Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kuchareczka jakich malo ;)

śpiworek do spania praktyczny? od urodzeni, kiedy najlepeiej?

Polecane posty

Gość kuchareczka jakich malo ;)

nie wiem czy kupic do spnia spiworek czy posciel.. rodze w lutym

Gość niebieska1133
ja wolałam pościel. w lato i tak jest gorąco. w zimę ubieram córkę cieplej na noc (20 stopni, to body krótki rękaw, rajstopy i bluzka z długim rękawem) więc jak jej ciepło to się sama odkrywa. Czasem jak nie śpię to ją przykrywam jeszcze raz:-)

Gość mamama27
u mnie sydnek długo spał w rożku - w śpiworku cieżko dziecko położyć na boku - w śpiworku spał jak już umiał się przekręcać - koło 3 m-ca i tak do 6 kiedy przyszło lato i synek podrósł na tyle że nie bałam się że rzuci kołderkę na glowe i nie będzie umial jej ściągnąc

Jak dla mnie dla noworodka niepraktyczne, bo przewijałam go czasem po 15 razy na dobę, i po prostu wyjmowanie ze śpiworka byłoby niewygodne, tak że przez pierwsze 1,5 mca bez sensu. Jak miał 6 mcy zaczął wstawać w łóżeczku, a o śpiworek by się potykał, więc też odpada. Spał od urodzenia w pajacyku, przykryty kocykiem (rożka nie uznawał), nawet jak się rozkopał to nic się nie działo, spał dalej. Na pościeli niemowlęcej mam napisane że zalecana powyżej roku, ale chyba mu na zimę teraz dam (ma 9 mcy)

Gość giftoit
POLECAM ŚPIWOREK :) U nas sie sprawdził idealnie,mały miał od urodzenia do 6 miesiecy a teraz kupiłam mu taki do roku czasu,uważam za rewelacje.Dziecko urodziło sie w kwietniu wiec było chłodno nocami i dniami i spało w tym słodko,nieprawda ze marzna w tym raczki,zwlaszcza jesli damy mu niedrapki dodatkowo.Teraz dziecko ma 8 mieciecy ,i strasznie sie wierci w łózeczku fika nogami na okrągło i spanie pod kołderkaczy kocykiem odpada! nie polecam kołderki czy poscieli bo dziecko w wieku mojego sie rozkopuje a ze spiworka sie nie wyslizgnie,Ja jestem zdecydowanie zwolenniczka spiworków!