Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość makador

ile na wsi wynosi podatek za posiadanie psa

Polecane posty

Gość makador

przywiązanego grubym łańcuchem do budy ?

Mieszkam na wsi i pierwszy raz słyszę o czymś takim A mam kilka psów Jeden stoi na łańcuchu bo groźny jest

2 mozesz miec za freeee!!!!! To nie wiesz, ze na wsi sie podatków nie placi normalnych? Tylko wy mieszczuchy, niedlugo za kazdego puszczonego baka bedziecie placic, bo przeciez zanieczyszczacie powietrze

W Polsce podatek od posiadania psa obowiązywał do 31 grudnia 2007 r. Był to podatek bezpośredni i kwotowy. Jego wysokość ustalana była przez gminy, jednak ograniczona przez rozporządzenie ministerialne. W 2007 r. wynosił przeważnie 40 złotych. Całość podatku wpływała do budżetu gmin. Poza celem fiskalnym, podatek miał również na celu ograniczanie ilości zwierząt. Z podatku wyłączone były psy gospodarskie, jednak najwyżej dwa na jednej posesji. W związku ze zmianą ustawy o podatkach i opłatach lokalnych, od 1 stycznia 2008 r. podatek ten został zniesiony, natomiast w jego miejsce istnieje możliwość wprowadzenia fakultatywnej opłaty za posiadanie psa, uzależnionej od rady gminy w zakresie jej poboru, wysokości czy terminu płatności. W 2011 roku maksymalna stawka tej opłaty może wynosić 110,66 zł

Gość 43242344rere
Czyli po prostu zmienił nazwę... Dla mnie to skandal i makabra. I tak psów za duzo, a oni jeszcze daja powód do pozbywania sie ich. Dlaczego od posiadania dziecka nie zrobic opłaty???

Gość Dealernj

Padłem....pieski w miastach po trawnikach wszędzie eobią ee.Tam podatki, na wiosce pies pilnuje domu z ogradem i gospodarstw ....gospodarstwo zwolnione.W mieście pieski wypachnione to podatek jak tralala się należy.Podatek czy opłata bez różnicy jak się zowie, wioseczką trzeba odpuścić.