Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam se nerwa

SERONIL,VELAXIN,FLUANXOL, ktoś bierze na NERWICE?

Polecane posty

Gość mam se nerwa

Czy ktoś z was zna te leki? Dziś kupiłam w aptece te leki i troche jestem przerażona ich ilością. Co prawda dawki nie sa duże no ale 3 rózne leki.

Gość mam se nerwa
Niestety jak do tej pory Cital nie pomogł, pozniej był Asertin i rowniez nie pomogł a teraz jest trzecie podejscie z 3 róznymi lekami

Gość mam se nerwa
Przy Citalu i asertinie odczuwałam dodatkowy niepokuj i ciągle napięcie, ale reszta objawów mi nie ustępowała.

Gość mpmpmp
masz brac wszystkie trzy????????? pierwsze slysze.......

Gość mam se nerwa
Jestem załamana, jak tak dalej pojdzie to chyba odpuszcze sobie leki, a drugiej strony bez pomocy to chyba na dłuzsza mete sobie nie poradzę

Gość mam se nerwa
tak wszytskie 3:-( seronil malutka dawka 10 mg fluoanxol jeszcze mniejsza 0,5 mg a velanix 37,5 mg

Gość mam se nerwa
własnie też sie zastanawiam czy to nie przesada, boję się zażyć tyle tabletek:-( Niby asertin jak miałam to dawka była 50 mg wiec dawkowo jest podobnie, tylko dlaczego az 3 leki?

Gość mam se nerwa
czy ktos z was tez zażywa taka ilosc leków?

Gość mpmpmp
nie mam pojęcia.sama mam nerwice ale lek tylko jeden-cital

Gość mpmpmp
cos nie wychodzi:O

Gość mam se nerwa
Mi cital niestety nie pomógl:-( Jestem juz po leczeniu citalem i asertinem i jedynie co odczuwam po tych lekach to taki niepokój, ciagły stres i zdenerwowanie. Teraz lekarka powiedziala ze musimy w takim razie działać inaczej, trochę w stronę wyciszenia. velaxin i fluanxol bede brac na noc a seronil na pobudzenia malutka dawke rano

Gość mpmpmp
nie moge wkleic linku ale zrobilam intereakcje tych lekow i wychodzi ,ze nie kłocą sie ze sobą wklejam- Kliknij odpowiednią komórkę tabeli aby wyświetlić szczegóły interakcji. LekNr1 Seronil1 Fluanxol2 Velaxin3 INTERPRETACJA WYNIKÓW - OPIS RODZAJU INTERAKCJI Badanie interakcji powyższych leków nie wykazało występowania między nimi interakcji.

Gość mam se nerwa
a ja oczywiscie jak to ja poczytalam troche o tych lekach i tam wcale nie pisze nic o działaniu uspakajajacym. I jeszcze ciagle sie martwie czy ona są z prawidłowej grupy bo z tego co wiem to cital jest z SSRI a podobno nie wolno mieszac z jakas inna grupą

Gość mam se nerwa
aha czyli odpowiedziałas w sumie na jedna z moich obaw , czyli znaczy sie ze dobrze sa dobrane.

Gość mpmpmp
wydaje mi sie ,ze jednak lekarka miala racje:) spróbuj.. jak masz wątpliwosci zadzwon i powiedz ,ze sie boisz.

Gość mpmpmp
ssri-to grupa lekow.kazdy z nich dziala podobnie ale......nie tak samo. leki z tej grupy dzialaja przeciwlękowo bo dzialaja w obrębie mozgu odpowiedzialnym za lęk..np.jedne dzalając skrecaja w prawo inne w lewo;),inny enzym je metabolizuje itp (to tak po chlopsku wytłumaczone:P) reszty lekow nie znam ale są z innej grupy wiec bedą oddzialowywać w troche innym rejonie. nerwica to gowno😠 próbuj

Gość mam se nerwa
dzięki mpmpmp chyba nie ma co świrować i posłuchać lekarki. Ogólnie dawki sa małe podobne do moich wczesniejszych przy citalu i asertinie. A nerwica to straszne gówno które niestety strasznie mnie ogranicza w życiu. Co gorsze to zauważam ze z roku na rok się pogarsza to pieroństwo.

Gość mam se nerwa
w sumie to ja mam nerwice połaczona z lekka depresja bo oprocz moich dolegliwosci newricowaych jestem przygnebiona, ale to podobno normalne ze te dwie choroby się łączą. Zaczyna sie od nerwicy a pozniej dołącza depresja. W sumie i tak sie ciesze bo moja nerwica nie jest jakaś tragiczna. Nieraz tu czytam o naprawde cięzkich przypadkach. Ja na szczescie potrafie wyjsc z domu, potrafie rozmawiać z obcymi natomiast nie wiedziec czemu izoluje sie od znajomych i rodziny. Jestem ciagle zestresowana, roztrzesiona, rece mi dygotają, czerwienie się. ciagle obsesyjnie widze w swojej głowie czarne sceniariusze.

Gość mam se nerwa
mpmpmp a jak u ciebie objawia sie to pieronstwo? jaka dawke bierzesz?ile czasu sie leczysz i czy chodzisz na psychoterapie?

Gość mam se nerwa
Oprócz tych objawow o ktorych wyzjej napisałam mam straszne problemy z pamięcia i koncentrają. Wszystko zapisuje sobie na kartkach. W rpacy mam stos kartek, przy kazdewj rozmowie telefonicznej odrazu wszytsko zapisuje bo po odlozeniu sluchawki nie pamietam żadnych konkretów:-( To jest straszne! Poza tym nie potrafie sie na niczym skupic. czytam ksiazke i pod koniec strony łapię sie na tym ze nie wiem o co chodziło i czytam znowu. Czy tez tak macie?

Gość mam se nerwa
czy te problemy z pamiecią to juz tak na stałe?

Gość tyz mam nerwa
tez mam nerwice i dziwi mnie ze masz trzy rozne leki

Gość tyz mam nerwa
ale chyba musisz zaryzykowac bo lekarz napewno wie co robi