Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polokoloaaa

Lot do Nowego Jorku czy jak wysiedzieć tyle godzin ???

Polecane posty

Gość polokoloaaa

Czy ktoś ma klaustrofobię i boi się zamkniętych pomieszczeń z których nie może wyjść wytrzyma lot do ameryki :o bo pasuje mi tam się wybrać w styczniu a przeraża mnie sama myśl o tylu godzinnym siedzeniu w zamkniętym pomieszczeniu :o

Gość dfefesfse
może wolisz Titanickiem popłynąc?

Gość sa ale z obcymi nie gadają
przed wylotem wyładować się

Gość ptasiek nastroszony
mozna wyjsc na basen poplywac, albo i w kosza na hali pograc albo na wysokie stolki przy barze drinka wychylic

Gość polokoloaaa
ja się najmniej boję zakrzepów bardziej moje się mojej klaustrofobii i tego że zaczne tam się zachowywać tak jak w windzie która się zatnie :o mam straszną klaustrofobię :( nie mogę siedzieć w ogóle w zamkniętych pomieszczeniach z których wiem że nie mogę wyjść kiedy chcę :o

Gość VaVa2222222222
nie poleciał bym bo jestem palaczem za długo współczuje po co sie tam pchasz ?

Gość polokoloaaa
a ską płyną statki do nowego jorku ? I ile trwa taki rejs ??

Gość polokoloaaa
alkoholu pić nie mogę bo po jednym piwie już rzygam jak kot :o jak pech to pech. Lot nie jest obowiązkiem po prostu zaprasza mnie tam przyjaciółka chce żebym przyleciała na miesiąc albo ile chce, fajna przygoda chciałabym się tam znaleźć ale na samą myśl o locie robi mi sie słabo :o

Gość ptasiek nastroszony
czesc Jenny . witaj Niewiasto mila, czemu zdjecia Twego nie ma ?chcialbym czasem spojrzec na Cie

Gość ja też szukam butów .
VaVa2222222222 serio nie poleciałbyś tylko dlatego że palisz ? NIe dał rady być wytrzymać ?

Gość Pola z Krakowa
mam tatę w Stanach leciałam kilka razy - dasz radę :) weź mp3 - no chyba że chrapanie Cie nie denerwuje książkę, jeśli masz e-book'a lub zwykłą książkę Moja mama lata tam i wewte średnio co miesiąc zapytam jutro czy ma jakieś techniki by przetrwać lot ja leciałam do chicago - 2h dłużej NY dla mnie to miasto ma swoją aurę cosmopolitan to dobre określenie i ta tolerancja :) I like it

Gość polopoaaa
Pola z Krakowa jakbyś znała jakies techniki to proszę daj mi znać ja sobie ten temat zapisze i gdybyś czegoś się dowiedziała to napisz tu proszę :) Mi notebook ani mp3 nie pomoże, jak mi ktoś zamyka drzwi i ja nie mogę wyjść to zaczynam się nakręcać :o kurde tak bym chciała być w nowym jorku a przez ten głupi lęk nie dam rady :/

Gość polopoaaa
niech ktoś mi jeszcze napisze ile trwa taki lot z krakowa do nowego jorku ?

Gość okejajczeraj
ja się szczerze mówiąc najebałam i poszłam sapać ale to i tak tylko 10 godzin przez resztę czasu czytałam/słuchałam muzyki/gadałam/łaziłam po pokładzie i jakoś mi zleciało :P

"ale wiesz że zaraz mnie zlinczują .." Nie ma co się dziwić. Zachowujesz się jak nienormalna.

Gość Pola z Krakowa
dasz radę!!! moja córka też panikowała, a teraz ciągle pyta kiedy tam pojedzie z babcią ma 13 lat, dla niej jazda samochodem 10km to był prawdziwy hardcord, 10km z przystanka jeśli nie to wymioty albo zażyj coś uspokajającego ale córka lot dość dobrze przeżyła, też ma/miała klaustofibię - trudno wyczuć co teraz jej dolega ;) ale mp3 weź warto naprawdę dopytam acha i jeszcze ważna rzecz: poinformuj personel pokładowym o klaustofobii (stewardesse), nie myśl o strachu, czytaj książkę

Gość polopoaaa
a co się stanie jak wpadnę w panikę i zacznę błagać żeby mnie wysadzili ? :o

Gość oxo
Lot trwa średnio koło 8-10 godzin. Ja z Frankfurtu do Chicago leciałam 8 godzin. Z Polski są loty bezpośrednie do Chicago, DO NY chyba nie ma, ale moze sie mylę. Klaustrofobia to choroba i nie wiem czy cos Tobie pomoze. Sam lot jest fajny, w samolocie masz duzo miejsca, korytarz, mozna pochodzic, pogadac z kims obok, poczytac ciekawa ksiazke i pospac. Poza tym zawsze pozytywne myslenie: "wytrzymam, musze zobaczyc przyjaciółke, musze zobaczyc NY i zaszalec na zakupach ;) " W samolocie ogladniesz kilka filmow, co chwile cos daja do jedzenia, cos sie dzieje, czas szybko leci. Moze wez leki nasenne czy uspokajajace to Cie nieco rozleniwią. Wez nocny lot to lepiej sie bedzie spalo, chociaz po jedzeniu to wszyscy sie zawijaja i drzemią albo ogladaja filmy. 8 godzin to tyle co podroz z Gdanska do Krakowa pociagiem.

Gość Pola z Krakowa
do ny lot trwa 9h, nie wiem dlaczego podaja ze 14 - do Chicago 11, ma to jakiś związek ze strefą czasową i ważne info o ile na odprawie bagażowej do Europy czy Azji stawiasz się 1h przed odlotem o tyle do Stanów 2h przed, kiedyś było 4!

Gość okejajczeraj
jennifer muszę cię zmartwić nie jesteś normalna. i stwierdzam to jako osoba bezstronna :D

Gość ptasiek nastroszony
Jenny to super Dziewczyna. i piękna

Gość Pola z Krakowa
jeśli wpadniesz w panikę pdadzą srodek uspokajający ew taką maszynę z tlenem, ew zaczną z tobą ćwiczyć oddech :)