowych przyzwyczajeniach. Staram sie, ale to dziala jakby podswiadomie.

Gość niemiecka kobitka
u mnie było niefajnie - mama znerwicowana, tata pantoflarz.... na razie powielam schemat.... (mam męża, nie mam dzieci)

U mnie jest inaczej - nie mam żadnej rodziny i nigdy nie będę mieć. Przynajmniej nikt nie będzie bił mnie i moich dzieci, nie będzie mnie zdradzał i okradał.

Gość alalalalong
niemiecka kobitka - no wypisz wymaluj jak u mnie...

Gość olkaaaaaaaaaa12345123456
alalalalong z ust mi to wyjelas:"Lapie sie na tym, ze sie przejmuje, co by powiedziala matka, choc juz z nia nie mieszkam." u mnie w domu oprocz matki z ktorą nie szlo sie dogadac i ktora byla nie do wytrzymania byl jeszcze ojciec alkoholik. Teraz mieszkają oddzielnie. Ojciec pije, nie pracuje, a mamie sie nic nie odmienilo, widac taki ciezki charakter jest niezmienialny. Poki co udaje mi sie nie powielac bledow, ale nie mamy z mezem na razie dzieci wiec nie wiem jak to bedzie

Gość parus
Wychowałam się w szczęśliwej rodzinie. Mam dobrych,kochających i mądrych rodziców, jednak mnie nie udało się stworzyć moim dzieciom takiego domu. Dlaczego??? Otóż mój ex mąż wyszedł z domu patologicznego, w którym rządziła wódka, awantury, zdrady. Byłam pewna, że widząc swoją matkę cierpiącą i samemu cierpiąc on będzie chciał mieć tzw.normalny dom. Niestety, geny i złe wychowanie, zły przykład zrobiły swoje. Mąż zostawił nas po 18 latach dla wywłoki........ Wciąż staram się dla swoich dzieci dbać o ciepło ogniska domowego, ale zadaję sobie pytanie, czy moje dzieci bedą postępować jak ich ojciec, czy wezmą przykład ze mnie i swoich kochających "dziadków". Dzisiaj wiem i przekazuję tę wiedzęswoim dzieciom, że ważne jest w jakim domu wychowali się nasi partnerzy i jakie geny odziedziczyli. Kiedyś taka wiedza nie istniała.