Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocy dziewczynyyyy

łóżeczko dla dziecka z ikea? dobre, czy nie?

Polecane posty

Gość pomocy dziewczynyyyy

mam na mysli lozeczka dla niemowlat i malych dzieci

Gość karmiaca_mamsiaa
a dlaczego mialoby byc "niedobre" wydaje mi sie ze to raczej zalezy jaki materac jest w lozeczku

Gość mamamamamamamamamammaammmamamm
ja mialam lozeczko z ikei i bylam zadowolona, nie chcialam jakis udziwnien wiec wzielam to najprostrze za 89zl. jedyna wada bylo brak mozliwosci wyciagniecia szczebelkow gdy dziecko bylo wieksze.

Gość a ja jutro
jade po komode dla mojego malenstwa, tak mysle co by tu jeszcze kupic dla malego??macie pomysly?

a ja jutro - my kupiliśmy jeszcze z Ikei lampkę na ścianę KSIĘŻYC i do tego dobraliśmy ściemniacz - sprawdza się rewelacyjnie w nocy - nie musisz zapalać "całego" światła :)

Gość a ja jutro
dzieki pomocna mama, napewno zwroce uwage na ta lampke:)

Gość gtrgrtgr
Mam ich najtańsze łóżeczko. Mała śpi w nim już ponad dwa lata, poza tym skacze i łóżeczko się trzyma. Górna belka szczebelków trochę się wygięła na zewnątrz (to ledwo widoczne, tylko pod jednym kątem). W starych polskich, solidnych łóżeczkach byłoby to nie do pomyślenia. Być może kolejne dzieci w tym naszym łóżeczku z Ikei już nie byłyby bezpieczne. Niemniej te łóżeczko posłuży jeszcze z rok.

Wiem tyle że tych łóżeczek nie należy rozkręcać i skręcać ponownie- my mieliśmy takie używane, rozkręcane właśnie i szybko zaczęło się rozwalać, więc trzeba uważać. Ale te zrobione raz wydają się być solidnie. Teraz mam tymczasowe łóżeczko, i myślę właśnie o takim z opuszczanym bokiem, jak w linku wyżej. Ja kupiłam tam od razu komodę Hemnes, taką na trzy szuflady (bardzo polecam), kieszenie- są na ścianę, ale dałam je do łóżeczka- super praktyczna rzecz bo są ze sztucznego tworzywa, więc nie ubrudzą się od kremu czy chusteczek tak jak takie tekstylne, dodawane do kompletów pościeli. Kieszenie takie: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70163263/ i lampkę też kupowałam, taką: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30128813/ . Można też pościel jeśli chcesz używać od razu (chociaż polecają powyżej roku), od razu kupowałam prześcieradła dla dziecka no i gdybym nie miała ochraniacza, też bym kupiła tam. Na początek więcej nie trzeba, chyba że jeździsz raz na rok to można też rzeczy dla starszego niemowlaka, jak plastikowa miseczka, gryzak- ochraniacz na łóżeczko, zabezpieczenia do kontaktu czy śliniaki (to też mam z Ikei), Mają też śpiworki i ręczniczki, ładne ale nie jakieś wybitnie tanie, więc jak uważasz.

Gość Mareczkek2122
Ja ostatnio zakupiłem synowi takie łóżko: http://mebledladziecka.com.pl/lozka-pietrowe /480-lozko-jednoosobowe-srednie-ze-zjezdzalnia-i-z-igloo.htm l Co o nim powiecie? Fajne, prawda? :) Szukałem czegoś innego, ciekawego i chyba udało mi się coś takiego znaleźć :) Kurcze, aż sam bym chętnie zjechał z łóżka po zjeżdżalni :D

Gość Pola1984
Odradzam łóżeczka z Ikea. Szczególnie jeśli chodzi o meble dla dzieci. Zastanawia mnie, jakimi farbami są pokryte... i czy nie są zbytnio szkodliwe. Polecam za to łóżeczka ze smykolandia.pl :) W super cenie, w kolorowym designie.

Gość gość
Mamy najtańsze, klasyczne łóżeczko z Ikei, do kompletu przwijuak. Polecam. Łóżeczko super się sprawdza, dobrze wykonane. Ja postawiłam na dobry materac bo to jest zdecydowanie ważniejsze niż samo łóżeczko. Co do przewijaka też dość tani, jednak do przewijania malucha użyłam go raz. Dzieci szybko rosną więc przewijak długo nie posłuży. My przewijamy na na łóżku na podkładzie seni. Za to super jest do trzymania wszystkich niezbędnych rzeczy do Pielęgnacji małej. Do tego dokupiłam takie pojemniczki i kosz na pampersy wiszący na tym przewijaku, też polecam

Gość gość
ważniejsze jest materac w łóżęczku, dlatego własnie ja kupiłam lateksowy, antyalergiczny, Sensitive ms 11, ma ściągany pokrowiec który można prać i nie ma problemu. A wkłady można mrozić w zamrażalniku, do tego ma protektor przeciw roztoczom, bardzo porządny ogólnie

Gość gość
W wysokim standardzie kojce i łóżeczka typowo turystyczne sprzedaje Lionelo, tu można podejrzeć jak to wygląda -http://lionelo.com/product_category/lozeczka. Ja bardzo sobie chwalę te łóżeczko co nam sprzedali parę miesięcy temu. Nie wywrotne, bezpieczne, idealne w dopasowaniu pod maluszka, od razu w komplecie jest przewijak fajnie składany, a takie miejsce do przewinięcia dzieciątka na łóżku się bardzo przydaje.