Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zmartwiona88

swedzenie i bialy nalot

Polecane posty

witam, od jakiegos czasu swedzi mnie lewa warga sromowa wieksza, mam na niej bardzo sucha skore (czasami nawet sie luszczy, chociaz podczas okresu ten objaw znika:P) dzisiaj zauwazylam bialy, nie wiem jak to nazwac, "nalot" miedzy wargami wiekszymi a mniejszymi. szczerze nigdy na to nie zwracalam takiej uwagi dopoki nie zaczelo mnie swedziec wiec moze ten "nalot" to cos normalnego. innych objawow nie zauwazylam czy ktos moze wie co to moze byc, lub mial juz podobny problem? dodam ze mam problem z udaniem sie do lekarza, poniewaz skonczylam studia i nie zaczelam jeszcze pracowac, a slyszalam ze w takim okresie kazda wizyte u lekarza musze sama oplacic (a kasy niestety nie mam, jak to bywa przy braku pracy:P)

Gość w takiej sytuacji
to się idzie do urzedu pracy i tam się rejestruje żeby mieć prawo do bezpłatnej opieki medycznej. A wtedy idziesz do lekarza. Moim zdaniem to grzybica. możesz spróbować maści Clotrimazolum zewnętrznie ale najpewniej nie wystarczy bo problem jest wewnątrz i potrzebne będą globulki dopochwowe a to już na receptę jest.

Gość niedzielanka
ja również uważam, że to grzybica. Clotrimazolum (maść lub krem) powinien trochę pomóc ale nie w każdej aptece sprzedają maść bez recepty, myślę że krem dostaniesz bez problemu. Dodatkowo możesz stosoać Tantum Rosa (ale to kosztuje ok. 40zł za 10 saszetek). No i też doradzam wizytę u gina.

Zarejestruj się koniecznie w Urzędzie Pracy i wtedy dostaniesz ubezpieczenie, do czasu wizyty u lekarza możesz posmarować się clotrimazolem lub Provag żelem łagodzi podrażnienie usuwa uczucie swędzenia, znam fajną stronkę gdzie możesz sobie poczytać coś o infekcjach dróg rodnych www.provag.pl

ja też na swędzenie i podrażnienie stosuje provag żel jest bardzo skuteczny i przynosi natychmiastową ulgę.