Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość male krostki

male krostki na twarzy dziecka?

Polecane posty

Gość male krostki

Moje dziecko jak sie dobrze przyjrzec pod slonce widac ze na policzkach na skorze ma takie krostki w kolorze skory wiec niewidoczne jak sie ktos nie przyjrzy . Ogolnie tez ma strasznie sucha skore taka bardzo delikatna- kiedy podnosze dziecko zaraz ma czerwone plamki na skorze. Corka ma zerowy apetyt do tego. Prawie nic nie je. czy to moze byc skaza bialkowa? Pije zwykle modyfikowane mleko

Gość no niestety........
moze to byc skaza białkowa.moje dziecko mialo tak samo.pod swoatło widoczne krosty,skóra na policzkach chropowata,reszta ciała na szczescie ok.apetyt stracił po przejsciu z cyca na modyfikowane.(po ok.2 tyg).male dziecko bardzo szybko sie odwadnia,sprawdzaj jej ciemiaczko,czy nie jest zapadniete.mi pediatra przepisala bebilon pepti,jezeli nie bedzie poprawy to znaczy ze ma rowniez nietolerancje laktozy i bedziemy przechodzic na nutramigen.teraz przechodzimy ze zwyklego bebilonu na bebilon pepti.stponiowo wg.zalecen pediatry wprowadzam je.corka na poczatku bardzo neichetnie pila ten pepti,teraz jest coraz lepiej.

idz do lekarza z tymi krostami lepiej... a na sucha skore polecam oilatum do kapieli- niezastapione :) najlepiej zamowic na allegro bo taniej wychodzi :) pozdrawiam