Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość chicken117

Przewlekła halucynoza alkoholowa - leczenie i porady

Polecane posty

Gość chicken117

Witam, założyłam ten temat, bo potrzebuje pomocy. Mój były chłopak jest alkoholikiem, podejrzewam, że występuje u niego przewlekła halucynoza alkoholowa, nie stwierdził tego lekarz bo nie chce iść ze mną do niego. Skarżył mi się, że cierpi na bezsenność i ma omamy słuchowe, że głosy skłaniają go do picia i ostatnio mówił, że się zabije, żeby się od tego uwolnić. Jestem przerażona, chce mu pomóc ale nie wiem jak i czy zdążę. Leczył się już w ośrodku psychiatrycznym na oddziale psychiatrii, nie dla uzależnionych bo rodzina chyba nie przyznała się że pije. Stwierdzono wtedy u niego depresje, jak wyszedł leków nie przyjmował. A trafił tam bo miał omamy słuchowe i wzrokowe. Przyznał mi się, że to ciągle mu towarzyszy i nie minęło od 3 lat. Raz miałam okazję to widzieć, masakra, słyszał, że ktoś nas o nas plotkuje kazał mi się chować, nie wiedział gdzie jesteśmy, bał się czegoś a ja razem z nim bo nie wiedziałam co jeszcze zrobi. Pomóżcie, czy jest nadzieja, że to minie jak będzie przyjmował leki, wiem że mózg i szare komórki już mu się nie zregenerują ale czy to minie. Miał ktoś taką przypadłość wie ktoś coś więcej na ten temat?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować