Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bojem siem .....

CZY BEDZIE WOJNA??

Polecane posty

Gość bojem siem .....

Wszystko wskazuje na to ,ze te szalone przepowiednie dotyczace roku 2012 mogą sie chociaz w częsci spełnic. 1. "Kryzys Irański" jest faktem. Nie wiem dlaczego, ale żadne media wczoraj nie podały inf. o udanym wsytrzeleniu rakiety balistycznej przez Izrael . Jeżeli doszłoby do konfliktu miedzy Izraelem a Iranem to zadziała efekt domina, walki obejmą cześc bliskiego wschodu ( kraje arabskie) no i oczywiscie USA także wkroczą do akcji. http://www.bliskiwschod.pl/1320274529,0,izraelska-proba-rakietowa-spekulacje-na-temat-ataku-na-iran Sytuacja na linii Iran - USA napięta jak diabli. To, że Iran ma atom i nie zawaha sie go użyc chyba wam wiadomo ? 2. Strefa Euro upada, byc może rozleci sie także sama unia, co zresztą zaskoczeniem az tak wielkim byc nie powinno, bo w elitach europejskich od dawna już było wiadome, że UE nie bedzie tym czym pierwotnie miała być. 3. Kryzys ekonomiczny. Specjaliści mówią, że prawdziwy kryzys dopiero przed nami, lata 2012-2014 to będzie apogeum światowej recesji(Kryzyk bankowy, realny rozpad strefy euro, zadłuzenie USA , ewentualny kryzys paliwowy w razie konfliktu na bliskim wschodzie) Wiec jak ? Wiem, ze pewnie nikt tego nie przeczyta i nie doda nic konstruktywnego od siebie, bo chuje , cipy i anal dominuja na forum:(

Gość bojem siem .....
nom, tak myślałam :(

Gość pokój ***
Któz to wie... jest trudny czas. Ale przepowiednie przerózne mówią iż Polska wygra w tej wojnie... różańcem :) tak więc łap się za broń ;)

Gość bojem siem .....
kurcze, ale mnie nie obchodzą żadne przepowiednie , tylko realna i trzeźwa ocena bierzących wydarzeń. Poza tym dlaleka jestem od tego ujmowania Pl w kategoriach "mesjasza narodów/wybranców" itd :O:O jakaś głupota totalna

Gość pokój ***
bojem siem ..... tu nie chodzi o ujmowanie w kategorii Mesjasza narodów, ale popatrz - jeszcze tylko w Polsce Kosciół zyje i modlitwa też jest w miarę powszechna. Tyle wierzących w Boga ludzi modli się, chociażby słychając Radia Maryja. Tyle samotnych babć z minimalną emeryturą wstawia się do Boga za tymi, którzy pobłądzili w życiu. Sądzisz, że to nie ma znaczenia?

na twoim ciele jest od cholery bakteri i syfu, myjesz sie, czyscisz cialo i dbasz o nie, ziemia to takie cialo na ktorym jest od cholery syfu i bakterii, zwia sie ludzie. ziemia nie zmywa ich poki co wiec jest chora, kicha- wulkany. ma katar-powodzie itd itd. ziemia ma raka, i wyrok juz zapadl,

Gość monifratr brustm
Wojna to szansa dla wielu na szybki awans, zdobycie majątku, wyrównanie porachunków i tak dalej. Mam depresję, nic mi się nie chce, więc sobie tak myślę, że może wojna mnie jakoś "ruszy". Albo mnie zabiją albo ja zabiję i wrócę do domu z łupami. Tak to widzę.

Gość bojem siem .....
ziemia ma raka, i wyrok juz zapadl, chcesz powiedziec, ze wybuch kolejnego konfliktu zbrojnego o swiatowym zachodzie jest z góry przesądzony ? siła wyższa?

Gość pokój ***
Mam depresję, nic mi się nie chce, więc sobie tak myślę, że może wojna mnie jakoś "ruszy". Albo mnie zabiją albo ja zabiję i wrócę do domu z łupami. Tak to widzę. :O na wojnie nie ma łupów. na wojnie jest tylko ból, cierpienie niewinnych i łzy...

Gość monifratr brustm
Scenariusz eskalacji konfliktu na Bliskim Wschodzie (to się piszę z wielkiej?) jest oczywiście możliwy. Polska, jeśli nawet będzie stała na uboczu, nie będziemy się bawili w żadne kontyngenty w ramach NATO, czy jakiejś ad hoc koalicji, to oberwiemy rykoszetem, bo zaangażowanie USA w tym rejonie, oznacza zupełną swobodę dla Rosji w Europie Środkowej (czy środkowej pisać należy z wielkiej litery?) i jeszcze silniejszą pozycję wobec Paryża, Berlina i Londynu. Oznacza to ni mnie, ni więcej, że Moskwa w ogniu płonącym na bliskim wschodzie upiecze swoją ulubioną pieczeń, czyli zlikwiduje suwerenność państw bałtyckich i Polski, by wreszcie powrócić do stanu, który dla Rosji jest zwyczajny od 200 lat z niewielkimi przerwami w latach 1918-39 i 1989-do nadal...

Gość bojem siem .....
pokój *** musisz najpierw zacząc sie leczyc, zeby miec siłę walczyc :P obawiam sie , ze jednak prędzej Cie zabiją a tak poważnie, to już w niepamięc odeszły obrazy wojny jakie znamy z filmów, ksiązek i przekazów Klyn_ a Ty jesteś wierzący (a)?

Gość monifratr brustm
pokój Jak to nie ma łupów? Łupy są zawsze. Wszystkie armie, na wojnach kradną, mniej lub bardziej. Indywidualni żołnierze próbują sobie coś tam przywieźć. Gdy Niemcy szli na wschód, kradli ile tylko możliwe. Kradli, że tak powiem instytucjonalnie, w majestacie swojego "prawa" i w ramach prywatnej inicjatywy. Gdy szczodrobliwy batiuszka Stalin "podarował" Polsce tzw: Ziemie Odzyskane, wielu Polaków ruszyło na nie, by coś sobie tam "zabezpieczyć", nim sowiecie do końca wszystko rozkradną. Niejedna fortunka powstała z szabru. Oczywiście to wszystko odbywa się pośród bólu, cierpienia, niesprawiedliwości...

Gość bojem siem .....
monifratr brustm z dużej :) Wydaje mi sie , ze Rosja nie zlikwiduje suwerenności państw , które kiedyś tworzyły blok komunistyczny w ten sposób o jakim mówisz. Rosja ma coś co pozwala jej trzymać w ryzach całą Europę : gaz. Wystarczy "zakręcić kurek" i Europa leży . Juz pomijajm kwestię gazociągu północnego który de facto odcina własnie kraje bałtyckie od gazu. Poza tym pozwoliłoby to jej także rozprawić sie ostatecznie chociażby z Czeczenia. No i zbliżyć ekonomicznie i gospodarczo do Chin.

Gość pokój ***
łupy ociekające krwią niewinnych? One nikomu szczescia nie przyniosą...

Gość bojem siem .....
po to sa wojny aby zdobywac łupy , a nimi może byc wszystko ( wojna jest także po to, zeby napedzac upadająca gospodarkę...pewnie dlatego USA , które powinno zbankrutowac angazuje sie w kolejne konflikty)

Gość ypsylonik27
rozpad unii to dla nas wolność

hmm. bol, cierpienie, nieprawiedliwosc. oto fundamenty tego swiata, pora juz skonczyc z tym, koniec bolu, cierpienia, niesprawiedliwosci, koniec tego okrutnego swiata.

Gość bojem siem .....
Klyn_ Tak jestem, po swojemu. a co to znaczy :)?

Gość monifratr brustm
bojem się :D leczę się, ale to nie jest tak jak myślisz. Czytałem o wielu osobach, które miały zespół podobnych objawów do moich i znam siebie już dość dobrze. Działam dobrze, szybko i skutecznie tylko w silnym stresie i że tak powiem od akcji do akcji. Długotrwały mozolny zwyczajny wysiłek męczy mnie jak cholera. Codzienna praca od - do, to dla mnie groza. Gdyby nie pewne okoliczności osobiste, możliwe, że dawno rzuciłbym wszystko i pojechał, może do Czeczenii, by zabijać putinowskich kagiebistów. Z tym, że nie nadaję się do mordowania cywilów, palenia, gwałcenia, znęcania się. Rabunek z umiarem :D We mnie jest silny wątek autodestrukcji i myślenie, że albo przeżyję, albo nie. Ja zawsze lepiej czułem się w chaosie, nieporządku, niż w świecie jako tako poukładanym.

Gość monifratr brustm
Klyn_ hmm. bol, cierpienie, nieprawiedliwosc. oto fundamenty tego swiata, pora juz skonczyc z tym, koniec bolu, cierpienia, niesprawiedliwosci, koniec tego okrutnego swiata. Tak to są te fundamenty, ale co do reszty się nie zgadzam, pomimo, że świat mi już dawno zbrzydł. Nie nam decydować, za innych, za ludzkość, czy świat ma się już skończyć, czy nie. Są tacy, którzy nawet w biedzie, potrafią cieszyć się życiem. Niech się cieszą, ja nie życzę sprawiedliwym ludziom źle. Ja po prostu mam już swojej emocjonalnej mordęgi dosyć. Witkacy zaciągnął się do armii rosyjskiej, był cholernie odważny, ale przecież nie dla cara, tylko z tej wewnętrznej męki, tych cholernych sprzeczności. Wojował by zginąć, lub by raczej dać losowi, opatrzności okazję do uśmiercenia go.

Gość bojem siem .....
monifratr brustm taki weltshmerz Cie dopadł + wysoki stopień reaktywności:P?

Gość monifratr brustm
łupy ociekające krwią niewinnych? One nikomu szczescia nie przyniosą... :D Wierzysz w to??? :D Czy zdajesz sobie sprawę, że bez względu na przegraną wojnę, rabunki sowieckie i innych koalicjantów, Niemcy i tak nakradli tak wiele w całej Europie, że te pieniądze zasiliły niemiecką gospodarkę i poza planem Marshalla, zbudowały potęgę gospodarczą Niemiec z której korzystają z radością do dziś miliony Niemców i nie tylko. Czy wiesz, że Bank Anglii założył pirat w służbie jej Królewskiej Mości Elżbiety I ? Czy wiesz, jak powstały potężne i zamożne kraje, takie jak Holandia, Zjednoczone Królestwo? Ile włożyły wysiłku i pomysłowości w eksploatację, rabunek podbitych krajów? Całe pokolenia korzystały i korzystają do dziś z tych zdobytych, zrabowanych na rozmaite sposoby, dóbr. A czy zdajesz sobie sprawę, że Niemcy wyniszczając Polskę, zarówno materialnie jak i ludnościowo, intelektualnie, moralnie, do dziś czerpią z tego korzyści? Przecież, gdyby poczekali tak jeszcze z (tak sobie spekuluję) 20 lat, to mieliby do czynienia z dość silnym państwem, konkurującym politycznie i gospodarczo. Pisząc to opieram się na tym, jaką politykę gospodarczą II RP wdrażała w końcu lat 30, stawiając na rozwój nowoczesnych działów gospodarki, własną myśl techniczną i suwerenność w polityce międzynarodowej. Nie oszukuj się, niestety jest dokładnie odwrotnie jak myślisz. Kolejne plemiona żyły na ziemiach zagrabionych, kolejne księstewka wyniszczały słabszych sąsiadów i tak dalej i dalej. Świat to podłe miejsce, chociaż bywają ludzie sprawiedliwi, jak choćby Gandhi, wielki człowiek.

Gość monifratr brustm
Weltshmerz, towarzyszy mi od bardzo dawna :D Reaktywność wzrosła mi bo się na coś tam wkurwiłem, może i niesłusznie :D A tak w ogóle lubię pogadać z inteligentnymi ludźmi. Nie, żebym nie lubił bełkotania o analu, ale ile można..? :classic_cool:

Gość monifratr brustm
Żeby nieco odetchnąć od dyskusji, ale jednocześnie nie popaść w banał, głupią rozrywkę, proponuję to: http://www.youtube.com/watch?v=8r5VMkZFC-Y Może już znacie, ale jeśli tak, to warto sobie przypomnieć ;)

Gość prawdziwaiiiindiankazkafe
Wiecie niestety ja znaczę wiecej od rodziny królewskiej w Londynie. Oni znaczą kasę, a ja mam większe znaczenie i rządzę ja. No to mieli rządzić żeby to miało sens. Nie dam im amazona w Polsce i nie będą go mieć. Firmą się zawsze będę insteresowac bo na mnie, że byłam w Niemczech i nie dostałam pracy, ale to jest z USA i tyle. No wiec ja się od tego odcinam. Bo leciałam papierami zamiast ludżmi. A oni lecieli AUTEM - też nie człowiekiem. I tak mi auto poleciało, znalazłam sie ZUPEŁNIE BEZ SENSU wiecie w ogrodnictwie, dalej tragedia bo ani nie rozumieją jak to jest. Ale rodziców matki mam i nic mi sie nie stanie, a wy się martwcie. Tak mi nic nie mogą gnoje zrobić. A tak? Wy myślicie, że mi było lekko w życiu? Jak i teraz. Cudem nie na ulicy - Agnieszka Smieszka - ona miała w burdelu siedzieć niemieckim. Po co to ogrodnictwo tam jest to nikt nie wie. Moze sie straci ten własciciel, całość zamkną i cicho jest. PO AMAZONIE ogrodnictwo. Wam chyba BIJE NA ŁEB. Jak juz to herbata i miałabym tam też rodziców matki i do dziś tam jestem. I cała historia to jest. :( ALE Z WAS SZUJE :( I OBY WAS WSZYSTKICH TRAFIŁ SZLAG z tymi cygaństwami waszymi a te rodzinę w Polsce tez. Ale się urządzili mną. I co? Myśleli że tak zawsze? Nieżli :(

Nie, nie będzie wojny. Najbliższe ważne wydarzenia to: 4 grudnia - wybory parlamentarne w Rosji; 8-10 grudnia - szczyt Unii Europejskiej; 13 grudnia - kolejny Marsz Niepodległości (pseudokiboli z Jarosławem Kaczyńskim na czele); 26 grudnia - Boże Narodzenie; 31 grudnia - Sylwester 2011/2012 Mamy nadzieję że tym razem posłowie PiS-u wezmą udział we wspólnym sejmowym łamaniu się opłatkiem :)

Gość bojem siem .....
jezzu , owca przysżła:D