Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość też mam pytanie

pytanie o ubezpieczenie zdrowotne. zna się ktoś?

Polecane posty

Gość też mam pytanie

w październiku skończyłam studia i nie wiem jak z ubezpieczeniem. zarejestrowałam się u UP i tam mi powiedzieli ze oni mnie będą ubezpieczać bo nie mogę być juz na ubezpieczeniu mojej mamy bo choć nie mam 26 lat to juz się nie uczę. natomiast u mojej mamy w pracy podbijają mi pieczątki z ubezpieczeniem a mojej mamy koleżanki z pracy córka w dniu 26 urodzina dostała od nich polecony że od dnia tego i tego już jej nie ubezpieczają. a ona się już od 2 lat nie uczyła ( zresztą siedzi za granicą), więc wyszło na to że oni bez względu na to czy się uczę czy nie uczę ubezpieczają dziecko do 26 r.ż A babka w UP mówiła że to niemożliwe bo już się nie uczę i wraz z utratą statusu studenta automatycznie trace prawo do bycia na ubezpieczeniu mamy. o co chodzi?

Gość logoped.......
jak sie nie uczyla i nie pracowala to nie mogli jej ubezpieczac rodzice

Gość też mam pytanie
chodzi o to, ze ta córka się nie uczyła (i była za granicą) a matka cały czas pracowała i jej córkę ubezpieczali aż do 26 r.ż mimo że sie nie uczyła o to mi chodzi. dopiero w dniu 26 urodzin dostała polecony ze zakład pracy od tego dnia już jej nie ubezpiecza

Gość logoped.......
to niemozliwe, ta babka ci dobrze powiedziala, widocznie jakies oszukanstwo. moze klamali ze sie uczyla za granicą? a jak prawda wyjdzie na jaw to bedzie miec przesrane

Gość też mam pytanie
no to juz nie wiem. czyli nie ma takiej opcji, ze jeśli juz się nie uczę a mam 24 lata dalej jestem ubezpieczona u mamy? wiesz to na 100 % czy to są Twoje domniemania a nie wiedza

Gość logoped.......
nie ma niestety, kazdy by tak chcial. ja tez juz sie nie ucze, skonczylam 24 lata i nie moge byc ubezpieczona pod rodzicow, tylko w pupie niestety

Gość też mam pytanie
to dlaczego w pracy nikt tego nie sprawdza czy dzieciak się uczy? tylko bez 2 zdań podbijają pieczątki i nikt o nic nie pyta? to chyba nie tamta dziewczyna będzie miała przesrane tylko te panie które te pieczątki podbijają bo chyba powinny znać prawo?powinny pytać o status dziecka ( student czy nie) a nie bezmyślnie stawiać pieczątki. nie rozumiem...

Gość gość
obowiązek wyrejestrowania dziecka ciąży na rodzicach, nie na ubezpieczyciela