Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość babyface1234

MAM JUTRO IŚC SPRZĄTAC I OKAZAŁO SIĘ, ŻE ...

Polecane posty

Gość babyface1234

mam umyc okna :O ja potrzebuje pieniędzy - mam 20lat zgłosiłam się.. bo potrafię sprzątac ale pastowanie i mycie okien to chyba cięzka sprawa:O najpierw biuro a potem prywatny dom.. ok 8 h - 10zł/h .. JAK MYC OKNA ABY NIE BYŁO SMUG ?:O MOŻE TO ŚMIESZNE PYTANIE:(

Gość faeewewer
Spirytusem przemyj na końcu to nie będzie smug ;)

Gość LEIJNPOJMO
z tym spirytusem to serio? wogole jak myjecie okna?

Gość faeewewer
Serio, serio sprawdź sobie skład jaki mają środki do czyszczenia to zobaczysz że wszędzie spirygon ;)

Gość bakteria hel.pyroli
Zamiast spirytusa możesz użyć octu - działa tak samo.

Gość faeewewer
bakteria hel.pyroli Zamiast spirytusa możesz użyć octu - działa tak samo. Ale octu się nie napijesz podczas sprzątania :P

Gość babyface1234
ale to oni mi dadzą środki, oni tam będą.. :O wiec przeciez nie przyjde tam z butelką octu bo by chyba uamrli ze smrodu :O nie będę sama.. myslalam, ze to w prywatnym domu a tu sie okazuje, ze najpier biuro a potem dom :O pieniadze jak dla mnie ok, ale nie chce sie zbłaźnic:O

Gość ;l;lm;lm;lmm
tyle ze ocet moze za bardzo cuchnac, wiesz co jest najlepsze? wystraczy zwykly plyn i recznik toaletowy, -gwarancja ze nie bedzie smug. ze szmatka roznie bywa ale z recznikiem nigdy

Gość ;l;lm;lm;lmm
przynies swoj recznik toaletowy wtakim razie i po klopocie

Gość babyface1234
naprawde po ręczniku toaletowym nie ma smug?

Gość babyface1234
czyli myc płynem i wycierac ręcznikiem toaletowym tak?

Gość faeewewer
No możesz tak zrobić- a to nigdy nie myłaś okien? A ręcznik może smug nie zostawi, ale takie małe paprochy.

Gość bakteria hel.pyroli
No tak :D Z tym, że ocet bezpieczniejszy i gwarancja, że dokończy sprzątanie. Po spirytusie mogłoby być ciężko :D A tak na poważnie - racja z tymi ręcznikami kuchennymi czy tam papierem. Ale dodam jeszcze, że taki sam efekt można uzyskać pomiętą gazetą :D Ale współczuję. Nie wiem w jakim rejonie Polski mieszkasz, ale prawdopodobieństwo zamarzania szyb jest dość duże. Myłam dziś okna i w brodę sobie plułam, że nie zrobiłam tego w cieplejszy dzień :)

Ale ten ocet to przecież rozcieńczony. dolej do wody trochę i jazda:) słyszałam też o zwykłych czarno-białych gazetach - nie pozostawiaja smug. Po prostu po myciu trzeba przetrzeć szybę. Ale faktycznie lepsze od sciereczek są papierowe ręczniki. u mnie w biurze jak dziewczyna umyła okna to masakra jakaś zostawiła tylko rozmazany brud... powodzenia:) srebrna biżuteria http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=10354334

Gość babyface1234
mam myc tylko od wewnętrznej strony. kraków

Gość bakteria hel.pyroli
Bezsensu... po co myć tylko od wewnątrz? Dalej będą brudne. Ale to na plus dla Ciebie :)

Gość babyface1234
bo u nas waitr wielki i deszcz wiec pewnie dlatego nie ma sensu od zewnętrznej.. pomysle nad tym ocetem aby go dolac do wody i wziac reczniki.. dzieki:)

Gość ja myje tak
Ja jak myje okna to zawsze najpierw szmatka, woda z plynem do mycia naczyn(nie duzo!na wiaderko 2-3 krople wystarcza) nastepnie "spsikuje" plynem do szyb, nastepnie jade sciagaczka i na koniec recznikiem papierowym scieram to czego sciagaczka nie sciagnela.

Gość reeevvvvennnka
plyn do szyb, spryskujesz (tak na okno ze dwa razy) myjesz gabeczką, czy sciereczką, potem wysuszasz recznikiem kuchennym, (trzesz dotąd az nie bedzie smug) papier toaletowy odradzam. Albo plynem do mycia naczyn, ale on jest tlusciejszy... Zobacz na plynie do szyb czy zawiera jakis alkohol, jesli tak bedzie ci latwiej. A tak na powaznie pieknie myje sie szyby rajstopami! ja zawsze jakies stare znajde, dziurawe, niepotrzebne... i poleruje szybe... nie ma smug wcale! 🖐️

Gość lepszy ocet
Z ręcznikami uważaj, bo niektóre zostawiają takie jakby paproszki. Ogólnie bardzo dobre są ręczniki z lidla, 3-warstwowe, tanie, wydajne (bo grube i się nie rwą) i nie zostawiają śladów. Ja kupiłam też takie niebieskie ściereczki z lidla i ostatnio umyłam tak, że najpierw spryskałam szybę wodą z octem, umyłam szybę jedną ściereczką (tzw. brudną), potem do sucha wytarłam drugą (tzw. suchą) i miałam super czyste okna. Kolejne okna myłam wg tego samego schematu, więc jedna ściereczka była ciągle sucha i nią wycierałam. Ściereczki nazywają się aquapur chyba i są 2 w paczce, kosztują jakieś 7 zł. Można je prać normalnie, ja umyłam jednorazowo jedno duże okno z drzwiami balkonowymi i 4 podwójne pokojowe.

Gość hgfds
dziewucho,w stajni sie chowałaś????????? jak mozna miec 20 lat i nigdy nie umyc okna??????? wezmie sie to taka,pieniadze trzeba zaplacic.....mam nadzieje,ze przylozysz sie do roboty...frajerow z ludzi nie rob...

Gość myjumyju
ale pamietaj, ze najpierw framugi umyj,potem szyby